מרק שעועית לבנה ללא עגבניות: עונג של ניחוחות
דמיינו לעצמכם ערב חורפי, השמיים אפורים עם שלל טיפות של גשם שמקיפות אותנו. לצלילי הגשם אנו שומעים את רעש הסיר על הכיריים, וריח מדהים שממלא את הבית. זהו ריח של מרק שעועית לבנה, מרק שנותן חיבוק חם לכל מי שאוכל אותו. מתכון זה יכניס אליכם הביתה את כל האהבה והנעימות שבמרקים הביתיים של סבתא. אתם הולכים להתאהב! דווקא כי מדובר במרק ללא עגבניות, אנו ממשיכים לחפש את המהות של המרק החורפי המושלם. אתם תראع את התוצאה המעלפת וברגע שתטעמו, תבינו שזהו מתכון מושלם לכל אתגר חורפי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 60 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנשאב לתוך ההכנה המשגעת והמהנה של המרק, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך. מדובר בהרבה רכיבים פשוטים אך אגדים!
- 1 כוס שעועית לבנה, שטופת ומוזהרת מבעיות עיכול
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 גזר, קלופים ומגוללים בידיים עדינות
- 2 תפוחי אדמה, קלופים והקפיצה היחידה שאתם רוצים
- 2-3 שיני שום, קצוצות, עם חוש ריח משוגע
- 1-2 כפות שמן זית, כמובן
- 2-3 עלי דפנה, כי נשים את הלב במרק
- מלח ופלפל לפי הטעם – זה ש add little כיף!
- מים, עד שיכסו את המרכיבים
אם מישהו מכם רוצה לבצע שדרוגים, ניתן להוסיף תבלינים כמו כמון, קימל או אפילו משהו חריף. אפשר גם לשדרג את המרק בעזרת קציצות בשר טחון או טופו, לפי העדפה.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשכל החומרים והשדרוגים מוכנים על השולחן, אפשר לנוע הלאה!
- משרים את השעועית במים כהים לא משהו רחוק מעין נופר – זה יבטיח שהן ייחודיות.
- מכניסים את השעועית למים רותחים ומבשלים לעד 10 דקות, ואז מסננים.
- בסיר גדול, מוסיפים את שמן הזית והבצל, ומטגנים עד שהבצל מתחיל להיות שקוף.
- מוסיפים את השום ונותנים לו לעבור טיגון עדין, כאילו הוא בטיול ביוון.
- מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה, מבשלים ביחד כדי להעצים את הטעמים.
- מוסיפים את השעועית ומערבבים הכל כמו שמערבבים אהבה.
- שמים מים לפי הצורך, מוסיפים את עלי הדפנה וממתינים שמישהו יגיד 'הנה הגיע הזמן!' ואז מביאים לרתיחה.
- מבשלים קומץ זמן, מתבלים, ונותנים לכולם להרגיש מאושרים.
- מגישים עם לחם פריך או קרוטונים, ותוך כדי מחכים לתשואות.
כשהמתכון המשוגע מתבשל, אתם תרגישו את הריחות המיוחדים עוטפים אתכם. כדאי לנצור רגעים ייחודיים ולא לשכוח לצלם בדרך!
תוספות ושדרוגים אפשריים למרק
בואו נביט בתוספות שיכולות בהחלט להעצים את המרק המדהים שלנו. אתם יכולים לשדרגו עם:
- חלב קוקוס לקבלת מרקם קרמי
- עלי פטרוזיליה קצוצים, מוסיפים צבע וניחוח
- קצת גבינת פרמזן ישנה, רק בשביל ההגינות
- שום קראנצ'י או בקציצות ירק
שאלות ותשובות
מה הסוד למרק של סבתא? מרק של סבתא הוא למעשה נוסטלגיה טהורה. סוד המרק הוא באהבה שמוסיפים אליו ובזמן: סבתא הייתה מביאה את כל הטעמים לאט לאט.
האם אפשר להשתמש בשעועית משומרת? בהחלט! זו אפשרות מהירה, אך העדיפה שמורה היטב תהיה השעועית הטרייה.
איך יודעים כשמרק השעועית מוכן? ברגע שהשעועית רכה והירקות מתפרקים בקלות, אתם עליכם להפוך את הירקות לאלו המובחרים!
מה אפשר להגיש עם המרק הזה? אני ממליץ על לחם פריך או קרוטונים מתובלים. ההנאה עולה לשמיים!
האם אפשר להקפיא את המרק? מדובר בשאיפה מצוינת! פשוט הכניסו אותו לכלים אטומים ועד 4 חודשים. אחלה פתרון לחורף.
האם המרק הזה בריא? בהחלט! הוא עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים וכולל את כל הדברים הבריאים. דל פחמימות לכשיהיה צורך.
האם ניתן לשדרגו לתפריט טבעוני? טבעוני? נורא קל! פשוט אל תוסיפו מוצרי חלב.
מהו הגבוה הנכון לקיצוץ הירקות? כל קיצוץ שיגרום לכם לחייך – אתם יכולים לקצוץ בכל גובה, אבל לא קטן מדי!
איך אפשר לגוון את הטעמים של המרק? הוספת תבלינים כמו כמון, זנגביל או מעט צ'ילי יכולות לשדרג את חוויית האוכל.
מה לעשות עם שאריות? שאריות מהמרק הן תמצית החיים! פשוט כנסו לכלים ושמרו להנאה מאוחרת יותר.
בסופו של יום, לא רק שהמרק הזה משגע ומדהים, הוא הלך רחוק מדי ואכזב אותי כל כך. מחכה לכם! שתפו את המתכון כדי לעודד אחרים לנסות את הפלאים הקטנים של החיים. בתיאבון!