המתכון הסודי לטריאקי שיעשה לכם את הערב

טריאקי – מתכון מעלף!

בואו, רבותי ורבותי, נכיר לכם את אחד המתכונים שלא רק שהם מדהימים, אלא גם ממכרים וגורמים לכל אחד ללקק את האצבעות. טריאקי הוא רוטב יפני אגדי שכולנו נשבענו לקסם שלו. אז תתכוננו, כי אנחנו עומדים להכין יחד מנה מושלמת של עוף בטריאקי, שתעשה לכם שמח בבטן ובנשמה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מגש עבור 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה המופלאה הזו נצטרך כמה מרכיבים שלא רק ישדרגו את המנה, אלא גם יציבו אותנו בעיני הסובבים אותנו כטבחים עם טעם משגע. חשוב לדעתי לציין שעל מנת להיות אינקלוסיביים, ניתן למצוא גם גרסאות טבעוניות למתכון. בואו נתחיל!

  • 500 גרם עוף (חזה או שוק)
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות רוטב טריאקי מוכן
  • 2 כפות דבש (או סירופ מייפל לגרסה טבעונית)
  • 2 כפות סויה (אם אתם רוצים להשתגע ברוטב)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 0.5 כפית ג'ינג'ר טרי או אבקה (לרענן קצת את הטעם)
  • שומשום קלוי לקישוט
  • בצל ירוק קצוץ לקישוט (לתוספת צבע ופריכות)

שלבי ההכנה

השלבים להכנת המתכון הזה הם פשוטים ומסקרנים. כל שלב הוא כמו רכבת הרים של טעמים שיביאו אתכם לפסגה!

  1. נתחיל בחתוך העוף לחתיכות בינוניות.
  2. נחמם את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
  3. נוסיף את חתיכות העוף למחבת, ונבשל עד שהן משחימות והן נראות משגעות.
  4. כשהעוף מתבשל, נוסיף את השום והג'ינג'ר, ונערבב רק עד שהריח שלהם מתפשט.
  5. נוסיף את רוטב הטריאקי, הדבש והרוטב סויה למחבת, נערבב היטב ונמשיך לבשל.
  6. נכסה את המחבת למשך 5 דקות נוספות, על מנת שהטעמים יתמזגו עם הלחם.
  7. כשהעוף מוכן, נעביר אותו לצלחות הגשה.
  8. נפזר שומשום קלוי ובצל ירוק קצוץ מעל.

והנה, יש לנו מנה שהיא לקיחת טעמים מדהימה, ממש מעלף!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

אם אתם רוצים לשדרג את המנה עוד יותר, יש שלל אפשרויות:

  • מנת אורז מתוקה – בישול אורז עם מעט קוקוס ורוטב סויה, מתאים נהדר לטריאקי.
  • ירקות מוקפצים – גזר, broccolini, פטריות – הכל עובד מצוין.
  • ספגטי טלה – במקום אורז, אפשר להשתמש בספגטי, לצלוח את הסכין כמו פילוסוף יפני!

אני ממליץ לכם לא לנוח על זרי הדפנה, להרגיש חופשי ואפילו לארגן ארוחת ערב יפנית שלמה עם חברים ומשפחה!

שאלות ותשובות

מה אם אני רוצה להכין את המנה ללא גלוטן?
אם תרצו להכין את המתכון הזה ללא גלוטן, פשוט השתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן, ותשמרו על שאר המרכיבים.

האם אפשר להכין את זה עם בשר אחר?
בהחלט! בשר בקר גם עובד מצוין עם רוטב הטריאקי. רק וודאו לבשל את הבשר עד שהוא רך ונימוח.

כמה זמן ניתן לשמור את הנותר במקרר?
את העוף בטריאקי אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר, אך האמת היא שלא יהיה לכם הרבה נותר!

האם יש דרך להכין גרסה צמחונית?
כמובן! תשתמשו בטופו במקום עוף, ומהסוף הכניסו בדיוק באותו אופן. זה יוצא פשוט וואו.

מה ההיסטוריה של רוטב הטריאקי?
רוטב טריאקי הוא רוטב יפני מקורי, אשר במקור שימש כסוג של רוטב צלייה ולאחר מכן הפך לפופולרי מאוד בעולם כולו.

האם המתכון מתאים לילדים?
ברור! הילדים פשוט יוהבו את הטעמים המתוקים והטעימים של הטריאקי שיגרמו להם לנשוך ולהתענג.

מה ניתן להוסיף כדי להעשיר את הטעמים?
אפשר להוסיף מעט שומשום קלוי או אפילו טחינה של שום, רק כדי להפתיע את החברים.

האם ניתן להקפיא את העוף?
כן! ניתן להקפיא את העוף לאחר הבישול. רק אל תשכחו להוציא אותו מהמקרר למספר שעות לפני שמתחילים לבשל אותו.

האם המתכון ניתן להכנה ביום שלפני?
כמובן! אם יש לכם אורחים מתקרבים, זה מתכון מושלם להכנה מראש. רק חימום מחדש במיקרוגל והוא נהדר!

מה ההמלצה שלכם להגיש לצד המנה?
ממליץ להגיש את העוף בטריאקי לצד אורז מאודה וירקות קלויים. זהו שידוך מושלם!

בואו נעודד אתכם לשתף את המתכון הזה בכל הרשתות החברתיות! תראו לחברים והמשפחה שלכם כמה זה טעים וכמה קל להכין את זה!

כתיבת תגובה