המנה המושלמת ברחבי העולם: כרובית באיירפריי
מה אם אגלה לכם שהכרובית, שמשום מה לא תמיד זוכה לתשומת הלב הראויה לה, יכולה להיות בטעם מדהים, ממכר ומעלף? אם אתם חושבים שכרובית היא פשוט ירק חסר צבע, תנו לי לאתגר אתכם. בעזרת איירפריי, אנחנו ניצור מנה שגם תהיה קלילה אך גם מתפצצת בטעמים! אבל לא רק שאני מבטיח לכם טעמים משגעים, אני גם עומד להראות לכם איך לגרום לכרובית להיות כוכבת האוכל שלכם!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כרובית היא ירק רב-שימושי ואפשר להכין אותה בדרכים רבות. המתכון שלנו כאן מכיל מרכיבים פשוטים שיביאו לתוצאה מושלמת. אתם מוזמנים לשאול את עצמכם: כמה אנשים תוכלו להרשים עם המנה הזו? תאמינו לי, כשזה יגיע לשולחן, כולם יתמכרו!
- 1 כרובית בינונית
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית שטוחה כורכום
- 1/2 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית שטוחה כמון (אם אתם אוהבים טעמים מזרחיים)
- מיץ מחצי לימון
- קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט
מרכיבים חלופיים
מעניין לדעת שמדובר במתכון מעניין וגמיש. יש לכם רצון לגרסה טבעונית? פשוט הימנעו משימוש בשמן חלבי ואפשר להשתמש בשמן קוקוס. מחפשים גרסה ללא גלוטן? המתכון הזה כבר טבעית בלי גלוטן, אז פשוט תהנו!
שלבי ההכנה
עכשיו שהכנו את כל המרכיבים, בואו נתחיל בתהליך המרגש. וכשאני אומר עכשיו, אני מתכוון ל- כל כך קרוב לפה שלכם!
- חותכים את הכרובית לפרחים בינוניים.
- מעבדים את השום ומערבבים בקערה עם שמן זית, מלח, תבלינים ומיץ הלימון.
- שמים את פרחי הכרובית בקערה עם התיבול ומערבבים היטב עד שכל הפרחים מצופים.
- מעבירים את הכנה לאיירפריי ומשטחים את הכרובית.
- מבשלים ב-200 מעלות במשך 20-25 דקות עד שהכרובית מזהיבה ומתרככת.
- בין לבין, זה הזמן לשים לב למעקב אחרי המנה, אולי לתת לה טפיחה נוספת באמצע?
- מגישים על צלחת, מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ו… ללקק את האצבעות!
שלבים נוספים וטעימים
עכשיו, אחרי שאתם יודעים איך להכין את המנה הזו, אפשר להתעסק בתוספות שיכולות לשדרג את המנה לרמות חדשות! רוצים שהכרובית תהיה עוד יותר מושלמת? הוסיפו גבינת פרמזן מגוררת במהלך הבישול לאיירפריי. זה ישדרג את טעם הכרובית למשהו אגדי ומיוחד!
וגם: תוספת של שקדים קלויים או גרעיני דלעת יכולים לתת לטקסטורה נגיסה וקריספית.
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהכתוחות עשויות להיות מוכנות?
האם אפשר להקפיא את הכרובית הזו לאחר הבישול?
נכון! לאחר שהכרובית מתקררת היטב, אפשר להכניס לקופסה ולהקפיא. כשמוציאים, אפשר לחמם קצת באיירפריי או בתנור, והמנה תחזור להיות מה שהייתה!
האם אפשר לשנות את התבלינים?
בוודאי! אפשר לשחק עם טעמים, אפשר להוסיף קמצוץ קינמון או תבלינים אחרים לפי טעמכם האישי. אל תהססו לנסות!
כמה זמן ניתן לשמור את הכרובית הזו במקרר?
הכרובית תשאר טובה למשך 3-4 ימים במקרר, אם תעשו זאת נכון! אני ממליץ לשמור בקופסה סגורה.
תוך כמה זמן אוכלים את הכרובית?
כדאי לאכול אותה תוך 15 דקות מההכנה. כמו כן, חווית האכילה בעקבות חום נעים לא תסולא בפז.
מה היתרון של טיגון באיירפריי?
היתרון הגדול הוא בזה שאתם מקבלים את כל הטעם של טיגון ללא שומן מיותר, כך שהמנה תהיה גם בבריאות, גם מדהימה וגם בעלת טעם ע-נ-ק!
האם יש טיפים מיוחדים לבישול נכון?
שימו לב לא להשקיע הרבה תיבלינים, אפשר להתחיל עם לשפר את הטעם בהדרגה, ולראות איך הכרובית משגעת את החושים שלכם!
איך להגיש את הכרובית בצורה מושכת?
קחו רגע והניחו את הכרובית על פלטה מרהיבה, שימו עליה כמה פיסות פטרוזיליה לקישוט, ואולי אפילו רוטב שמנת אינו מתפרץ לידי הסניפים!
מה עוד ניתן להכין עם איירפריי?
באמצעות איירפריי, אפשר להכניס לא רק כל מיני ירקות, אלא גם לגוון בבשר ועד פירות כמו בננות! התנסו ותהנו!
אתם מוזמנים לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה! תנו להם להרגיש את הטעמים המעלפים שנוצרים בכרובית המושלמת הזו ולשתף גם את הסיפור שלכם!