לאפה שווארמה קלוריות – מתכון אגדי שאתם לא רוצים לפספס!
בואו נדבר על שווארמה! מה יש בזה שגורם לנו להתמכר כל כך? יש משהו כל כך מתוק במפגש הזה בין הבשר המושחז לתבלינים המשגעים, כשהם עוטפים את עצמם בתשוקה סביב לאפה רכה. כשמדובר בשווארמה, מדובר באחת מהחוויות הקולינריות הכי טובות שיש. והיום, אתם הולכים לקבל את המתכון המושלם להכנת לאפה שווארמה בבתים שלכם, שתפנק אתכם בגרסה בריאה יותר מבלי לפגוע בטעמים שאתם אוהבים.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הלאפה המדהימה הזו, נצטרך כמה רכיבים מיוחדים שיהפכו את המנה לקלאסיקה של סבתא עם טוויסט חדשני. להלן הרכיבים:
- 500 גרם חזה עוף / בשר בקר, חתוך לרצועות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה
- 1/2 כפית כורכום
- מלח ופלפל לטעם
- 4 פיתות רכות (אופציה ללא גלוטן: השתמשו בפיתה תפו”א)
- 1 כוס טחינה גולמית
- 2 עגבניות, קצוצות
- 1 מלפפון, קצוץ
- חסה קצוצה
- לימון, סחוט (לטעם)
באופן כללי, השווארמה עוקבת אחרי המתכון המסורתי. אבל אם תרצו, אפשר לשדרג את המנה הזאת בקלות!
שלבי ההכנה
ואלה הצעדים שיביאו אתכם למטרה – לאפה השווארמה מדהימה, פשוטה וגם בריאה!
- אתם מתחילים עם חימום השמן במחבת גדולה על חום בינוני.
- כששמן זית מתלהט, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל שקוף ויפה.
- הוסיפו את השום וערבבו במשך דקה, זה הזמן להריח את הניחוח המטריף!
- מוסיפים את רצועות הבשר, מאדים עד שהן מצופות בשומן ומתחילות להשתזף.
- בזמן הזה, רגמו את התבלינים: כמון, פפריקה וכורכום, ומערבבים הכל יחד.
- בישלו עד שהבשר מבושל לחלוטין, 10-15 דקות יחד עם מלח ופלפל לטעם.
- כשהבשר מוכן, הסירו מהכיריים.
- חממים את הפיתות על גריל או טוסטר לאפקט קריספי למהדרין.
- לאחר מכן, השכיבו על הפיתה את הבשר המוכן.
- הוסיפו טחינה גולמית, ירקות חתוכים, חצי לימון ומעט חסה לקישוט.
- קפצו לגלגל את הפיתה סביב המלית—והנה יש לכם לאפה שווארמה מושלמת!
וכך, מבלי לשים לב, אתם ייצרתם מנה אגבית אוורירית והכי טעימה שיש. נא כן לאכול עם החברים, זה מה שהכי כיף!
איך אפשר לשדרג את המנה?
אז כמו שאתם כבר מבינים, אין גבול לשדרוגים אפשריים. אפשר להוסיף:
- תוספות חריפות כמו סחוג.
- ממרח שום רמונדו להכנה ביתית.
- פלאפל צמחי במקום הבשר, מתאים לדיאטה צמחונית.
- קצת חמאה טהורה עוטפת שאתה מכין עם התבלינים.
- סלטים מרעננים כמו סלט קצוץ עם מלפפון וירקות.
שאלות ותשובות
אילו תבלינים הכי מתאימים לשווארמה?
יש הרבה תבלינים שמתחברים נהדר עם השווארמה, אבל כמובן שקומון ופפריקה הם הבסיס. תוספות כמו שום וחריף נותנים חמימות שמוציאה ממנה את הכוח.
אפשר להכין את המנה על גבי גריל?
בהחלט! אם יש לכם גריל, הפכו את הלאפה על גריל לצלייה מושלמת שיעניק למנה טעמים מדהימים.
מה עם גרסה טבעונית?
ניתן להכין את השווארמה מעשבים, עם תחליף בשר כמו טופו או חומוס. את התבלינים אפשר להוסיף בדיוק כמו במתכון המקורי.
כמה קלוריות יש במנה הזו?
זה תלוי בכמות הבשר והשמן. אם תשתמשו בכמויות קטנות יותר, תוכלו להוריד את הקלוריות בקלות!
האם אפשר להכין מראש?
בהחלט. ניתן להכין את המילוי מראש ולשמור בקופסה סגורה במקרר. כשהתאבון יגיע, חזרו לחמם!
מה מומלץ לאכול עם השווארמה?
סלט ירקות רענן, חומוס טרי או אפילו תפוחי אדמה בתנור יהיו בתיאום נהדר.
האם השווארמה מתאימה לילדים?
בהחלט! ילדים אוהבים את הטעמים. דאגו לא להוסיף חריף אם זה רלוונטי.
כמה זמן לשמור את השווארמה במקרר?
את השווארמה ניתן לשמור במקרר עד 2-3 ימים.
איך למנוע שהבשר יתייבש?
בישול יתר עלול לייבש את הבשר. הקפידו עליו בזמן הבישול, והוציאו כשהוא רכוב ומעט רך.
האם כדאי לשים מלח על הבצק של הפיתה?
כן, זה מוסיף ליופי ולטעמים! עושים את זה כדי להעניק לפיתה מאפה יותר אטרקטיבי.
בסוף, כשתעשו את המתכון המושלם הזה, אל תשכחו לשתף את החוויה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! תנו להם לטעום גם את השווארמה המדהימה הזו!