חזה בקר מתכון על השולחן שיביא לכם טעמים חדשים

חזה בקר עם רוטב מיוחד – המתכון שכולם יחכו לו!

אי שם במרתפי הדמיון שלנו, טמון המתכון שיכול להפוך כל ארוחה לאירוע מעלף! רוצה לפנק את עצמך ואת האהובים עליך? חזה בקר עסיסי ברוטב קסום שירד לשולחן יכול להיות התשובה המושלמת. שילוב של טעמים מרירים ומלוחים, יחד עם רוטב שמורכב ממגוון תבלינים יהפוך את המנה הזו למשגעת. המנה הזו, שהכינה סבתי, היא ההגדרה של אוכל מנחם, ומי מאיתנו לא אוהב את זה?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: שעתיים
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 6 אנשים

כעת, רגע של ממתין – המנה הזו בהחלט שווה את הזמן והמאמץ. יש להכין למצוא את הרגע המתאים לשותפיכם לארוחה, כי זה יהיה טעים לא פחות ממה שהוא נשמע!

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המנה המדוברת, אנו זקוקים למבחר מרכיבים פשוטים אך מאוחדים לכדי חוויה של טעמים. השילוב של המרכיבים הוא זה שיכול להפוך את המנה הזו לאגדה!

  • 1 ק"ג חזה בקר – כדי שהמנה תצא עסיסית וטעימה
  • 2 בצל גדול – מתוק שיתמזג ברוטב
  • 5 שיני שום – כי ככה עושים!
  • 3 כפות שמן זית – להוסיף שומניות מדהימה
  • 2 כפות סוכר – נותן איזון וטעם
  • 100 מ"ל רוטב סויה – לזה אנחנו קוראים "טעם מהקטנה"
  • 1 כוס יין אדום – לא לשתות, לשים!
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם – לא לשכוח את תיבול הפלא
  • 2 כפות חרדל דיז'ון – גן עדן של טעמים
  • ½ כפית כמון טחון – נגיד, זה לא הכמון של סבתא שלך?
  • רוזמרין קצוץ – למי שאוהב את הארומטי

נשמע מדהים, לא? אם יש לכם טעמי תיבול נוספים שאתם אוהבים, אל תהססו להוסיף או לשנות. השינוי הזה יכול להוביל אתכם לתוצאה אפילו טובה יותר!

שלבי ההכנה

מעכשיו ועד למנה המושלמת, הכל שייך לתהליכים. הקדישו תשומת לב לכל שלב כדי ללטש את המנה שלכם.

  1. מחממים שמן זית בסיר רחב על חום בינוני.
  2. קוצצים את הבצלים והשום ומאדים בסיר עד שהבצל שקוף.
  3. חותכים את חזה הבקר לקוביות גדולות. מכניסים לסיר ומשחימים מכל הצדדים.
  4. מפזרים מעל את הסוכר, מלח, פלפל, וכמון, ומשאירים להיטגן עוד מספר דקות.
  5. מוסיפים את היין האדום, רוטב הסויה, החרדל והרוזמרין. מביאים לרתיחה.
  6. עוברים לאש נמוכה, מכסים את הסיר ומשאירים לבשל כשעתיים, עד שהבקר רך ומתרכך.
  7. במהלך הבישול, אפשר לערבב וגם לבדוק את התיבול.
  8. כשהמנה מוכנה, מגישים עם פירה או אורז – טעים ומרשים!

וזהו, המנה מוכנה! אך לפני שאנחנו מעניקים מסיבה ועד חוויה לחיך, ניקח רגע לחשוב על תוספות או שדרוגים שיכולים להעצים את המנה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

מתי לאחרונה נתקלתם במנה שהיא ממש מופת חדשה? ובכן, יש כמה רעיונות שיכולים לשדרג את המנה שלכם. למשל:

  • תוספת פטריות – בהחלט יאפשרו לרוטב להיות אפילו יותר עשיר ואגדי.
  • קצת ירקות שורש – כמו גזר ודלעת, שמוסיפים צבע וצורה למנה.
  • זיתים – להפוך את המנה לקריספית ומעניינת.
  • גבינת פרמזן מעל – מרגישים את החוויה האיטלקית, שמתם לב? – פותח את כל הנושא של הרגשה טהורה.

האפשרויות הן רבות, כמו חלב עם קקאו – כל אחד והשדרוג שלו. כנסו לטעום, לנסות ולשחק עם המנה ותגלו עולמות חדשים!

שאלות ותשובות

האם ניתן להחליף את חזה הבקר בעוף?
היה לי ניסיון נהדר עם עוף! צריך לבשל אותו פחות. הכינו את הרוטב בדיוק כמו במתכון, אז אתם מפסידים כי אנג'ל נולד.

האם ניתן להכין את זה בתנור?
בהחלט! אפשר להניח את הבשר התיבול עם כל הרוטב בתבנית ולכסה בנייר אלומיניום. תנו לו להתבשל על חום נמוך.

מה עושים עם שאריות?
אפשר לחמם שוב בתחילת השבוע לעוד מנה פלאית או להכין סנדוויצ'ים עם כריך טעים ולעטוף את כל הכיף בנייר.

מה אם יש לי אורחים מגוונים מבחינת אוכל?
אין בעיה! השאירו תוספות כמו קוסקוס עם ירקות, ופלאפל ליד – כל אחד ימצא את המנה שלו.

האם זה גבול טעמים מסוים?
לא ממש. ניתן לשחק עם התבלינים. כדוגמה: ניתן לשלב פפריקה מתוקה או חריפה.

כמה זמן אפשר לשמור את המנה הזו במקרר?
אם נשמר בהקפאה, היא תישאר טעים למשך חודשיים. לא בקור!

האם יש מסורת סביב המנה הזו?
אם רק תדבקו אותה לקטגוריית הארוחות המשפחתיות, תראו איך היא מתהדרת במסורת משפחתית.

האם יש אפשרויות לפיתוח כלים טבעוניים?
כמובן! ניתן להחליף את הבשר בסייטן או טופו ולעבוד עם אותו רוטב.

מה הסוד למרקם המושלם של חזה הבקר?
נסה לעקוב אחרי שלבי הכנה המסודרים, ובודאי מדוד את זמן הבישול המתקבל – זה עושה את כל ההבדל!

איך למנוע שהבשר יהיה יבש?
הקפידו על עמידה בזמני בישול טובים. זה חשוב לדעת לא לייבש את המנה הזו, אז שימו לב לשם.

אם הגעתם עד כאן והמנה הגעת לשולחן, אל תשכחו לשתף אותנו עם התוצאות! שתפו את המתכון הזה בכל הרשתות החברתיות, כי חברים לא יודעים מה הם מפסידים!

כתיבת תגובה