חזה עוף מוקפץ עם ירקות מדהים – מתכון שייגרום לכם לחזור לעוד
דמיינו סצנה חמה וטעימה של חזה עוף, מוקפץ עם ירקות צבעוניים, שממלאים את המטבח בריחות משגעים. כל ביס הוא חוויה, כל נגיסה היא שילוב מושלם של טעמים שמרקדים יחד על הלשון. מדובר במנה אגדי, כזו שלא רק מרשימה את האורחים, אלא גם קלה להכנה, וכמעט תמיד מצליחה. אז הפכו את המטבח שלכם לאולם אירועים – אנחנו הולכים להכין חזה עוף מוקפץ עם ירקות שיעשה חשק לעוד ועוד.
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מינון: 4 מנות
אחת מהתכונות המדהימות של המנה הזו היא שניתן לגוון בה כמעט אינסוף. אנחנו ממליצים להשתמש בירקות עונתיים שזמינים, כך שהתוצאה תמיד תהיה טרייה ורעננה. המנה הזאת היא בהחלט לא רק ליום קיץ, אלא יכולה להיות מתאימה בכל עונה. אז בואו נתחיל!
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את חזה העוף המוקפץ המושלם, תצטרכו את הרכיבים הבאים:
- 500 גרם חזה עוף ללא עור – נבחר חזה עוף טרי ואיכותי, שיבריקולי את הנסיעה שלנו למנה מדהימה.
- 1 בצל בינוני – יוסיף חום ורכות למנה.
- 2 גזר בינוני – חתוכים לעיגולים דקים, למראה צבעוני ומרענן.
- 1 כוס Broccoli – חתוך פרחים קטנים, שיתנו מנה בריאה מושלמת.
- 1 פלפל אדום – מפורק לפיסות לכל החיים, שיצבע את המנה ואת האווירה.
- 3 כפות רוטב סויה – יעניק למנה טעם חזק ומיוחד.
- 2 כפות שמן זית – לשימוש טיגון קלה.
- 2 שיניים שום – קצוצות דק לעומק טעם נוסף.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
שלבי ההכנה
הנה איך להכין את המנה במדויק:
- חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות ואחידות.
- קוצצים את הבצל והשום דק מאוד.
- מניחים מחבת על הלהבה הגבוהה ומחממים שמן זית.
- מוסיפים את הבצל והשום ואוכלים כל מה שזז.
- מוסיפים את קוביות חזה העוף ומבשלים כ-7 דקות עד להזהבה.
- מוסיפים את הגזר ומערבבים היטב.
- לאחר 3-4 דקות, מוסיפים את הפלפל והברוקולי ונותנים להם להתבשל עוד 5 דקות.
- שופכים את רוטב הסויה ומערבבים את הכל במשך דקה נוספות.
- מתבלים במלח ופלפל לפי טעמכם.
כעת אתם יכולים להרגיש את הריחות המשגעים ממלאים את המטבח! המנה מוכנה לגמרי, אבל אם אתם רוצים לקחת אותה לשלב הבא, הנה כמה רעיונות:
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
כבר יצא לכם לנסות לערבב כמה סוגי קמח לפני הטיגון? אני ממליץ לנסות לשלב קמח תפו”א עם קמח חיטה כדי לשדרג את העוף לשלב הבא של העסיסיות. אם תוסיפו מעט ג’ינג’ר מגורר, זה ייתן טוויסט מעניין ומרענן! ואם אתם חובבים חריף, הוספת פלפל חריף קצוץ יכולה לשדרג את המנה לעוד רובד של טעם. שימו לב – זה עלול להיות ממכר!
שאלות ותשובות
איך כדאי לאחסן את חזה העוף המוקפץ?
מומלץ לאחסן את המנה בכלי אטום במקרר. מדובר במנה שיכולה לשמור על טריותה אפילו 3-4 ימים.
האם אפשר להקפיא את המנה?
כמובן! המהירות שבה חזה העוף מתבשל הופכת אותו למושלם להקפאה. יש לקפיא את המנה בכלי אטום.
מהם הירקות הטובים ביותר לשילוב עם המנה?
קולורבי, קישואים, או אפילו פטריות יכולים להוות תוספת מצוינת.
האם אפשר להכין את המנה ללא גלוטן?
בוודאי! פשוט החליפו את רוטב הסויה ברוטב סויה ללא גלוטן.
מהו הרוטב המומלץ לשדרוג טעמים?
רוטב טחינה עם שום ולימון יוסיף רעננות לכל ביס.
האם אפשר להשתמש בחזה עוף קפוא?
תמיד אפשר, אך מומלץ להפשיר אותו קודם בטמפרטורת החדר כדי למנוע תוצרי דלקת בעת הבישול.
אני אוהב תיבול מעניין, מה היית מציע?
הוסיפו מעט כמון או כורכום לנדנוד טעמים החריף!
האם זה מתכון בריא?
בהחלט! עם המרכיבים הטריים והבריאים, מדובר במנה דלת קלוריות ועשירה בוויטמינים.
האם אפשר להכין את המנה על פלטת גריל?
זה בהחלט אפשרי! תהליך החימום וטיגון יעניק טעמים שונים, אך מתהדרים גם בטעמים עשירים.
מהו הטיפ האישי שלכם כדי שהמנה תהיה מושלמת?
השתמשו בחזה העוף הטרי ביותר שימצא לכם ופשוט תהנו מכל ביס. לחם של סבתא ממולא בחזה העוף הוא המשגע.
בזמן שאתם נהנים מהמנה הנפלאה הזו, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ומשפחה. אין דבר שאין ערך יותר טוב משיתוף הטעמים המדהימים של חזה העוף המוקפץ עם יבול הרגשות שלכם! זמן לאכול וללכת על זה – תיהנו!