עוגה בחושה טבעונית כשרה לפסח
אין כמו לפתוח את יום חג הפסח עם עוגה בחושה שהיא הכי טעימה שיש, ואפילו טבעונית! הדמיינו את הריח המדהים של העוגה מתפשט במטבח, כשהיא חמה ופריכה מבחוץ, אך נימוחה ומלאת טעמים מבפנים. העוגה הזו לא רק אוגרת בתוכה את טעם החג, אלא גם את כל הכיף שבבישול בחברת המשפחה. כך שאתם מוזמנים להצטרף אלינו ולהיכנס לעולם של מתיקות ורוך!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מניבים: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו נעבור לחלק הכיף – הרכיבים! כאן אתם תגלו כמה פשוט וקל להכין עוגה בחושה טבעונית שהיא משגעת. כל מה שצריך זה כמה מרכיבים בסיסיים שנמצאים במזווה שלכם, ואפשר להתחיל.
- 2 כוסות קמח שקדים או קמח תפו”ח
- 1 כוס סוכר חום דמררה
- 1/2 כוס שמן כותנה או שמן חמניות
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס רסק תפוחים (במקום ביצים)
- 1/2 כוס קקאו איכותי (לגרסה שוקולדית)
- 1 כפית קינמון (במידה ורוצים טעם מיוחד)
- 1/2 כפית מלח
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה (בערך 10 גרם)
שלבי ההכנה
וקדימה, זה הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל להכין את העוגה! אני מבטיח לכם שהשלבים כל כך פשוטים, שימו לב:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים היבשים – קמח, סוכר, קקאו, קינמון וסודה לשתייה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את כל המרכיבים הרטובים – שמן, מים ורסק תפוחים.
- יוצרים גומה במרכז המרכיבים היבשים ושופכים פנימה את הרטובים.
- מערבבים היטב בעזרת כף עץ או מטרפה עד שהתערובת חלקה.
- מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה בגובה של 26 ס”מ.
- אופים בתנור במשך 40 דקות עד שהעוגה מתייצבת.
- לוקחים קיסם ודוקרים את העוגה – אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.
- ממתינים עד שהעוגה מתקררת בטמפרטורת החדר לפני החיתוך והגשה.
המרכיבים האפשריים להחלפה
ולכם שחשוב להיות יצירתיים במטבח, אפשר לשדרג את העוגה בכמה דרכים. אם אתם מעדיפים גרסה ללא גלוטן, תוכלו להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”ח במקום הקמח הרגיל. כמו כן, ניתן להוסיף פירות יבשים כמו תמרים או אגסים לתוך התערובת לקבלת טעמים נוספים. ואמנם, אם תרצו לצמצם את הסוכר, ניתן להשתמש בדחס סוכר טבעי, כמו מייפל או דחס דגנים, כדי לשמור על בריאות.
שדרוגים ותוספות
העוגה מושלמת כמו שהיא, אבל אם תרצו להוסיף עוד מימד של טעמים, בעזרת כמה תוספות פשוטות אפשר להפוך אותה לאגדה קולינרית. אתם מוזמנים לנסות לשים מעל את הריבה האהובה עליכם, או לקשט בשוקולדים מרוסקים. הוספת אגוזי פקאן קצוצים או פיסטוקים בתערובת תיתן לעוגה את הקראנץ' המבוקש! אל תחששו לנסות, זה מדהים אם משלבים ככה!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום רסק תפוחים? אפשר להשתמש ב-2 בננות בשלות מעוכות, זה נותן טעם משגע ואפילו בריא יותר!
האם ניתן להכין את העוגה מראש? בהחלט, אם תשמרו אותה בכלי אטום במקרר, היא תישאר טרייה למשך כמה ימים.
איך אני יכול לדעת מתי העוגה מוכנה? כמו שכבר ציינו, קיסם שיחדור לעוגה ויצא יבש זו הדרך הטובה ביותר לדעת אם היא מוכנה.
האם העוגה מתאימה להקפאה? כן, אתם יכולים להקפיא אותה בקלות. רק הקפיאו אותה כשהיא ממולאת בניילון נצמד, והיא תחזיק מעמד במשך חודשים.
האם ניתן להחליף את שמן הכותנה? בהחלט, שמן קוקוס נותן טעם אגדי, אם אתם אוהבים אותו.
מה יכול להיות גובה העוגה שלי? אם תהפכו את תבנית האפייה, העוגה יכולה להתנפח גבוה, אבל זכרו שאתם תמיד יכולים לגזור לה גובה במידה וזה חשוב לכם.
למה לנפח עוגה כמו זו? יש בזה המון בריאות, היא דל פחמימיות ועשירה בטעמים, לא מדובר בעוגה ששוקלת אותנו!
האם העוגה מתאימה לילדים? כמובן! הילדים יאהבו את טעמה המפנק ואת הגובה שלה.
מה אפשר להוסיף לתוך העוגה? השמיים הם הגבול! פירות יער טריים, שוקולד מריר שולי מלמעלה או אגוזים קצוצים בתערובת – פשוט תעמידו את זה לפי טעמכם.
אם אוחסנה सही, כמה ימי תוקף יש לעוגה? היא כזו שטעימה גם לאחר שבוע במקרר.
זה הזמן שלכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה! תזכרו, מדובר בטעם אגדי עם מרקם מושלם שמשגע את כולם. שתפו ברשתות החברתיות ותנו לכולם לטעום את ברכת החג הזאת!