לגלות כמה זמן להכין ביצה קשה מושלמת

הסוד לביצה קשה מושלמת – מה עושים כדי להגיע לתוצאה אגדי!

האם אי פעם חוויתם את הרגע שבו אתם חותכים ביצה קשה והמעטפת הלבנה נפתחת, וכלום לא קורה, כי חלמון העוף שאתם עורכים הוא בדיוק בגוון הצהוב המושלם? זה הזמן לדבר על הביצה הקשה, אחת המנות הקלאסיות והטעימות ביותר, שתמיד מצליחה להחזיר אותנו, בשנייה, לימים של סבתא או לארוחת בוקר בכניסה לבית הספר. אז איך אנחנו יכולים להגיע למצב כזה, שבו הביצה תהיה הכי טעימה שיש, אמהית ומדהימה? כאן נשתף אתכם במתכון, בשלבים פשוטים ובעיקר עם הרבה אהבה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: נגלה כל סיר כשלושה ביצים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין ביצה קשה במדויק, נحتاج לכמה מרכיבים בסיסיים אך והשיגו על פי הניסיון שלנו, אתם לא תאמינו כמה זה קל! אז בואו נתחיל לרשום:

  • 3 ביצים טריות, כמה שיותר טריות.
  • מים קרים לכיסוי הביצים.
  • מלח – אפשר להוסיף, אם רוצים.
  • קרח – לא חובה, אך מוסיף למרענן.

שלבי ההכנה

לאחר שגמרנו עם המרכיבים, אנו נעבור לשלבים המהירים והקלים של ההכנה. תכינו את עצמכם לקסם שיקרה אצלכם במטבח!

  1. מכניסים את הביצים לסיר ומוודאים שהן ממוקמות בשכבת מים.
  2. מביאים את המים לרתיחה על כיריים בינונית.
  3. לאחר רתיחה, מכסים את הסיר על מנת לשמור על החום.
  4. מבשלים למשך 9-12 דקות, בהתאם לרמה שאתם אוהבים: 9 דקות דרך נימוחה ועד 12 דקות ליותר קשה.
  5. לאחר הזמן, מעבירים את הביצים למים קרים או קוביות קרח כדי להפסיק את הבישול.
  6. משאירים את הביצים במים הקרים במשך 5-10 דקות.
  7. מקציפים את הקליפה בעדינות כדי לשבור אותה, ואז מקלפים את הביצה.
  8. שמים מלח מעל וטועמים. מוודאים שהכול מתובל היטב!

הגרסה הבריאותית

מעוניינים בגרסה בריאה? אין בעיה, בחרו בביצים אורגניות או בימות עוף חופשיים כדי להעלות את הערך התזונתי. טפלו בביצה עם שפע של ירקות מוקפצים או פרוסות אבוקדו על מנת לגוון את המנה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

רוצים להפתיע את האורחים ולטפח קמצוץ של יצירתיות? אתם מוזמנים לנסות את התוספות הבאות:

  • תוספת של אבוקادو – סחוט עם לימון יוצרת מנה מרעננת.
  • מיונז טעים או איולי על בסיס שום – מעניק טעם עשיר.
  • פפריקה מעושנת או תבלין קארי – ייתן נפח וטעם דומיננטי.
  • סלט טונה או אלוורה שמציעים טעמים שונים עשויים להיות שילוב משגע.

שאלות ותשובות

מה הדרך להסיר את הקליפה בקלות?
הטיפ שלי הוא שיש להכות בעדינות כל ביצה על השולחן, זה מסייע לשבור את הקליפה ואז ניתן להסירה בקלות!

באיזה שלב שולפים את הביצה מהמים?
כשהביצה נראה לכם מוכנה (כפי שנראה לכם בדרגת הקושי הרצויה לכם) – רק הוציאו וזרקו למים קרים.

איך יודעים שהביצה לא מבושלת יתר על המידה?
אם חלמון הוא בגוון כהה או מתקשה, זה סימן שגם כאן, התבשיל בהשגחה מוגזמת!

האם אפשר להשתמש בביצים קפואות?
לא ניתן לבשל ביצים קפואות בזרות מכיוון שהאיכות שלהן עולה למשבר תצוגה וסנר.

מה אפשר להכין עם ביצים קשות?
ביצים קשות הן השדרוג המושלם לסלטים, כריכים, תפוחי אדמה ועוד מגוון תחביבים.

כמה זמן אפשר לאחסן ביצים קשות במקרר?
ביצים קשות לא יישמרו יותר מ-7 ימים. נהפוך אותך להיות סעיפים מדהימים?

האם ניתן להכין ביצים קשות עם רוטב?
כן, תשתף באומץ רוטב סויה או סופרים טחינה שהולמים את העוף!

מה לעשות עם קליפות הביצים?
קליפות שוות הזהב, נהדרות לדשן בגינה! תשלבו ולחמם עם צמחי עגבנייה!

איך אדע איזה ביצים לקנות?
כדאי לבחור באפשרות אורגנית, במידה ולא ניתן להשתמש בביצי חופש.

מה הדרך הטובה ביותר להשתמש בביצים קשות?
סלטים, רטבים, ממולאים בממרחים בריאותיים, והכי טעים, אני ממליץ לסחוט את הצהובים לפיתה ירוקה – נעלמת לפה!

כעת אתם יודעים את כל הסודות להכנת ביצה קשה מושלמת! אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים וליהנות ממנו במהלך הבישולים שלכם!

כתיבת תגובה