בצק לפיצה בטאבון ללא התפחה – מתכון מהיר ומושלם

מתכון לבצק פיצה מדהים בטאבון ללא התפחה

אחת התחושות הכי מלהיבות שיש היא כשאתם פותחים את הדלת של הטאבון ונדחקים פנימה להריח את הארoma המיוחדת של פיצה קבועה. אבל מה אם נגיד לכם שזה אפשרי גם עם בצק שאין צורך בהתפחה? כן, כן! מדובר במתכון הייחודי שלנו לבצק לפיצה טעים, אגדי וקצת משוגע, שנותן לכם פיצה מושלמת כמו של סבתא – בלי לחכות ולחשוב על התפחה. עם הבצק הזה, כל אחד ידע שיפתח את הטאבון ויתפוס מקום בפסגת עולם הפיצות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • משך הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל- 4 פיצות אישיות

הרכיבים הדרושים

בואו נצלול ישר אל תוך עולם החומרים המדהימים. בבצק הזה אנחנו נשתמש ברכיבים פשוטים שכולנו מכירים, אבל יש להם השפעה ניכרת על הטעם והמרקם של הפיצה!

  • 500 גרם קמח (אפשר להשתמש בקמח חצי חצי או קמח לפיצה)
  • 300 מ"ל מים קרים
  • 1.5 כפיות מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1.5 כפיות סוכר
  • 2 כפיות אבקת סודה לבנייה (לא ביקרה!)

לא משנה אם אתם עוקבים אחרי דיאטה או לא, המתכון הזה כל כך טעים שבאמת לא נותר לכם לדאוג. מהנסיון שלי, השתמשתי בקמח חצי לחצי וההבדל מורגש בקפיצים ובגובה של הבצק.

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור את הבצק המשגע לצלחת הפיצה שלכם. הכל מוכן? בואו נתחיל!

  1. אתם מתחילים בקערה גדולה, מוסיפים את הקמח, המלח, הסוכר ואבקת הסודה. מערבבים הכל יחד עד שהתערובת אחידה.
  2. במצב זה, אתם שופכים את המים הקרים לתוך הקערה. שימו לב – חשוב שהמים יהיו קרים, זה תורם לרכות של הבצק.
  3. כעת, בעזרת כף עץ או ידיים, מתחילים לערבב את התערובת עד שהיא מתחילה להתגבש יחד.
  4. לאחר שהבצק מתגבש, מוסיפים את שמן הזית לאט לאט וממשיכים ללוש את הבצק במשך כ-5 דקות עד שהוא נעים וגמיש.
  5. ברגע שהבצק נעשה רך ואוורירי אך לא דביק, מכסים אותו במגבת ומניחים לו לנוח במשך 10 דקות. בזמן הזה, תוכלו להכין את התוספות שלכם.
  6. מוסיפים רביצה של קמח על משטח העבודה ומניחים את הבצק. חותכים אותו ל-4 חלקים שווים והופכים כל חלק לפיצה בעובי הרצוי לפי הטעם שלכם.
  7. כשכל פיצה מוכנה, מכניסים לטאבון מראש מחומם ל-300 מעלות צלזיוס. מוקדמים לדקה שתיים, עד שהפיצה מקבלת צבע חום יפה.

אני ממליץ לא לבעוט בפיצה אחרי החום. היא ככה הופכת להיות אוורירית ונימוחה בכל ביס. המרקם ישקע לכם על הלשון כמו כמהבות בפה ואותם טעמים חוזרים על עצמם, ומי שמתקשה לשלוט בעצמו לאחר הטעימה הראשונה – הוא לא היחיד!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שבצק לפיצה הוא רק חלק מהכיף. אתם יכולים לשדרגו במגוון תוספות ועשבי תיבול מדהימים. המשחק עם התוספות הוא למעשה החלק הכי מהנה במתכון הזה. למה? כי כל אחד יכול להיות שף על פי הטעם האישי שלו. אז קדימה, בואו נשדרגו!

  • מורחים רוטב עגבניות עם אורגנו – יש המון סוגי רוטב ואפשר להכין אותו בבית מ-שום, עגבניות, בזיליקום וכמה תבלינים.
  • סוחטים גבינות – צ'דר, מוצרלה, פרמזן, ועוד תוספות גבינה מדהימות שיעשו את הפיצה שלכם לטעימה עוד פי כמה.
  • חיתוכי ירקות – פלפלים, זיתים, פטריות, בצל קצוץ, מה שתרצו, פשוט שימו ומתחילים לקצוץ!

הפתיחה של הפיצה אחרי הטאבון תהיה רגע בלתי נשכח – אני מבטיח. אין דבר יותר ממכר מפיצה צלויה, נימוחה ואוורירית בליווי של טעמים שיגרמו לכולם ללקק את האצבעות.

שאלות ותשובות

מה אם אני רוצה להכין בצק טבעוני?
החשוב הוא להחליף את שמן הזית בשמן קוקוס או בשמן קנולה. תהליך ההכנה נשאר זהה!

כמה זמן אפשר לשמור את הבצק במקרר?
מומלץ להשתמש בבצק מיד, אבל אם נשאר לכם, אפשר לשמור אותו במקרר עד יומיים.

האם אני יכול להקפיא את הבצק?
בהחלט! קפצו את הבצק ל-30 דקות במקפיא לפני השימוש ובבישול.

מה אם אין לי טאבון?
שימוש בתנור חם מאוד בהחלט יכול להעניק את התוצאה הרצויה, גבס אינו מונע את הטרנספורמציה הנפלאה של הבצק.

מה ההבדל בין קמח לפיצה לקמח רגיל?
קמח לפיצה אחראי על יצירת מרקם גמיש יותר ונתון לתחושה חמאתית יותר, כשמדובר במאפים או אפייה.

כיצד אני יכול לדעת שהבצק מוכן מנתח?
אם הבצק יכול לחזור במהירות כאשר אני לוחץ עליו, הוא מוכן!

האם אני יכול להשתמש במים חמים?
מים קרים חשובים לתהליך, אך מים חמים לא יפגעו בהכנה!

כמה דקות אתחשוב בעבודות הפיצה?
יש לרוב על פיצה אישית לדקה אחת – זה משתנה בתנאיות חום הטאבון.

האם הפיצה מתייבשת כאשר היא בשימוש בטאבון?
לא באופן עקרוני. שימו לב להתמקד בזמן ולא להשאיר אותה יותר מדי בחום.

למה הגיע לי חם ובורג?
הנוחות והסביר להיות בריאים ותואמים לתוספות אחרות (למשל, גבינות או ירקות).

אז קדימה, אל תתבישו! הכינו את הבצק הפיצה המושלם בטאבון שלכם, ותנו לעצמכם מנה משגעת שתעלה לכם חיוך! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ותזמינו את החברים שלכם להיות חלק מהחוויה הזאת.

כתיבת תגובה