בייגלה מצופה שוקולד רך וטעים שאסור לפספס

בייגלה מצופה שוקולד – מתכון מפנק וממכר

יש רגעים בחיים שבהם אנחנו רק רוצים להתפנק עם משהו טעים, משהו שישאיר לנו טעם מתוק בפה. אז תנו לי לספר לכם על אחד המרגעים האלה, שבו פגשתי את הבייגלה המצופה שוקולד. מדובר במתכון מדהים שמעורר את כל החושים ומגיע עם נגיעה חדשנית, שיכולה להפתיע גם את חובבי המתוק המושבעים ביותר. הבייגלה הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים: שילוב של מליחות השמשה עם הניחוח המהפנט של שוקולד, טעם אגדי שמשאיר אתכם ללקק את האצבעות, וכמובן – מלא באהבה.

זמן ההכנה, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 15-20 בייגלים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הבייגלה המדהים הזה נזדקק לרשימה באורך גבוה. תאמינו לי, הקסם הוא בשילוב הנכון של המרכיבים!

  • 250 גרם בייגלה (בצורה קלאסית או קטנה, מה שאתם אוהבים ביותר)
  • 200 גרם שוקולד מריר או חלב (בהתאם להעדפה האישית)
  • 50 גרם חמאה (לשדרוג במיוחד)
  • 100 גרם שוקולד חלב (לציפוי נוסף אם רוצים)
  • קישוטים כמו אגוזי לוז קצוצים, קוקוס, סוכריות צבעוניות או שוקולד צ׳יפס

כמובן שאם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס ולהשתמש בשוקולד מריר טבעוני.

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן לבוא אל החלק שהוא הכוכב של המתכון. ואם תפנו את החמש דקות לדרוש את תשומת הלב כי השוקולד יגרום לכם לאבד את הצפון!

  1. נמיס את השוקולד עם החמאה על בן מארי או במיקרוגל, תוך ערבוב עד שהשוקולד יהיה נוזלי וחלומי.
  2. כאשר השוקולד מוכן, נבצע את השלב המרגש – נעטוף כל בייגלה בשוקולד המומס בעדינות, עד שכולו יהיה מצופה היטב.
  3. אחרי שסיימנו, נניח את הבייגלים המצופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. אם אתם אוהבים, עכשיו הזמן לפזר קישוטים כמו אגוזי לוז קצוצים או סוכריות צבעוניות על הבייגלה לפני שהשוקולד מתייבש.
  5. נכניס לתוך המקרר ל-15 דקות, בזמן שהשוקולד מתייצב.
  6. להסרת הבייגלים, פשוט נגייס את הכוח ונחזור על התהליך עם כמויות נוספות של בייגלים אם נרצה.
  7. לאחר שהשוקולד התקשה, אפשר לשוב עם עוד מעט שוקולד חלב ולצפות שוב למי שמעוניין.
  8. ו… voilà! הבייגלה המושלם מוכן!

היופי כאן הוא שאתם יכלים לגוון. גם אם תוסיפו תמציות כמו ניל או מקטיפוי של שקדים או קוקוס, זה ישדרג את המנה שלכם לרמות חדשות לגמרי.

תוספות ושדרוגים אפשריים

רוצים להפוך את הבייגלה שלכם למעלף עוד יותר? תוספות יכולות להיות כל מה שעולה בראשכם! אפשר לנסות:

  • קצת קינמון על השוקולד המומס
  • שטרויזל אגוזים מתוק שיביא שטח נוסף לטעם
  • שוקולד לבן לשמירה על צבעוניות

דבר נוסף, אם יש חמאת שקדים או אגוזי לוז קרמית בבית, אפשר לצפות את הבייגל בשכבת של חמאת אגוזים ואז לשפוך את השוקולד המומס עליו. מדובר בשדרוג בריאותי וגם טעים!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בבייגלה לכל מטרה? בטח! בייגלה מלוח, מתוק, מה שתרצו. תתאימו אותו לטעם שלכם.

עד כמה לקיים את זמן ההכנה? הזמן שציינתי הוא זמן גס, אתם יכולים לקצר אותו אם תעבדו ביעילות, אך אני ממליץ לא למהר במשימות.

מה קורה אם השוקולד מתקרר מהר? במקרה הזה פשוט להמיס אותו שוב, הוא יחזור להיות נוזלי.

האם המתכון הזה בריא? יש בו מרכיבים בריאים כמו אגוזים ומעט חמאה. אפשר לשדרגו לגרסה דלת פחמימיות בקלות.

איך אפשר לאחסן את הבייגלה? מומלץ לשמור אותו בכלי אטום בטמפרטורת חדר למשך 3-4 ימים. אם רוצים לשמור יותר, ניתן להקפיא אחרי הייבוש.

למה אני צריך לקשט עם קישוטים? קישוטים לא רק שמוסיפים יופי, אלא גם טעמים ומרקמים חדשים!

האם אפשר למכור את הבייגלה הזה? בהחלט, אך אני ממליץ לעשות את זה רק אחרי שתהיו בטוחים שאתם מבינים את ההכנה והטעמת הטעמים.

מה עוד אפשר ללכת עם הבייגלה? תנסו להכין אותו כמתנה! תביאו אותו לאירועים או סתם במהלך חופשה משפחתית.

תמיד יש דברים חדשים עם השוקולד? נכון! עם השוקולד אפשר לשתף פעולה, תאמתו את השוקולד במבחר טעמים וכתום ותפנימו את השפע!

אז מה אתם מחכים? לכו להיכנס לעולם הסכריני של בייגלה מצופה שוקולד. אני בטוח שאתם תהנו, ואפילו תרצו לשתף את זה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. שיהיה בתיאבון!

כתיבת תגובה