בורקס תפוחי אדמה שאי אפשר לעמוד בפניו
כמה פעמים נכנסתם למאפייה וריח הבורקסים עלה לכם לאף? הריח המושלם הזה, שנדבק באוויר וגורם לכולנו לרצות לטעום מיד! בורקס תפוחי האדמה הוא הקלאסיקה המנצחת של המופעים הללו, אבל הפעם אנחנו מציעים לכם גרסה חדשנית, פשוטה ומעלפת – בורקס תפוחי אדמה מבצק עלים. המתכון הזה הוא לא סתם בורקס – הוא מתכון מדהים, מושלם וקל להכנה, שיגרום לכם להרגיש כמו שפים מקצועיים!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה הכולל: 1 שעה
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 12 בורקסים
המרכיבים הדרושים
לפני שנסתער על ההכנה, נסתכל במהירות על רכיבי המתכון. תנסו לא לפספס אף אחד מהם – כל מרכיב כאן הוא חלק מהקסם שמוביל לתוצאה מדהימה!
- 500 גרם תפוחי אדמה (כעשרה תפוחים בינוניים)
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון טחון
- מלח ופלפל שטוח לפי הטעם
- 1 חבילת בצק עלים (כ-400 גרם)
- 1 ביצה (למברשת)
- שומשום לקישוט (לא חובה)
אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצה במעט מים עם קמח חומוס, זה עובד מעולה!
שלבי ההכנה
ובתהליך ההכנה נתחיל ליהנות מהמסע להפקת הבורקסים המדהימים הללו. כל שלב מדוד ומסודר, בדיוק כמו יותר מדי במתכון של סבתא שלי!
- נקלף את תפוחי האדמה, נחתוך אותם לקוביות קטנות ועליהם נבשל במים רותחים למשך 15-20 דקות עד שהתפודים רכים.
- בזמן שהתפוחי אדמה מתבשלים, נמחץ את הבצל הקצוץ ונחמם את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
- נכניס את הבצל למחבת ונבשל עד שהוא שקוף וזהוב, בערך 5-7 דקות.
- נוסיף את התפוחי אדמה המבושלים למחבת, נוסיף את הכמון, מלח ופלפל ונטגן את התערובת למשך 5-10 דקות נוספות, עד שהתפוד מעט מתייבש.
- נסיר את המחבת מהחום ונשאיר את התערובת להתקרר.
- בינתיים, נחמם תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- נפתח את חבילת הבצק עלים ונחתוך לריבועים בגודל 10 ס"מ.
- בריבועי הבצק נשים כף מהמלית של תפוחי האדמה באמצע ונסגור את הבצק לצורת בורקס, לחיצה קלה לאורך הקצוות כדי שהמלית לא תברח לנו.
- נניח את הבורקסים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- נתפיס ביצה (או תערובת המים עם קמח חומוס) ונמבריש על הבורקסים, לפזר שומשום אם רוצים.
- נאפה את הבורקסים במשך 20-25 דקות, או עד שהצבע שלהם הופך לחום זהוב.
- נחתוך את הבורקסים לאחר שהצניחו מעט ונגיש חם.
איזו חוויה משגעת זו להכין את הבורקסים האלה! אתם תרגישו את כל הטעמים מתערבלים בפה שלכם, והעבודה הצוותית בשטח המטבח תוסיף נגיעה של כיף והיא מושלמת. מה שאפשר להגיד זה שאם אתם הופכים את המתכון הזה לקבוע במטבח שלכם, אין סיכוי שיישארו בורקסים ליום שאחרי!
תוספות ושדרוגים
עכשיו כשהבורקסים מוכנים, אפשר לשדרג את המנה עם כמה תוספות מעולות. אתם יכולים להוסיף טוויסט לעניין:
- שימורי פטריות מוקפצות לתוך המלית לקבלת טעם נוסף.
- גבינת פטה מפוררת שתחליף את התפודים למי שאוהב גבינות.
- להוסיף תיבול נוסף כמו פפריקה או רוטב חריף למי שמעוניין בחריפות.
שאלות ותשובות
האם אפשר להקפיא את הבורקסים? בהחלט! אפשר להקפיא אותם לפני האפייה. פשוט תבחרו להכין כמות כפולה ולשמור בצנצנת במקפיא.
אפשר להכין את המלית מראש? תשובה: כן, אפשר להכין את המלית יום לפני ולשמור במקרר. זה חוסך זמן כשאתם רוצים להכין את הבורקסים.
מה לעשות אם אין לי בצק עלים? אפשר להשתמש בבצק פריך שהוא מצוין גם כן, התוצאה תהיה שונה, אבל עדיין מצוינת.
לא אוהב תפוחי אדמה. מה את מציעה? אפשר לנסות עם ירקות אחרים כמו זוקיני, דקות גזר או כוסברה קצוצה.
אם אני רוצה גרסה ללא גלוטן, יש לך רעיון? כן, אפשר להשתמש בבצק שקדים או בבצק קונגל מרוכז שקונים בחנויות הבריאות.
אפשר להכין בורקסים בצורת חצי ירח? בהחלט! פשוט עיצבו את הבצק בצורת חצי ירח והקפיצו את הקצוות.
מה יכול להיות כלי קישוט על פני הבורקסים? שומשום, פריזל או אפילו גרגרי פשתן יכול להוסיף מרקם חדש.
האם האפשרויות הן אינסופיות? תשובה: בהחלט, כל יצירתיות שלכם תתבטא כאן! רק וודאו שהטעמים מתאימים אחד לשני.
אולי יש וריאציה שאלטרנטיבית עם בשר? בוודאי! אפשר להכין מלית בשר טחון עם תיבול של כמון ופפריקה וההצלחה מובטחת.
המיוחדות זה מה שעושה את הבורקסים טובים? כמובן, טעם קלאסי מעיד על ניסיון והכנה של להרגיש שהרגע הזה בושל באהבה.
תחלקו את החוויה הזאת עם החברים שלכם! הבורקסים האגדים האלה הפכו לחלק מחיי היומיום, ומי לא אוהב לבקש מתכון שאי אפשר לעמוד בפניו? שיהיה לכם טעים!