מטבוחה מרוקאית של אמא
בואו נדבר על משהו שיכול לשדרג כל ארוחה, להחזיר אותנו לבית של סבתא פרחית או אימא עמליה – מטבוחה מרוקאית של אמא. רק המחשבה על הטעמים העזים, הריחות הממכרים והצבעים שעושים לנו חגיגה בעיניים, כבר מעוררת אצלי געגועים. מדובר כאן בקפיצה חזרה בזמן, במיוחד כשאנחנו מדברים על לתבל כל מנה – זה גם מתכון שמצליח להיכנס ללב ובצדק!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 1.5 שעות
- רמת קושי: קלה
- מנת שף ל-6-8 אנשים
המרכיבים הטריים והאיכותיים יחד עם תהליך הכנה פשוט, הופכים את המטבוחה הזאת למדויקת וטעימה באופן שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה. אם עד עכשיו לא ניסיתם להכין מטבוחה – זה הזמן! אני מבטיח לכם שהיא תהיה מדהימה, משגעת ומעלפת.
הרכיבים הדרושים
- 6 עגבניות בינוניות, בשלות ורכות
- 4 פלפלים חריפים קצוצים (אם אתם אוהבים טעמים חריפים)
- 2 פלפלים ירוקים, קצוצים דק
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- ½ כוס שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית פ Paprika מתקתק
- 1 כפית כמון טחון
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית שטוחה של פלפל שחור
- ½ כפית סוכר (לממת את החמיצות)
- מיץ מחצי לימון (לטריות)
אני ממליץ להרגיש חופשיים לשחק עם המרכיבים. אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, ניתן לשדרג את השמן ולדלג על השום – עדיין תקבלו תוצאה נפלאה. כמו כן, אם אתם רוצים לגוון את המעדן הזה, תוכלו להוסיף עגבניות מיובשות או אפילו זיתים לתוספת טעם.
שלבי ההכנה
- חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומסננים את הנוזלים בעזרת מסננת.
- מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים עד שהבצל מתרכך ומשחים מעט.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים ל-1-2 דקות כדי להוציא את הארומה.
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות והמלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפלפל הירוק והחריף ומערבבים.
- מתבלים בכמון, פ Paprika, סוכר ופלפל שחור.
- מבשלים על חום נמוך עם מכסה חצי סגור במשך 30 דקות, עד שהעגבניות מתפרקות.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד 10 דקות.
- מגלים את המכסה ומבשלים עוד 10 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים ויוצרים רוטב סמיך.
כשהמטבוחה מוכנה, היא תהיה בלתי נשכחת ומפיצה ריחות שתגרגורם לכם לתפוס את חתיכת לחם ולהרגיש את כל העושר הזה נמס בפה. זה הזמן להגיש אותה עם חלה טרייה, פיתה, או להניח אותה כצד מתפריט של וג’ד השני.
תוספות ושדרוגים אפשריים
מטבוחה מרוקאית היא כמו בד קנבס – אפשר לשדרג אותה ללא סוף! הנה כמה רעיונות:
- להוסיף קישואים קצוצים או קטניות לתוספת בריאה.
- לנסות לשים משורה דקה של פלפלים צהובים או אדומים לקישוט ולטעמים.
- לגרר את כל הכבדים ולהוסיף למילוי של מאפה לערב משפחתי.
- לשרת עם חזה עוף צלוי עם המטבוחה בצד – מושלם.
אחרי כל ההכנות האלה, תצטרכו למצוא מקום במקרר למטר דל של מטבוחה כי היא ממכרת בצורה בלתי רגילה!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המטבוחה על הכיריים?
הכן, מדובר במנה שניתן להכין גם על הכיריים. בפשטות כמו במתכון – פשוט השתמשו בסיר קטן.
אילו ירקות ניתן להוסיף למתכון?
אפשר לשלב קישוא, גזר, ואפילו ברוקולי להעניק למנה יותר צבעוניות.
למה מוסיפים סוכר?
הסוכר עוזר לאזן את החמיצות של העגבניות, נותן טעם מתוק ודיוז איזה "תיאום" למדויק מפחד.
האם חייבים להשתמש בשום?
לא חובה! אם אתם לא חובבים את הטעם, ניתן לשים פיצוי באלפי תיבול כמו כמון או פ Paprika.
האם יש דרך לשמור על המטבוחה?
כמובן. המטבוחה מתאימה לשמירה במקרר למשך שבוע.
האם ניתן להקפיא מטבוחה?
מומלץ להקפיא אותה אבל לפני פינוי, תנו לה להתקרר לחלוטין כדי למנוע קפיצים.
האם ניתן להגיש את המטבוחה עם גבינה?
בטח, זה ייתן טעם נוסף ואופציה לסלט צד משוגע!
איך ניתן לגרום למטבוחה להיות פחות חריפה?
מצוין! אם אתם רוצים את כל הכיף במעט חריפות, הוסיפו פלפלים ירוקים בלבד בלי החריף.
האם זה מתכון מתאים ליום שישי?
האם זה מתאים? בוודאי! תוכלו להגיש את המטבוחה כתוספת מושלמת לכל ארוחת שישי.
אילו פחמימות ניתן לשלב עם המטבוחה?
לחם פריזאי, חלה, פיתות או אורז – הם כולם תוספות משגעות!
האם שאלתם את עצמכם פעם עד כמה המנה הזאת יכולה להיות מעולה? זה הזמן לנסות ולהתמכר למטבוחה המרוקאית המדהימה הזאת של אמא. אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות! שתפו אהבה למי שאוהבים!