"`html
מלית גבינה לבלינצ'ס השף הלבן
אף אחד לא יכול לעמוד בפני המלית גבינה הזו! מדובר במשהו מדהים, ממכר שאפשר למלא בו בלינצ'ס ולהרגיש כמו שף ברמה הגבוהה ביותר. אז התרגלו לחייך, ללקק את האצבעות ולהרגיש את העונג מתפשט בכל חלל הפה. הנחישות שלנו למתכון הזה נובעת מההיסטוריה העשירה של התכנסות סביב השולחן, כאשר כל ביס מהמלית הנימוחה הזו לוקח אותנו למקום של טעמים ביתיים אותנטיים, ברוטציה של אמא וסבתא. אז בואו נאסוף את המרכיבים שלנו ונכין משהו אגדי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- לכ – 8 מנות
המרכיבים הדרושים
אתם חייבים להכין את המלית המעלפת הזו עם המרכיבים הבאים, שיעניקו לנו את הטעם הייחודי של הגבינה הכפרית, יחד עם עושר השוקולד וחמאת הבוטנים. לא תאמינו כמה הכי טעים שיש זה יכול להיות!
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 200 גרם גבינת שמנת
- 100 גרם סוכר (לפי הטעם)
- 1 ביצה
- 2 כפות קקאו איכותי (או שוקולד מריר קצוץ)
- חצי כפית קינמון (אם אתם אוהבים)
- 2 כפות דגני בוקר קצוצים (אופציונלי, למרקם)
- תמצית וניל (כפית)
מרכיבים חלופיים
תמיד ניתן לבצע שינויים בהתאם לרגישויות או הבחירות התזונתיות שלכם.
אם תרצו לגרסה בריאה יותר, ניתן להמיר את הגבינת ריקוטה בגבינת עזים רכה או אפילו יוגורט טבעי. גם לסוכר ניתן לבחור בממתיקים טבעיים כמו דחוס תמרים או ממתיק ללא קלוריות.
עבור גרסה טבעונית, אפשר לשלב גבינת טופו מחית שטוחה עם תוספות כמו מייפל ואגוזים.
שלבי ההכנה
אחרי שהבאנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן לפצוח בהכנה! שימו לב לתהליך – כל שלב הוא כמו פאזל טעים שאנחנו מניחים יחד.
- שמים את גבינת הריקוטה וגבינת השמנת בקערה גדולה ומערבבים היטב עד שהן מתאחדות.
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהסוכר מתמוסס.
- כעת, מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים כל עוד התערובת נראית חלקה ואחידה.
- מוסיפים את הקקאו והקינמון ומערבבים שוב עד שהתערובת מקבלת צבע שוקולדי יפה.
- למי שאוהב מרקם קראנצ'י, אפשר להוסיף דגני בוקר קצוצים ולערבב בעדינות.
- מניחים את המלית המוכנה במקרר למשך 15 דקות כדי שתתייצב.
- ממלאים את הבלינצ'ס עם כף מהמלית, מקפלים וסוגרים.
- אפשר להניח על צלחת, ובמרכז להוסיף עוד קצת שוקולד קצוץ להשלמת המראה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
תרצו לפנק את עצמכם? יש שלל אפשרויות לשדרוג המלית הזאת. אפשר להוסיף לשוקולד אקליפטוס כדי להגיע לטעמים מרעננים, או להכניס אגוזי לוז קצוצים למרקם נוסף.
אנשים שאוהבים פרי יכולים להוסיף רסק תפוחים או ריבת תות לבלינצ'ס!
אותם יכולים גם לפזר מעל תוספות כמו קקאו או קונפי פירות.
והדובדבן לקינוח? ציפוי בשוקולד המומס עם נגיעות של מייפל.
שאלות ותשובות
כדי לתת לכם את כל המידע שאתם צריכים, אספתי עבורכם שאלות ותשובות שיכולות לעניין אתכם.
מה אפשר לשים במלית על מנת לשדרגה?
אפשר להוסיף פירות יבשים קצוצים כמו תאנים או סולוגדמד, גם שקדים קצוצים יכולים להוסיף קראנץ'.
האם ניתן להקפיא את המלית?
כן, המלית הזו קפואה מצוין. אפשר לשים את המלית בכלי אטום ולעטוף בניילון נצמד.
איך יודעים שהמלית מוכנה?
כשהמלית מתאחדת, והיא לא מופרדת יותר לגבינות ושוקולד, זה הזמן להמשיך!
האם אפשר להשתמש בגבינות אחרות?
בהחלט! גבינת קוטג' או אפילו גבינות דרוזיות יספקו טעמים שונים ומפתיעים.
כמה זמן צריך להמתין לאחר המילוי?
כדאי להשאיר את הבלינצ'ס עטופים במקרר למשך חצי שעה לפחות לפני ההגשה.
אפשר לשלב פה אגוזים?
כן! אגוזי פקאן קצוצים משדרגים את הטעמים לגמרי!
באיזו טמפרטורה כדאי לאפות את הבלינצ'ס?
180 מעלות זהו טווח מצוין, ובזמן קצר יחסית תגיעו לתוצאה מושלמת!
באיזו תבנית כדאי לאפות?
תבנית קקרית רגילה תתאים נהדר, ניתן גם להשתמש בתבנית של מאפינס לאפייה אישית.
האם ניתן להכין את המתכון ללא חלב?
בהחלט! יש חלבונים מוצקים משודרגים שעושים היטב את העבודה.
מה הכי טעים לאכול עם בלינצ'ס?
קצת רוטב שוקולד או דובדבנים חריפים לרענון יוסיפו משגע למסיבה.
אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות! נשתף אהבה טהורה סביב הקולינריה המופלאה שלנו וניצור יחד מסורת של טעמים מדהימים!
"`