מתכון לבצק פיצה בלי שמרים
יש משהו משגע בבצק פיצה. הריח שנפלט מהתנור, התחושה של אותו בצק רך ונעים בין האצבעות – כל זה ממש מדהים! והפעם, מהנסיון שלי, החלטנו להכין לכם מתכון לבצק פיצה שלא דורש שמרים. כן, שמעתם נכון! בצק אוורירי, נעים ונח לכנה, שיכול להיות האוכל המושלם לכל ערב שישי או מסיבת יום הולדת. כל כך טעים, שתשאלו את עצמכם איך לא חשבתם על זה קודם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 פיצות קטנות או 2 פיצות בינוניות
הרכיבים הדרושים
אם אתם חובבים לבישולים, אין סיכוי שתתנגדו להכנת בצק כזה. אז קחו את כל הרכיבים ואנחנו מתחילים!
- 2.5 כוסות קמח חיטה (אפשר לשלב חצי חצי עם קמח חצי חצי).
- 1 כוס מים פושרים (מדובר במי ברז, אל תדאגו, זה לא צריכים להיות מים מינרלים).
- 1/4 כוס שמן זית (שידגיש את הטעמים וייתן צבע).
- 1 כפית מלח (לא להגזים, בטח לא רוצים להרגיש כמו פיצה מלוחה).
- 1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה (נתיב המהירות בלי שמרים).
וכמובן, אם אתם רוצים להעביר את המתכון הזה לעולם הבריאות, אפשר להשתמש בקמח כוסמין או קמח עוף! כל גרסה כזו, עם רכיבי הגבוה ביותר, תיצור טעמים אגדי.
שלבי ההכנה
כעת אחרי שיש לנו את כל המרכיבים בפנים, נדאג לכם לפיקניק הבצק שלנו. פשוט ופשוט!
- למזוג לקערה את הקמח, המלח ואבקת הסודה לשתייה.
- לערבב היטב עד שהמרכיבים יתמזגו.
- להוסיף את השמן ובסוף גם את המים בהדרגה.
- ללוש את הבצק עד שהוא לא נדבק לידיים, להיות זהירים לא ללוש יתר על המידה.
- לאחר מכן, לכסות עם מגבת ולתת לבצק לנוח במשך 10 דקות.
- לחלק את הבצק ל-2 או 4 חלקים, לפי גודל הפיצות שתרצו.
- לרדד כל חלק על משטח מקומח עד שיתקבל בצק בעובי של 5-6 מ"מ.
- לתבל כל בצק בתיבול המועדף עליכם (רוטב עגבניות, גבינה, ירקות).
- לאפות בתנור שחומם מראש על 220 מעלות במשך 12-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב ועדין.
עכשיו, כשכל פיצה מוכנה, פשוט תמצאו את עצמכם מתיישבים לחגיגה הכי טעימה שיש!
תוספות או שדרוגים אפשריים
פה יכולה להיות המקום שלכם לשדרג. אתם יכולים להוסיף:
- בצל סגול פרוס דק או שום קלוי להוספת טעם.
- פטריות, זית שחור או פפרוני לשדרוגים אמיתיים ואגדי.
- גבינת מוצרלה איכותית שתנשק לכם את החיך.
- אפילו עלי בזיליקום מעל לבסוף לתיצוגת פאר!
אל תשכחו, כל תוספת שהוספתם מעשירה את הפיצה לטעמים שלא תרצו לשכוח!
שאלות ותשובות
למה בחרתם להכין בצק פיצה בלי שמרים?
בחרנו בכך כי לא תמיד יש את הזמן שבו רוצים להכין בצק שדורש התמדה. עם הבצק הזה, אפשר להכין פיצה מהר ועכשיו!
האם אפשר להשתמש בקמח בלי גלוטן?
בהחלט! קמח שקדים או קמח אורז יכולים להוות גם פתרון מצוין לרגישים לגלוטן. התוצאה תהיה קצת שונה, אך טעימה!
איך אדע אם הבצק מוכן טוב?
ללוש עד שהבצק מתחיל להתגבש ולא נדבק לידיים. כשאתם מרגישים כמו כדור מתפורר, זה סימן מצוין.
האם אני יכול להכין את הבצק מראש?
בוודאי! אפשר להכין את הבצק ביום הקודם ולשמור אותו במקרר, לפני שתיקום אותו, למעט 30 דקות בטמפ' החדר.
מה לעשות אם הבצק שלי יבש מדי?
להוסיף טיפ טיפה מים ולהמשיך ללוש. אם אחרי הוספת המים הבצק עדיין יבש מדי, יש להוסיף עוד שמן זית.
כמה זמן אפשר לשמור את הפיצה אחרי האפייה?
אם תשמרו בתוך קופסה סגורה, נניח ביום למחרת הפיצה תישאר טריה ונעימה מאוד לאכילת.
כיצד אוכל לדעת מתי הפיצה מוכנה?
ברגע שהקצוות מזהיבים והשוליים מצויינים, היא מוכנה! אם התחתית נראית טיפה כהה, אבל לא שרופה, אז אין סיבה להיכנס לפאניקה.
מה הזמן המומלץ לאפות פיצה עם תוספות?
עם תוספות שונות, בתנור מחומם היטב, 12-15 דקות יהיו טובות בהחלט. הקפידו לעקוב.
איך אני מכין פיצה עם גבינה צהובה?
צאו החוצה לתוספת של גבינת מוצרלה (איכותית!). כשמניחים אותה בשכבה על הפיצה יחד עם תוספות, תראו את זה נמס בפה שלכם!
לאחר שהצלחנו לגרום לכם להכין את הבצק המושלם הזה לביתכם, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חבריכם וליהנות מכל ביס, כל נגיסה ובכל פיצה שהכנתם!