אפונה ותפוח אדמה ברוטב צהוב
כשהכנו את המנה הזו לראשונה, לא יכולנו לדמיין כמה היא תהיה מדהימה. כל ביס היה כמו מסע של טעמים, וגם אם זה ישמע קצת קלישאתי – היינו נמסים בפה! אפונה ותפוח אדמה בבישול ארוך, הרבה יותר ממנה פשוטה. מדובר במנה ששובה את הלב ועוטפת אותנו בחמימות. כמו סיפור שסבתא הייתה מספרת עם ניחוחות של חורף, והבישול שלה כבש אותנו כל פעם מחדש.
זמן הכנת המתכון: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 4-5 מנות
הרכיבים הדרושים
נכון, לפעמים נראה כי החומרים ממלאים את המטבח, אבל כשמדובר באפונה ותפוח אדמה ברוטב צהוב – אין מקום לפשרות!
- 2 כוסות של אפונה טרייה או קפואה
- 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וקצוצים לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כוס מים או מרק צח
- כפית כמון (אופציונלי, אך מוסיף קסם)
אפשרויות חלופיות
למי שמעוניין בגרסה טבעונית, פשוט נמנעים מהשימוש בשום חלב או מוצרי חלב אחרים. במידה ורוצים להכין את המנה ללא גלוטן, זוהי מנה מתאימה מעצם גודלה!
שלבי ההכנה
עכשיו הגענו לשלב המעניין – איך הכנת המנה הזאת מתבצעת? הניחו ידיים על התבשיל, התחילו את המסע ולצד התהליך, קחו נשימות עמוקות של ניחוחות מדהימים!
- מחממים את שמן הזית בסיר בינוני מעל חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים עד שהבצל מתרכך ומשנה צבעו ל"זכוכית".
- מוסיפים את הקוביות של תפוחי האדמה ומערבבים למשך כ-5 דקות עד שהם מתחילים לתפוס צבע.
- מוסיפים את הפפריקה, כמון, מלח ופלפל ואותו מערבבים כדי שהטעמים יתמזגו.
- מטפטפים את המים או המרק ומביאים לרתיחה. לאחר שהתבשיל רותח, מכסים ומבשלים על חום נמוך למשך 25 דקות.
- לאחר 25 דקות, מוסיפים את האפונה ומערבבים.
- מבשלים עוד 10-15 דקות עד שהתפוחים רכים והמגוון טעמים משגע.
- מגישים מהסיר ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה מעל להוסיף רעננות ובשָּׂמַח.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אין גבול לשדרוגים שמאפשרים את המנה הזו. רוצים לגוון? נסו להוסיף גזר קצוץ דק שיתמזג עם הטעמים. או אולי רוצים לנסות להגדיל את הרוטב? הוסיפו עוד מים או מרק צח, ובכל מקרה תצטרפו עוד רטבים שונים, כמו רוטב סויה או צילי להוסיף קמצוץ חריף.
שאלות ותשובות
האם אפשר להוסיף בשר למתכון הזה? בהחלט! אפשר להוסיף קוביות בשר עוף, בשר בקר או טופו. את הבשר יש להוסיף בשלב הוספת תפוחי האדמה כדי לאפשר לו להתבשל יחד.
מה אם אני לא אוהב אפונה? אם אהבתם את הרוטב אבל לא את האפונה, אפשר בקלות להחליף אותה בירקות אחרים, כמו קישואים, גזר או אפילו פטריות!
האם זה בריא להגיש את המנה הזאת? המנה הזו עשויה מחומרים טבעיים, דלה בפחמימות ריקות ומלאה בערכים תזונתיים. אתם בהחלט יכולים ליהנות מהמנה הזו בלי רגשות אשמה!
כמה זמן המנה מחזיקה במקרר? המנה שומרת על טריותה במקרר למשך 3-4 ימים. תוכלו לחמם אותה שוב ולהרגיש את הטעמים רעננים!
האם מומלץ להכין את המנה מראש? כן! למעשה, כמו עם הרבה מנות ביתיות, הטעמים נהיים אפילו טובים יותר אחרי יום במקרר.
מה להגשה נוספת? המנה הזאת מושלמת עם לחם טרי, או עם קוסקוס או אורז בצד. אפשר גם ללוות את המנה עם רטבים שונים כמו טחינה או יוגורט עיזים.
מהי הדרך המומלצת לאחסון? ניתן לאחסן את המנה בכלי אטום במקרר. אם יש לכם שאריות, אפשר גם להקפיא למנות לאחר מכן.
האם אפשר להכין את המנה בתנור? בהחלט! אפשר לשים את כל החומרים בתבנית, לערבב היטב, ולבשל בתנור חם קלות במשך 45-50 דקות.
איך אני יכול להפוך את המנה לחריפה? אם אתם אוהבים חריף, ניתן להוסיף פלפל חריף קצוץ או פפריקה חריפה בחלק מהשלבים.
האם המנה מתאימה לילדים? בהחלט! זו מנה מלוחה אך לא חריפה, ולילדים לרוב יש נטייה לאהוב את טעמי תפוח האדמה והאפונה.
אז למה אתם מחכים? הגיע הזמן להכין את המנה המדהימה הזו שטרם הכנתם! שתפו אותה עם חברים וקרובים – כי מנה כזו לא שומרים לעצמכם!