בצק לפיצה ללא התפחה וללא שמרים
יש רגעים בחיים ששיחה על פיצה יכולה לשנות את כל המצב רוח שלנו. מי לא אוהב פיצה? אני זוכר את הפעם הראשונה שנסעתי עם חברים לירושלים, והשף המפורסם הכין לנו פיצה עם בצק מדהים שהשאיר אותנו בלסתות פתוחות. הפיצה הזו הייתה כל כך מדהימה, ממכרת וכמובן מושלמת, שפשוט אין כמו הטעם הנפלא הזה! בזכות המתכון הזה, גם אתם תוכלו ליהנות מפיצה עלתה וזולה שבאמת תענה על כל הציפיות. מה לדעתכם? לא מתן? כל מה שצריך הוא רק להכין את הבצק הזה, וליהנות מפיצה ריחנית עם כל התוספות שאתם אוהבים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, כדאי לציין שיש כאן אפשרות מדהימה לגיוון. הבצק הזה הוא גם מבוסס על מרכיבים שנמצאים בכל בית. במקום שמרים, נשתמש בטכניקה מפתיעה שתשלב בין חומרי גלם איכותיים כדי ליצור את הבצק הכי טעים שיש!
- 2 כוסות קמח חיטה (אפשר גם קמח על בסיס חיטה מלאה)
- 1/2 כוס מים
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה (שאין לה מונח שם מפחיד!)
- 2 כפות שומשום קלוי (לא חייבים, אבל מוסיף טעם אגדי)
- זעתר, רוזמרין או תבלינים אחרים לפי טעמכם (פשוט מדהים)
הבצק הזה לא רק מהיר להכנה, הוא גם נעים מאוד לעבודה, מה שמאפשר יצירת פיצות בגובה נמוך או גבוה לפי העדפתכם האישית. אם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, אפשר להמיר את הקמח לקמח תפו”א או קמח תפו”א מעורבב עם קמח שקדים. המגוון מדהים!
שלבי ההכנה
הנה המתכון שלנו עם שלבים פשוטים מאוד, טיפים והכנה מדויקת שיהפכו אתכם לפיציולוגים מקצועיים. בואו נתחיל:
- נחמם את התנור ל-220 מעלות צלזיוס (כי שום פיצה לא מכינה את עצמה).
- בקערה גדולה, נערבב את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
- נוסיף את שמן הזית ונתחיל לשלב אותו עם הקמח כשכל הזמן נמשיך לערבב.
- נוסיף את המים בהדרגה, ניסים לגדול עם הבצק בידיים שלנו.
- נמשיך לערבב עד שהבצק יתחבר ויתקבל בצק אחיד.
- נשמן את הידיים, ונערבב את הבצק לכדור חלק.
- נפעיל את הבצק על שקע קמח, ונתי לו לפתח נמרצות בעבודה.
- פילוסו את הבצק להשאירו דקלים ודקלים, כעובי 1 ס"מ.
- נניח את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- נזין את הבצק עם התוספות האהובות עלינו (עגבניות, גבינה, פפרוני, או על הכל).
- נכניס את הפיצה לתנור למשך 15-20 דקות, עד שהגבינה מותכת ונמסה לחלוטין.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אחרי שציפינו על הפיצה, זה הזמן להעשיר את המנה ולהפוך אותה למעלפת ביותר! כדאי לכם לנסות את האפשרויות הבאות:
- להוסיף רוטב פסטו על הבסיס.
- לחמם כמה קוביות גבינת מוצרלה בהרמוניה מוחלטת.
- לבצע רוטב עגבניות עשה זאת בעצמך, ככה תוכלו לחוות טעמים אחרים וליצר רוטב נהדר.
- ליצור פיצה ירקות ובריאותית, עם תוספות כמו תרד, פטריות, או חצילים קלויים.
- להשתמש בגבינות שונות כמו גבינת פטה או פריזאי להוספת טעמים משוגעים.
מה שבהתחלה היה פשוט בצק, פינקנו אותו עם כל מה שאנחנו אוהבים ומקנחים את הפיצה בצורה שלא היינו מאמינים. לא משנה מה תבחרו, תגלו שהטעמים כאן עושים את ההבדל!
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את הבצק במקרר?
מומלץ להכין את הבצק וכשהוא מוכן לשים אותו במקרר למשך 24 שעות. כשאתם רוצים לאפות, פשוט הוציאו אותו והניחו לו להתחמם לטמפ' החדר.
האם יכול להיצא בצק דק מדי?
תמיד ניתן לשפר. אם אתם רואים שהבצק עבה מידי, ניתן לשים אותו בתנור על גוף חם למשך זמן קצר, והחתיכה שהודרה מנמסת יכולה לשרת את מי שמתעקש על מספרים מזוקנים.
איזה גבינה מתאימה לפיצה?
גבינת מוצרלה היא הבחירה המושלמת. אפשר לשלב עם גבינות נוספות כמו פרסל, פטה או גבינה חריפה להשגת עושר טעמים.
אילו תוספות קלות ניתן לשים על הפיצה?
אין גבול לדמיון! ירקות קלויים, פפרוני, תוספות בשריות, עשבי תיבול טריים ועוד. הטעם במהר – נסו, התפשטו עם התושים!
איך יוצרים פיצה בשביל ילדים?
עדיף להכין צבעים כמו כמה שיותר ירקות צבעוניים. הפיצה המושלמת היא בצורה של חיה או דמות אהובה.
האם ניתן להכין בצק לפיצה בלי קמח?
אפשר להשתמש בקמח תפו”א או בקמח שקדים. שטח של קמח משנים את החוויה אבל בהחלט שווה לנסות!
איך השאלה על טעמים?
שאלה טובה! כשאתם אופים, כדאי להרגיש את העונג של שילובים כמו שמן זית, גבינת פיקה, קפיצים ותבלינים בטעמי היום.
האם הפיצה מומלצת לחגיגות?
בהחלט! פיצה היא המנה המושלמת לכל חגיגה, קייטרינג או מפגש חברתי.
כמה זמן ניתן לשמור את הפיצה במקרר?
עד 3 ימים, אם לא נגעתם וזה צפוי להיעלם מהר. אם כן, מה שאתם צריכים.
אפשר להכין פיצה במיקרוגל?
המיקרוגל לא מתאים. עדיף להשתמש בתנור, שמביא את הפיצה לרמה של משגע.
אז קדימה, חברים! אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה ושיהיה לכם המון הנאה בהכנת הפיצה!