בצק לפיצה ללא גלוטן וללא שמרים
יש משהו קסום בבצק לפיצה. היכולת שלנו ליצור אותו בעצמנו, לשלב את הטעמים שמעליו, ולראות את החברים והמשפחה מתלהבים עם כל ביס מרענן ומדהים. אבל מה קורה כשאנחנו צריכים נגר זהירות? מה קורה כשיש בינינו אנשים עם רג敏ויות לגלוטן או כאלה שמעדיפים להפחית פחמימות? אז הנה הפתרון שיעורר בכם רצון להכין פיצה משגעת בבית, שתשאיר את כולם בפה פעור: בצק לפיצה ללא גלוטן וללא שמרים!
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 2-3 פיצות בינוניות
הרכיבים הדרושים
בצק לפיצה ללא גלוטן הוא בהחלט מושלם, מאחר והוא מבוסס על מרכיבים שיש לרובנו בבית. אתכם, אני חולק את המתכון האגדי הזה, שיבטיח פיצה אוורירית, נימוחה ומעלף שמרגישה כמו פיצה רגילה, אבל בלי כל הבעיות שהגלוטן מביא איתו. אז בואו נתכונן!
- 2 כוסות קמח שקדים (אפשר גם קמח תפו”א אם אתם רוצים טעם שונה)
- 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1/4 כוס מים פושרים
- 2 ביצים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה (סוד הקסם להרים את הבצק)
- תיבולים לפי הטעם (אורגנו, בזיליקום, שום גבישי וכו')
כמובן שאפשר להתנסות עם קמחי שיבולת שועל, או קמחים אחרים שנמצאים כשלב חלופי. אם אתם טבעוניים, אפשר להחליף את הביצים בבננה בשלה מרוסקת או בהתמחותי תחליף ביצים מבוסס צמחי.
שלבי ההכנה
כעת אתם מוכנים להתחיל בתהליך המדהים של הכנת הבצק. עקבו אחרי השלבים הפשוטים האלה.
- מערבבים בקערה את כל הקמח, המלח וסודה לשתייה.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם השמן והמים.
- מוזגים את התערובת הרטובה אל התערובת היבשה.
- מעבדים את הבצק בידיים עד שהתערובות מתאחדות ואחידות.
- מחממים תבנית עם רפידת סיליקון או משמנים קלות עם שמן.
- מניחים את הבצק על התבנית ומרדדים אותו בעובי מדויק!
- מוסיפים את הרוטב האהוב עליכם ומעליו תוספות לפי טעמכם.
- אופים בתנור מחומם ל-200 מעלות צלזיוס במשך 20-25 דקות.
- שולפים מהתנור, חותכים ומגישים חם!
ואם אתם רוצים לדעת איך לקבל את התוצאה המושלמת, השקעת חצי דקה בזמן הבצק יכולה לשדרג את המתכון אפילו יותר!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, רגע לפני שמקלידים את התנאיות של הפיצה, אפשר להתחיל להמציא משחקים עם תוספות. בדרככם ליצירת הפיצה המושלמת תוכלו:
- להוסיף גבינות שונות כמו מוצרלה, פרמזן או גבינת פטה.
- להשקיע במגוון ירקות כמו פטריות, פפריקה, זוקיני ואפילו ארטישוק.
- לשדרג את החבילה עם תוספות כמו כדורי בשר, טונה או אנשובי.
- להוסיף עשבי תיבול טריים כמו רוזמרין או טימין.
- לשחק עם רטבים – רוטב עגבניות, רוטב אלפרדו או אפילו פסטו!
תגלו שהאפשרויות רבות, ונראה כאילו העולם פתאום נפתח בפניכם. אתם רק צריכים לחייך ולהשתעשע!
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את הבצק במקפיא? בהחלט! ניתן לשמור את הבצק במקפיא, ולחכות להפשירו לפני השימוש. זה יחסוך זמן במקרים מיידיים.
אילו קמחי תחליף ניתן להשתמש? כפי שציינו, קמחי תפו”א מצוינים, אבל גם קמח טף וקמח חומוס יכולים להתאים.
האם רוטב הפיצה חייב להיות מתוצרת בית? לא בהכרח, אפשר בהחלט להשתמש ברטבים מוכנים, אך אם תרצו לשדרג את המנה, רוטב תוצרת בית הוא הכי טעים שיש!
האם אפשר לעשות את המתכון ללא ביצים? בהחלט! כך שהשימוש בבננה בשלה מרוסקת או חלופת ביצים הוא פתרון מצוין.
מה הופך את הבצק למושלם? אחד הסודות הוא באיכות הקמחים. לכן, כדאי לבחור קמח שקדים או טובים איכותיים.
האם אפשר להכין פיצה עבה יותר? בהחלט, אם בא לכם פיצה גבוהה, פשוט מרדדים את הבצק בעובי הרצוי.
עקביות הבצק – מה היא אמורה להיות? בצקיכם חייב להיות רך ולא דביק מדי.
כיצד לחמם את הפיצה לאחר אפיה? על מנת לשמור על טריותה והעונג שבה, חימום בתנור על חום נמוך הוא אידיאלי.
האם תהליך ההכנה שונה מבצק רגיל? לא אם שואלים אותי, רק תחליפו את הקמחים. הם מביאים את העניין.
איך לאחסן פיצה נוספת? פשוט עוטפים אותה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר. תוכלו גם להשאיר חלקים קפואים.
אני מקווה שאתם מתרגשים כמוני לגבי המתכון המבוסס הזה! אני מאמין שאם תשתפו אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, הם יוכלו לגלות את הטעמים המדהימים שמתחבאים בפיצה שלכם. אז תשתפו ותהפכו את המדורה הזו לחוויה אנושית ומרעננת!