האם אפשר להקפיא כרוב ממולא?
דרכם של האוכל ממשיכה לרגש אותנו, להפתיע ולענג. ואחת מהמנות הכי מדהימות שגידלנו את עצמנו עליהן היא הכרוב הממולא. תחשבו על זה: חומרי גלם פשוטים, נגיעות טעמים בנאליים בשילוב עם המרקם הנימוח של המילוי. ממולאים מצריכים מאיתנו מאמץ, אך התוצאה היא לגמרי אגדה – מנה שמשגעת כל אחד, ומשתלבת מושלם עם השולחן המשפחתי. והפעם, בשיחה שלנו ניגע בשאלה, האם אפשר גם להקפיא את היצירה המופלאה הזו כדי שהטעמים יוכלו להחזיר אותנו בכל רגע ליום המיוחד בו להכנה הזו? בואו נצלול יחד פנימה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 90 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את הכרוב הממולא המושלם, יש כמה רכיבים בסיסיים ואולי גם כמה שאתם לא חשבתם עליהם:
- 1 כרוב גדול והכי יפה שיש
- 500 גרם בשר טחון (עוף/בקר/כבש) – תשתגעו, ירדתי על בהצלחה!
- 300 גרם אורז – מוסיף את הקרמיות
- 2 בצלים גדולים, קצוצים דק – הם הסוד החושני של המילוי!
- 1 גזר גדול, מרוסק – כיאה לתוספת צבעונית ומרעננת.
- 2 כפות פפריקה מתוקה – למשגע את האורחים שיגיעו.
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם – בלי מלח על כבודו החרוץ.
- 3 כפות שמן זית – המתכון כולו משתפר
- 2 כוסות רוטב עגבניות – זה מה שייתן את הטריות.
מרכיבים חלופיים
ישנם כמה שינויים ואפשרויות שאתם יכולים לשקול:
- גרסה טבעונית – השתמשו בקטניות כמו עדשים במקום הבשר והוסיפו סויה לתוספת טעם.
- לגרסה דלת פחמימות – ניתן להמיר את האורז בגרגרי כרובית מרוסקים כדי לייצר גרסה בריאה יותר!
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן להכינה! זה הזמן להתחיל להכין פנימה, והכי טוב שולי את הזמניות!
- מבשלים מים בסיר הגדול. מוסיפים את הכרוב למשך כ-10 דקות עד שהוא רך מספיק שיהיה קל להפריד את העלים.
- בתום הבישול, מסננים את הכרוב ומניחים לו להתקרר.
- במחבת, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים במשך 3 דקות.
- מעבירים לקערה גדולה את הבשר הטחון, האורז המבושל, תערובת הבצל והגזר, פפריקה, מלח ופלפל. ממלאים רק את מערבבים היטב.
- לוקחים עלה כרוב, ממלאים עם תערובת המילוי ומגלגלים. חשוב לסגור את הקצוות היטב.
- מניחים את הממולאים בסיר ומכסים ברוטב העגבניות.
- מבשלים על חום נמוך במשך 90 דקות עם מכסה.
- מצננים את הממולאים ומעבירים כל אחד לשקית הקפאה או כלי אטום.
אז מה קורה אחרי השלב הזה? אתם לא תאמינו כמה קל להכין את המנה הזאת. אתם יכולים להכין מלא מנות, להקפיא וליהנות מהם לאחר מכן. אני ממליץ להתחיל עם יצירת כמה מנות ולהקפיא. הרי כולנו יודעים שזמן הוא חבר טוב שלנו!
שדרוגים ותוספות
כל אחד מאיתנו אוהב לחדש. האם אתם חושבים על שדרוגים? בואו נחשוב!
- להוסיף עשבי תיבול, כמו פטרוזיליה או שמיר, בתוך המילוי.
- ליצור רוטב פיקנטי על ידי הוספת פלפל חריף.
- למעלה אפשר לשים גבינת פטה משגעת לקראת סוף הבישול.
שאלות ותשובות
אני יכול להקפיא את הכרוב הממולא לפני הבישול?
כמובן! זה למעשה יכול לחסוך לכם זמן. הכינו את הממולאים, הניחו אותם במדר של הקפאה ואחר כך, כשאתם רוצים, פשוט הוציאו לתהליך הבישול.
האם זה מחזיק מעמד הרבה זמן בהקפאה?
כשהם מאוחסנים נכון, הממולאים יכולים להחזיק עד חצי שנה במקפיא. הכי טעים שיש!
איך מחממים את הכרוב לאחר ההקפאה?
אפשר להפשיר במקרר בלילה לפני השימוש ולאחר מכן לבשל בסיר עם רוטב עגבניות. מי שיכול לדלג על המיקרוגל- זה גם מושלם.
האם אפשר להכין מראש ולחמם שוב לפני ההגשה?
בהחלט! זהו תהליך מצוין וחוסך לכם זמן אם אתם מארח חבורה.
איך זה עובד עם ירקות ממולאים במקום בשר?
מומלץ להכין כפי שמוסבר במתכון, פשוט להחליף את הבשר בסוגים שונים של ירקות, כמו קישואים או פטריות.
רציתי לדעת אם יש סדר מסוים במילוי?
לא, אתם יכולים למלא לפי השרירות שעל פניכם. תאמת העניין!
האם אפשר לשים פריטים שונים לשדרוג טעמים?
אכן! הוסיפו צימוקים, אגוזי מלך או אפילו קצח כדי להביא לטעימה משגעת.
הייתי רוצה לחפש אלטרנטיבות לקטניות בבשר – זה אפשרי?
בהחלט! אני ממליץ על דוחן או קינואה כאלטרנטיבות מצוינות ומרעננות.
מה לעשות אם העלים סדוקים או לא שלמים?
מגוון שיטות ממקצוענים מעופפים; התשובה היא להשתמש בעלים עדינים ולא לדאוג. לתחתית או חצי עלים תמציאו שלל פתרונות.
האם אפשר לשים את זה בטוסטר אובן?
כן, ניתן להשתמש בטוסטר אובן אם אתם רוצים להכין מראש פורק מהשחמם בכל צדדי המנה הממולאת.
לאחר כל זה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! תעניקו לחברים שלכם הצצה לעולם המדהים של הכרוב הממולא, ויחד תוכלו לחוות את הטעמים והחוויות העדכניות שעוטפות את המנה הזו.