חמאת עגבניות ביתית שתשדרג כל מאכל

חמאת עגבניות – המרspread המושלם!

מישהו אי פעם אמר לכם שחמאת עגבניות יכולה להיות הדבר הכי טוב שקרה לממרחים במשך שנים? אם אתם לא מאמינים, זה הזמן להתחיל לתהות ולדמיין את המפגש של הביסים הראשונים עם חמאת העגבניות המשגעת הזו. כן, מדובר בהכנה פשוטה, אבל עם טעמים אגדייים שיפצחו לכם את השיניים. החמאה הזו היא ממש כמו מסע גסטרונומי לאיטליה, עם כל מרכיב שמביא איתו את השמש והחום של החקלאות שלא ניתן לשכוח. התהליך של הכנת חמאת העגבניות הוא לא רק מתכון – זו חוויה. חוויות כאלה אנחנו אוהבים לחלוק, ובזמן הקרוב גם אתם תדעו להכין את הממרח הזה באהבה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

הכנת חמאת עגבניות היא פשוטה וכוללת רכיבים זמינים שקל למצוא בסופר. הממרח הזה מושלם לשימוש עם פיתות, לחמים או כביסר הרך המתתקים. במרכיבים נמצא את:

  • 2 כוסות עגבניות צהובות בשלות
  • 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים
  • 1/3 כוס שמן זית איכותי
  • 4 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפ teaspoon של פלפל שחור טחון
  • 2-3 עלי בזיליקום קצוצים (לא חובה, אך מומלץ!)

גרסאות חלופיות

ישנם לא מעט שינויים שניתן לעשות במרכיבים לפי העדפות שונות. כדי להבטיח שהחמאה תתאים לכולם, ניתן להכין גרסה טבעונית על ידי החלפת גבינת הפרמזן בגבינת קשיו, שמהירות הלאה להכנת ממרחים בריאים. גם אם אתם בקו בריאות, אתם יכולים להחליף את שמן הזית בשמן אבוקדו, השומר על טעמים מדהימים ובריאותית גם יחד. אין גבול להרפתקאות שיכולות לפרוץ בשדרות הממרח שלכם!

שלבי ההכנה

יש לקשקש עכשיו! בואו נתחיל את החוויה המדהימה הזו.

  1. קולפים את העגבניות, חותכים לקוביות קטנות ומעבירים לבלנדר.
  2. מוסיפים את אגוזי הלוז הקלויים, שמן הזית, גבינת הפרמזן, מלח ופלפל שחור.
  3. מערבלים עד שהמרקם חלק ואוורירי, אבל לא עדין מדי – רוצים להרגיש את החומרים!
  4. מסננים את הדעת לזמן קצר לאחסון בריא במקפיא, אם אתם מתכננים להכין כמות גדולה מראש.
  5. אם תרצו, תוסיפו את עלי הבזיליקום הקצוצים וערבבו היטב בעדינות.
  6. מניחים את חמאת העגבניות בקופסה אטומה לשימור ומוסיפים כמה חוטי בזיליקום לקישוט.

תוספות ושדרוגים אפשריים

שדרוגים הם החיים! באפשרותכם לשדרג את חמאת העגבניות שלכם עם כמה רכיבים נוספים. תשקלו להוסיף גבינת פטה מפוררת כדי להקנות לה עוד טעם או להציף אותה בכמה גרגרי פפריקה מתוקה ולתת לה צורת גמר משגעת. אפשרות נוספת היא להוסיף צ'ילי טחון לקצת חריצות, שמתאימה בעיניים השונות לאחרים.

שאלות ותשובות

מה ניתן לשים על הטוסט עם החמאה הזו?
חמאת עגבניות מתאימה לכל טוסט. אפשר לשים אותה עם גבינת מוצרלה או ריבה שמתאימה, ואפשר גם לקשט עם תרד פסטו על הפנים לפיניש ממש מענג!

האם ניתן להכין את המתכון עם עגבניות מרוסקות?
גם עם עגבניות מרוסקות אפשר! התהליך יהיה קצת פשוט יותר, ותוציאו חמאה מאד משגעת, עם ניחוח של מדינה רחוקה!

אפשר לאחסן את החמאה במקפיא?
כן! אחרי שהחמאה מוכנה, תוכלו לאחסן אותה גם במקפיא למשך עד חודשיים, פשוט להוציא ולחכות להפשיר.

האם ניתן להשאיר גרסה טבעונית?
בוודאי! פשוט החליפו את גבינת הפרמזן בגבינת קשים טבעונית, ולא תרגישו הבדל!

כמה זמן חיי המדף של חמאת העגבניות?
החמאה יכולה להחזיק במקרר כמה ימים, אבל כדאי לאכל פן במשך 3-5 ימים כדי ליהנות מהטריות.

האם יש טעמים נוספים שיכולים להשתלב?
כן! אפשר להוסיף בטטה קלויה או ממולאים טחינה לשדרוג הטעם – כל מה שתרצו באמת!

האם יש סיכון לאנשים עם אלרגיות לאגוזים?
בהחלט. עדיף להשתמש במרכיבים אחרים כמו זרעי חמניות במקרה של אלרגיה.

מה הטעמים המיוחדים שניתן לחכות מחמאת העגבניות?
עגבניות מרכזיות יחד עם אגוזי הלוז מעניקים טעמים העולים לשמים, עם חום קל וחיוניות מהשמן.

מה ניתן לשדרג כאשר מגישים אותו?
אתם יכולים להגיש את החמאה עם חצי תפוחי אדמה מוקרמים או מאכלי גריל – כל דבר ממש משגע!

איך אפשר להשתמש בחמאה הזו במתכוני סלט?
אתם יכולים להשתמש בה כרוטב סלט, זה יהיה מהנה במיוחד עם חסה רעננה וקצת פירות יבשים!

יומלקים! אל תשכחו לשתף את המתכון המוכשר הזה עם חברים, משפחה וכל מי שמסביב. והכי חשוב – שתפו אותנו בחוויות שלכם. משפחות רבות יוכלו להעביר את האהבה הזו!

כתיבת תגובה