מרק עגבניות ואורז של סבתא – מתכון גורמה קלאסי
יש משהו במרק עגבניות ואורז של סבתא שמחזיר אותנו לאותם רגעים מתוקים של ילדות, ריחות של בית חם וניחוחות שמרפאים את הגוף והנשמה. כשחושבים על המרק הזה, מתמלאים בזיכרונות של ארוחות משפחתיות, צחוק ושיחות אינסופיות סביב השולחן. לא סתם אומרים שזו התרופה היסודית של הלב! אז אם יצא לכם לנסות, בטוח תסכימו שזה מנה מדהימה, ממכרת ולא פחות מאגדית! ואולי גם אם לא, במתכון הזה, ברגע שתטבלו את הכף ותיקחו ביס ראשוני, תבינו על מה אני מדבר.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות:
- זמן הכנה משוער: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המרק הנפלא הזה, נצטרך כמה רכיבים בסיסיים שהופכים את המנה לא רק לטעימה, אלא גם לעשירה ומשגעת. אז הנה מה שצריך:
- 6 עגבניות גדולות בשלות (או קופסה של עגבניות מרוסקות)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 שיניים שום קצוצות
- 1 גזר בינוני קצוץ
- 1/2 כוס אורז (אפשר גם אורז מלא לאוהבי הבריאות)
- ליטר מים (או ציר ירקות להעצמת הטעם)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- חופן Basil טרי כקישוט (למי שאוהב)
- אפשרות להוסיף: חריף בשביל האוהבים את הפיקנטיות
הנה טיפ מהנסיון שלי: אם אתם אוהבים את המרק שלכם מעלף ומושחת, למה לא להוסיף קצת קרם פרש או גבינת פרמזן לקישוט סופי?
שלבי ההכנה
כעת ניגש לשלב האמיתי – ההכנה! פשוט להוריד את הסוודר, כי זה הולך להתלהט!
- חותכים את העגבניות והגזר לקוביות קטנות.
- מחממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
- פריטים ומוסיפים את הבצל והשום, מטגנים עד שהבצל שקוף ומעט זהוב.
- מוסיפים את הגזר ומבשלים עוד 3-4 דקות.
- מוסיפים את העגבניות החתוכות ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים (או ציר הירקות) ומביאים לרתיחה.
- מהרתחננה מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות.
- מעבירים את התערובת למעבד מזון וטוחנים עד שהמרק חלק.
- שמים את המרק המוקצף חזרה בסיר, מוסיפים את האורז ומביאים לרתיחה נוספת.
- מבשלים על חום נמוך במשך 15 דקות נוספות או עד שהאורז רך.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מושחים את המרק בקישוטי בזיליקום טרי לפני ההגשה.
שדרוגים ותוספות למרק
אם אתם מרגישים קצת אמיצים, יש לא מעט דרכים לשדרג את המרק הזה:
- לנסות להוסיף עשבים נוספים כמו פטרוזיליה או תימין.
- לשלב חלב קוקוס למי שאוהב טעמים דרומיים.
- להוסיף קוביות תפוח אדמה או דלורית לאורז יותר מגוון.
- רעיון נוסף הוא להכין צלחת סלט מרענן של ירקות קיץ כדי להנגיש את החוויה דאשי.
כשהמרק מוכן, והבית ממולא בניחוחות, אל תשכחו לשתף את החוויות והפידבקים עם הסבתות. הן תמיד מתלהבות לשמוע אם הצלחתם לזקק את הטעמים הקלאסיים שלו!
שאלות ותשובות
איך ניתן להפוך את המרק לטבעוני?
ניתן להשמיט את כל רכיבי החלב ולוותר על גבינת פרמזן או קרם פרש. המרק יישאר טעים ואוהב בכל מקרה.
מה עושים אם המרק יוצא סמיך מדי?
אם אתם מוצאים שהמרק סמיך מדי, פשוט הוסיפו מים או ציר ירקות בהדרגה עד להשגת המרקם הרצוי.
האם ניתן להקפיא את המרק?
חד משמעית! הכינו כמות גדולה ושטפו את זה בשקיות הקפאה. נהדר לשימוש עתידי!
באיזה תבלינים כדאי להשתמש בשדרוגים?
תבלינים כמו כמון, פפריקה מתוקה או חריפה, כן, בהחלט יכולים להציע שכבת טעם מתוגברת.
מהו המהות של מרק עגבניות ואורז?
מרק זה משקף את המתיקות והחמיצות של העגבניות, בשילוב עם הנעימות והמעבר של האורז, מה שאומר שהמנה עשויה לשדר ולהעביר חום ונחמה.
כיצד מקטינים את חומציות העגבניות?
אפשר להוסיף סוכר חום קטן, זה יכול לאזן את החומציות ולגרום לכולנו להיות שמחים יותר.
אם אין עגבניות טריות, ניתן להשתמש בעגבניות מקופסה?
בוודאי! עגבניות מרוסקות מקופסה במהותן מצוינות ויכולות להקל על הזמן במטבח.
איך יודעים מתי המרק מוכן?
מרק מוכן כאשר האורז רך והטעמים התאחדו, ההמלצה היא לטעום לפני ההגשה.
האם ניתן להכין את המרק במיקרוגל?
אפשר! פשוט הניחו את כל הרכיבים בקופסה עמידה לחום, ערבבו והניחו במיקרוגל עד שהכל חם ונעים.
אילו לחמים ניתן להגיש עם המרק?
באגט פריזאי, לחם ח.constitution בעבודת יד, או אפילו טוסט גבינת שמנת יכולים להתאים מצוין!
קיבלתם כאן מתכון מומלץ שמשיב למנות מרגיעות ומנחמות. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם כולם, לכולם מגיע לטעום את הקסם הזה! מרק עגבניות ואורז של סבתא, רגע של אושר באוכל.