עוגת שכבות וניל יום הולדת – כי אין כמו לציין את הרגעים המתוקים בחיים!
חושבים על חגיגת יום הולדת שלא תשכחו זמן רב? רוצים להפתיע את האורחים עם עוגה שתגרום ללב שלהם לחייך? אין כמו עוגת שכבות וניל מדהימה! מדובר על מתכון פשוט, אבל התוצאה? משגעת! העוגה הזו מנצחת בכל תחרות ה- "מי רוצה עוד פרוסה?" וכשמתהדרים בה, כולם מתארים אותה כמושלמת! התחילו עם מחברת המתכונים שלכם, כי אתם עומדים לפצוח במסע מתוק של טעמים וצבעים.
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 90 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 12-16 מנות
הרכיבים הדרושים
העוגה הזו היא שילוב נעים של טעמים, והיא לא מצריכה יותר מדי רכיבים מסובכים. כל מה שאתם צריכים נמצאים במטבח שלכם. בואו ניקח אתכם לעולם הנפלא של המרכיבים:
- 4 ביצים + חלמון
- 250 גרם סוכר
- 250 מ"ל שמן צמחי
- 300 גרם קמח
- 1 פקק תמצית וניל איכותית
- 1 שמן תמצית חמאה
- 1 קופסה (450 גרם) שמנת מתוקה להקצפה
- 200 גרם שוקולד חלב או מריר (לקישוט)
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
אם תרצו לגרסה טבעונית, החליפו את הביצים עם תחליף ביצים טבעוני, והשתמשו בחלב קוקוס במקום שמנת מתוקה.
שלבי ההכנה
אנחנו מתרגשים להתחיל! יש משהו קסום בעבודה במטבח, ולא נוכל לחכות לראות את התוצאה הסופית. עוגת שכבות נטולת ספק, שתגרום לחיך שלכם להתמכר! אז בואו נתחיל:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית עוגה בקוטר 22 ס"מ.
- מקציפים ביצים עם סוכר בעזרת מערבל חשמלי עד לקבלת תערובת לבנה ותפוחה.
- מוסיפים את השמן, תמצית הווניל ותמצית החמאה ומערבבים היטב.
- לולא מתחילים לנפות קמח ואבקת סודה לשתיה לתוך התערובת ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית ואופים במשך 30-35 דקות. משאירים להתקרר.
- בעוד העוגה מתקררת, מקציפים את השמנת המתוקה עד שהקצפת מתייצבת.
- חותכים את העוגה ל-3 שכבות חצי עבות.
- בין כל שכבת עוגה עושים שכבת קצפת ומניחים פירות טריים או ריבה.
- מקשטים את השכבות העליונות בשוקולד קצוץ או שוקולד מגורר.
- מניחים ל-30 דקות במקרר לפני החיתוך.
השלב האחרון הוא להגיש את העוגה לכולם, ולצפות במתרחש. השפתיים מתמלאות בטעמים, העיניים מתמלאות בשמחה וחלל הבית מתמלא באווירה מתוקה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אין גבולות ליצירתיות במטבח! אפשר לשדרג את העוגה המהממת הזו בכמה דרכים:
- לערבב קקאו לתערובת, וכך לייצר עוגת שוקולד מדהימה.
- להוסיף נענע קצוצה או קינמון לתוך הקצפת, ולקבל טעמים מפתיעים.
- למלא את השכבות עם ריבה חומצית כמו ריבת רוזמרין – מדהים!
- לשים אגוזים טחונים בין השכבות – מתכון אגדי!
- אפשר להחמיא את העוגה עם מחית פירות יער כפי שעושה עולם הקונדיטוריה.
אל תעצרו כאן! השתמשו בדמיון שלכם ותנו לעוגה לדבר בעד עצמה!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגה יום מראש? בהחלט! אם תרצו שהעוגה תהיה בחזקת טריות למחר, פשוט שמרו במקרר. מי לא אוהב הפתעות ממוקדות בזמן?
מה אם נשארו לי שאריות מהעוגה? קודם כל, מזל טוב! שאריות זה תמיד סימן שהעוגה הייתה מדהימה. אפשר לשמור במקרר בכלי סגור ל -3 ימים.
באילו פירות אפשר להשתמש לקישוט? עוגת שכבות וניל תעמוד מצוין לצד פירות כמו תותים, פירות יער או מנגו. כל פירות שמביאים צבע לפינת השולחן!
האם אפשר להשתמש בחלב במקום שמן? כן, בהחלט! המלצה שלנו – חלב קוקוס ייתן טעם מדהים!
למה חשוב להניח לעוגה להתקרר לפני החיתוך? זה מאוד חשוב – זה מאפשר לעוגה להתייצב, ולא תתקלו במצב של קצפת זולגת – איזה נורא, נכון?
אם אין לי תבנית עוגה בקוטר 22 ס"מ, מה לעשות? ניתן להשתמש בתבנית בקוטר קטן יותר, אך זכרו להתאים את זמן האפייה בהתאם.
איך ידעו שהעוגה מוכנה? באופן כללי, כשהעוגה מתנתקת בקלות מהדפנות, היא בדרך כלל מוכנה.
מה עושים אם קצפת לא מתייצבת? תוכלו להוסיף מעט מסמיך קצפת! או לשאול חברה מתוקה. בתור "העוגה המושלמת" מגיעה לה להיראות מושלמת גם בעשתה!
האם יש אפשרות שהייתי אוכל את הכל לבד? אפשר! אבל מהנסיון שלי, כדאי לשתף – בייחוד כשמדובר בעוגה כזו מהפנטת!
איך עושים את העוגה צבעונית יותר? הוסיפו צבעי מאכל: פשוט שדרגו את התאמת המרכיבים שלכם למתוק יותר.
העוגה הזו היא לא סתם עוגה, היא זיכרון מתוק, רגע קסום שצריך לחלוק! אחרי שהכנתם, אל תשכחו להפיץ את המתכון הזה בין חבריכם. מי לא רוצה עוגת שכבות וניל משגעת בחגיגה הבאה שלהם? שתפו והפיצו ברשתות החברתיות, כי מתוקים צריכים להיות בין כולם!