כילדים אחד הדברים שיותר אהבנו היה לחזור הביתה מבית הספר וכבר מחדר המדרגות להריח את ריח הבישולים והאפייה בבניין. כל כך קיווינו שזה יגיע מהבית שלנו שכבר התחלנו להתמלא בתחושה של התרגשות שלוותה אותנו לפחות עד פתח הבית. במידה וזה אכן הגיע מהבית שלנו נשאבנו לתוך תחושה אפית קסומה אליה ניתן להגיע רק עם ריחות המטבח, התבלינים והאפייה לבטן רעבה שרק רוצה כבר לאכול. עוגת תפוזים ועוגות בכלל הן פתרון נהדר לקפה של הבוקר, לקינוח של כל ארוחה וכמובן כצ'ופר לילדים ובכלל לבני הבית. עוגת תפוזים בחושה קלה מאוד להכנה עם מעט מצרכים יחסית והיא מספקת לנו תחושת אפיה מדהימה וטעימה. 

מצרכים:

אופן הכנה:

אופן ההכנה מאוד פשוט למעשה כמו עוגת תפוחים בחושה. יש לערבב את כל החומרים ב2 קערות: בקערה אחת מערבבים את כל החומרים היבשים ובקערה השנייה את כל החומרים הנוזליים. לאחר מכן מערבבים יחד לתערובת אחידה ושופכים לתבנית שהכנתם מראש. נכניס לתנור שחומם מראש ל160-170 מעלות ונאפה את העוגה למשך 35-40 דקות עד להזהבה. נוכל לראות את החלק העליון של העוגה מזהיב והעוגה מתנפחת ונפתחת מעט מלמעלה. לאחר מכן ניתן לעוגה להתקרר מעט לטמפרטורת החדר ואז נפזר אבקת סוכר מלמעלה. ניתן להגיש בפרוסות או קוביות לפי מה שאתם אוהבים ולשלב כקינוח לארוחה או כקינוח טעים עם קפה או תה בכל שלב במהלך היום. נהדר גם לכיבוד אורחים שוודאי יתרשמו מהעוגה הנהדרת שאפיתם. למתכונים נוספים מומלצים לקרוא אצלנו באתר. בתאבון!

 

כתיבת תגובה