איך להכין רוטב בשמל מתכון פשוט ומושלם

רוטב בשמל – המתכון המושלם והאגדי!

רוטב בשמל הוא אחד מהבסיסים החשובים ביותר בכל המטבח, ובמיוחד במטבח הים-תיכוני והצרפתי. דמיינו לעצמכם מנה של פסטה עטופה ברוטב רך ונימוח, או לזניה עם שכבות בשמל שמקפיצות את הטעמים למקומות עלפים – כל מה שצריך בשביל להתמכר בקלות. אין כמו הרוטב הזה שעושה פלאים בכל מנה ומוסיף עושר, טעם וגובה. הכנת רוטב בשמל היא חוויה שמשלבת הרבה חום, אהבה וחומרים פשוטים; בדיוק כמו בכמה מהמתכונים של סבתא שלכם, שידעו תמיד לחדש ולרגש.

זמן ההכנה והקושי

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להגיע לרוטב הבשמל המדהים הזה, נצטרך כמה מרכיבים בסיסיים וחשובים. כל אחד מהם תורם לטעמים הנפלאים ולמרקם הנהדר של הרוטב. אז קחו לדקה את שלטי ההכוונה ובואו נצלול לתוך הרשימה הבאה:

  • 50 גרם חמאה (אולי נדאג שיהיה באיכות גבוהה, כי זה מה שחשוב)
  • 50 גרם קמח (ללא גלוטן? ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
  • 500 מ"ל חלב (אפשר גם חלב צמחי – כוס חלב שקדים עושה עבודה טובה)
  • מלח (לטעם, כמובן)
  • מתבלים – לשדרוג: מוסיפים אגוז מוסקט או פלפל שחור טחון

שלבי ההכנה

השלבים הבאים הם פשוטים כמו שהזמן לוקח איתם. אתם תראו איך תוך מספר דקות תיצרו רוטב מרשים עם טעמים שמעלים את המוח!

  1. ממיסים את החמאה בסיר קטן על חום נמוך.
  2. מוסיפים את הקמח בתנועה מתמדת על מנת למנוע קיבוץ – מערבבים עד שהקמח סופג את החמאה.
  3. לאחר כ-2 דקות, כשהקמח נראה כמו "פודינג" ומעט מזהיב, מוסיפים את החלב בהדרגה תוך ערבוב מצוין.
  4. מוסיפים את המלח וכאשר הרוטב מתחיל לתפוס מרקם סמיך ונפלא – מכבים את הלהבה.
  5. לסיום, מטבלים באגוז מוסקט או פלפל שחור טחון – זה פשוט מושלם!

אפשרויות לשדרוגים ותוספות

האפשרויות לשדרוג רוטב בשמל הם אין סופיות. אפשר לשדרגו עם גבינות שונות שיכולות להוסיף למרקם הטעים ולתבל אותו. לדוגמא, תוספת של גבינת פאנצ'ר או פרמזן יכולה להפוך את הרוטב הזה למשהו שיחיה את הלב!

אפשר גם לנסות טוויסט מעניין כמו להוסיף פטריות מוקפצות או תרד, כך שאפשר לקבל רוטב שמנת שבנוסף לטעמים מצוין גם מצד הבריאות והצבעים. סלט טרי ליד הרוטב יכול לשדרג את המנה בכמה רמות נוספות, ולא לשכוח את הלחם הטרי כדי "ללקק את האצבעות"!

שאלות ותשובות

איך אפשר להשתמש ברוטב הבשמל במאכלים אחרים?
הבשל היא בסיסית ויכולה לשדרג פסטות, לזניות, וגם שקשוקות שבהן יש לכם מצרכים מעורבים.

האם ניתן להכין רוטב ללא חלב?
בהחלט. אפשר להשתמש בחלב צמחי כמו חלב קוקוס או חלב שקדים, והתוצאה תהיה מדהימה.

איך אני יודע שהרוטב מוכן?
כאשר הרוטב הופך סמיך ומרגיש כמו "שמנת" ניתן להפסיק את הבישול – הוא מוכן!

האם אני יכול לדלל את הרוטב אם הוא סמיך מדי?
כן, פשוט לשים עוד קצת חלב ולערבב היטב.

איך אני יכול לשמור על רוטב הבשמל?
אם נשאר לכם רוטב – אחסנו אותו בכלי סגור במקרר. אפשר לחמם אותו שוב עם מעט חלב עד שהוא חלק שוב.

כמה זמן הרוטב יכול להחזיק במקרר?
בערך 2-3 ימים – אם שורדים עד אז!

האם ניתן להקפיא רוטב בשמל?
כן, הוא מחזיק טוב בקיפאון. פשוט פרקו אותו לקוביות ושתפו כשמתחשק!

איך אני יכול להשתמש ברוטב בשמל כדי להכין פשטידה?
בקלות רבה – פשוט ערבבו אותו עם ירקות או בשר ואפו בתבנית!

מה אני עושה אם הרוטב עושה גושים?
אל תשברו – אם אתם רואים גושים, פשוט סננו את הרוטב או ערבבו את הרוטב היטב בקצפת!

איך אני יודע אם הדליל מאוד של הרוטב עבוד?
לעיתים, זה עשוי להעיד על חלב לא לשפוך לשלב הקמח – קחו את זה בסימן שיש לחצות את האדרה בעת ההכנה.

כעת חזרנו לבית החלומות של הבישול. רוטב בשמל הוא פשוט אגדי, מדהים ומשגע! אתם חייבים לשתף את המתכון הזה עם חברים ורשתות חברתיות. יחד, נמשיך להפתיע את הקולינריה. בואו נתחיל לבשל!

כתיבת תגובה