מרק ירקות עם עדשים ירוקות – טעם שמחבר את כל המשפחה
אין כמו יום חורף קר, שאוכלים מרק חם, נכון? מרק ירקות עם עדשים ירוקות הוא אחד מהמאכלים הכי טעים ומזינים שיש. זה מתכון ששובר שגרה. הוא מתמזג בהרמוניה בין טעמים, צבעים וניחוחות. והכי מדהים – הוא פשוט להכנה! כל ביס ממנו הוא כמו חיבוק חם מהשף של אמא, שיספר לכם על זכרונות מתקופות בלתי נשכחות. המרק הזה לא רק ממלא את הבטן, אלא גם את הלב. האגדי הזה משביע, בריא והכי טעים שיש!
אנחנו נביא אתכם במסע ליצירה של המנה המושלמת הזו, שתהפוך את ימי החורף שלכם למרגשים יותר.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת כשהתלהבנו מהמטרות לצאת למסע הקולינרי שלנו, הגיע הזמן לבדוק מה מרכיבי המנה הזו שמטריפים את החיך שלנו.
- 2 כוסות עדשים ירוקות (לא מבושלות)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 גזר קצוצים
- 2 תפו”א קלופים וקצוצים
- 2-3 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל ירוק קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 5 כוסות רותחות של מים או ציר ירקות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- קצת פטרוזיליה קצוצה להגשה (מומלץ)
אפשרויות חלופיות: אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, המרק שלנו כבר נמצא בכיוון הנכון! פשוט הקפידו על השימוש בשמן זית, כמו חסידי הבריאות המתקדמים. אם דלילים פחמימות זה השיח של השעה עבורכם, תחליפו את התפוחי אדמה בכוס שום מרוסק. תופתעו לטובה!
שלבי ההכנה
עכשיו לא נותר לנו אלא לעבור לשלב הבא, שהוא אולי החלק הכי מטריף ומרגש – ההכנה! אז, קחו נשימה, תנו לדמיון לעוף ותתחילו עם הצעדים הבאים.
- נמיסו את השום והבצל בשמן זית בסיר גדול על להבה בינונית.
- כאשר הבצל מתגלה כעטוף בשקיפות, הוסיפו את הגזר והפלפל הירוק וערבלו למשך כ-5 דקות.
- סננו את העדשים הירוקות והוסיפו אותן לסיר.
- נמלאו את הסיר במים הרותחים או בציר הירקות.
- הוסיפו את התפו”א הקצוצים, הפפריקה והכמון.
- טעמנו והוסיפו מלח ופלפל לפי הצורך.
- הביאו את המרק לרתיחה, ואז כסו את הסיר והנמיכו את הלהבה לבישול lento.
- תנו למרק להתבשל במשך 25-30 דקות, עד שהעדשים רכות וגם הירקות פריכים במעט.
- בתום הבישול, הכניסו את המרק למערבל מזון כדי לקבל מרקם חלק, אם זה טעמכם.
- מעלו בצלחת, קשטו בפטרוזיליה קצוצה והגישו חם.
אפשרויות לשדרוגים ותוספות
לשדרוג של המרק, אפשר להוסיף חבילת סלק קצוץ שתכבוש את הלבבות, או אפילו לקשט עם חתיכות של גבינת פטה מעל שידגישו את הטעמים. רוצים מתכון לעלי נענע מעל? אין בעיה! זה ישדרגו את הארוחה וייתן לה טוויסט אחר. ניתן גם להוסיף נענע קצוצה או טחינה לסרגל הבריאות. לירקות ירוקים – איך לא? להזמנה גם עלי רדיקיו ירוק רוב מי שמתמטי בחיים קם והזמין.
שאלות ותשובות
האם אפשר להוסיף בשר למרק הזה? בהחלט! אפשר להוסיף נתחי עוף או בשר טחון ולהתאימם לטעמים שלכם.
באיזה ציר אני יכול להשתמש?(אני אוהב את הציר של סבתא) לכנות רגשות, אני ממליץ על ציר ירקות שמסנן טעמים ומרקם יותר עדין. היא העבירה את זה מכוח בריאות!
כמה זמן המרק אפשר לשמור במקרר? המרק הזה, אם לא נגמר בבת אחת, יכול להחזיק במקרר במשך עד 4 ימים.
האם אפשר להקפיא את המרק? לגמרי! אפשר להקפיא את המרק בתבניות ולשמור אותו עד 3 חודשים! עושה חיים קלים.
איך אפשר להפוך את המרק לחריף? אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ או צ׳ילי יבש לשימור מתיקות השוקולד.
מה אפשר להגיש לצד המרק? לחם מחמצת עם חמאת שום, שיאני טעמים, או אפילו סלט ירקות מרענן.
האם אני יכול להכין את המרק במוג היקר? בהחלט. זה לא רק נגיש, אלא ייתן למרק ידידות שאפשר גם לחלוק.
האם ניתן להשתמש בעדשים אחרות? בוודאי. אפשר להשתמש בעדשים צהובות או שחורות, אבל זמני הבישול עשויים להשתנות.
האם המרק הזה מתכון בריא? בהחלט! הוא עשיר בסיבים תזונתיים ובריא – עוזר לשמור על משקל מאוזן.
מה עושים כשאין לי חלק מהמרכיבים? לא נורא! אפשר לצמצם על מרכיבים שהחסר. זה ייצור גישה מיוחדת שיגרום לתוצאה מגניבה
אז קדימה, אחרי כל זה, הגיע הזמן לשתף את המתכון המהמם הזה עם חברים ומשפחה, ולתעד את הרגעים המיוחדים שלכם עם מרק הירקות הממכר שלנו!