עוגת כדורי שוקולד רון יוחננוב: מהחלום למציאות!
בואו נתחיל במסע טעימה מדהימה שתופסת את הלב של כל חובב מתוקים! עוגת כדורי שוקולד הזו היא לא סתם מתכון – מדובר בפינוק אגדי שיכול לשדרג כל אירוע, מסיבה או אפילו רגע אישי שבו פשוט בא לנו ללקק את האצבעות. המנה הזו משגעת כל ביס, והשוקולד נמס בפה כמו קסם. הדרך הכמעט מדהימה שבה כל הכדורים מתמזגים עם הטעמים בכמה דקות בודדות ממחישה עד כמה מדובר במתכון ממכר. אז בואו נצלול יחד למיוחדות הזו, ונגלה איך להכין את העוגה הזאת בעצמנו!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן קירור: 2 שעות
- רמת קושי: קל
- מנות: 12 סועדים
הרכיבים הדרושים
ליצור את העוגה המדהימה הזאת, אנחנו זקוקים למספר רכיבים פשוטים, אך המהותיים לא פחות. כל אחד מהם משחק תפקיד מרכזי ויוצר את החוויה הטעימה:
- 200 גרם ביסקוויטים (פתי בר או שאכפת לכם לבחור טעימים)
- 150 גרם חמאה מומסת
- 100 גרם שוקולד מריר – טוב, אולי גם יותר לפי הטעם שלכם
- 150 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (כדי להוסיף למרקם האוורירי)
- 200 גרם גבינת שמנת (לגרסה בריאה, אתם יכולים להשתמש בגבינת שמנת דלת שומן)
- 2 כפות אבקת סוכר (כדי להמתיק את השמרים)
- קקאו בהרבה – תמיד טוב לפזר על העוגה לפני ההגשה!
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (אם יש לכם אהבה לאגוזים)
שדרוגים מרהיבים
אם יש לכם שאיפה ליצור את העוגה הזו עם טוויסט אישי, יש המון שדרוגים שאפשר לשקול!
- עבור גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הגבינת שמנת בגבינת טופו עם מתיקות משולבת – ויוצא מרענן!
- אם אתם אוהבים פירות, מוסיפים פירות יער כמו תותים או דומדמניות.
- לאוהבי השוקולד, לא תהססו להוסיף חתיכות שוקולד לתוך העוגה.
- הוספה של סירופ מייפל תתן טוויסט מתוק במיוחד.
שלבי ההכנה
עכשיו, לאחר שאספנו את כל החומרים – הגיע הזמן לצאת לדרך ולהכין את הקסם!
- מפרידים את הביסקוויטים לשברירים ושמים בקערה הגדולה.
- שמים את החמאה המומסת על הביסקוויטים ומערבבים היטב עד שהתערובת תהיה אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית בקוטר 20 ס"מ ומשטחים אותה היטב בעזרת כף.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בעזרת בן מארי עד שהשוקולד חלק ולא גושש.
- בקערה נפרדת, מקציפים את השמנת המתוקה עד שהיא רכה אך לא מוקצפת. שימו לב לא להקציף יתר על המידה!
- מוסיפים את הגבינת שמנת ואבקת הסוכר לקצפת ומערבבים בעדינות.
- מוסיפים את השוקולד המומס ותערובת הביסקוויטים לקערה, ומערבבים עם כף עץ עד שהתערובת אחידה.
- יוצרים כדורים מהתערובת והניחו אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מקשטים את הכדורים עם אגוזים קצוצים וקקאו, לפי הטעם האישי.
- מעבירים למקרר לשעתיים לפחות עד שהכדורים מתייצבים והעוגה מוכנה להנחה על השולחן.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור את העוגה הזאת?
כדי לשמור על העוגה טרייה, פשוט מכניסים אותה למקרר בשקית סגורה והיא תישאר טרייה במשך כשבוע.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט! העוגה נשמרת היטב במקפיא עד חודש. רק הקפיאו את הכדורים כשהם עטופים בנייר אפייה!
מה עושים אם אין לי שמנת מתוקה?
אפשר להחליף אותה בכמות זהה של יוגורט סמיך או קרם קוקוס. זה יוצא טעים ומעניין!
האם יש גרסה ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן, והעוגה תצא לא פחות מדהימה.
באיזה שוקולד אני צריך להשתמש?
שוקולד מריר הוא הבחירה הכי טובה, אבל אם אתם אוהבים מתוק יותר, תשקלו גם שוקולד חלב!
איך גורמים לכדורים להיות מושלמים?
מומלץ להניח את הכדורים לרגעים קרים במקפיא לפני ההגשה. הם יקבלו טקסטורה מצויינת!
האם אפשר להוסיף יותר מרכיבים?
כמובן! פירות יבשים, אגוזים נוספים, אפילו קקאו בשכבות שונות. זה כמו עוגה של אמא!
מה ההמלצה על הקישוט?
לוחצים מעט על הקקאו והאגוזים, כך שבאמת יספגו את טעם השוקולד. זה טעים, לא?!
האם אפשר להכין את העוגה אם אין לי תבנית עגולה?
כמובן! ניתן להשתמש בכל תבנית שניתן לשים בתוכה את העוגה. תבנית מרובעת תעשה את העבודה גם!
כמה פרוסות זה יוצא?
תלוי בכם – אם אתם עושים קיצוץ טוב, אנחנו מדברים על מינימום 12 פרוסות טובות. בכל זאת, מושלם לאירועים!
בבקשה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים! גם הם צריכים להנות מעוגת כדורי השוקולד המעלפת הזו.