עוגה כושית פשוטה וטעימה שכבשה את כולם

עוגה כושית פשוטה וטעימה שתמיד מצליחה

יש מתכונים שמושכים אותנו עם זיכרונות ילדות, ואחת מהעוגות האלו היא העוגה הכושית. אתם יודעים, העוגה הזאת שכולנו אוהבים, עם מבנה אוורירי, טעמים עוצמתיים וריח שגורם לנו ללקק את האצבעות. כשבכיתה שאלו אותנו על העוגה האהובה עלינו, כולם ידעו: עוגה כושית היא הבחירה המושלמת. ואנחנו כאן כדי לספק את המתכון המדהים, הממכר והכי טעים שיש! אז בואו נצלול לעולם המתוק הזה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כשכולם מתרגשים, הגיע הזמן לבדוק את המרכיבים. המתכון הזה מצריך את הדברים הבאים:

  • 2 כוסות קמח חיטה
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קקאו איכותי (לא שוכחים את הקופסה של סבתא)
  • 1/2 כוס שמן רגיל (אנחנו ממליצים על שמן קנולה)
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 ביצים
  • 1 חבילה אבקת סודה לשתייה (פה זה המקום להיות קשובים, אבקת סודה זה חשוב!)
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 כפות שוקולד צ׳יפס (למנה המושלמת)

כמובן שניתן להשתמש גם במרכיבים חלופיים: אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים באבקת חנייה או בבלילת בננה מעוכה. למי שמחפש מתכון ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א או בקמח שקדים.

שלבי ההכנה

עכשיו אנחנו מתקרבים למלכה של הערב! מתכון זה ידידותי למשתמש, אז בואו נחפש את המפתחות להצלחה:

  1. ראשית, חמים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. קודם כל, בקערה גדולה מערבבים את קמח החיטה, הסוכר, קקאו, סודה לשתייה ומלח.
  3. לאחר מכן, מוסיפים לקערה את השמן והביצים ומערבבים בעזרת מטרפה.
  4. אחר כך, מוסיפים את המים הרותחים לאט, מערבבים עד שהקולקציה מתאחדת.
  5. כשתם מגיעים למרקם אחיד, מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ומערבבים שוב.
  6. מעבירים לתבנית אפייה (לא לשכוח לשמן אותה!) ומשטחים את הקערה.
  7. שמים בתנור ואופים למשך 30 דקות, עד שהעוגה מתייצבת.
  8. לאחר שהעוגה מוכנה, נותנים לה להתקרר על רשת במשך 10 דקות.
  9. לאחר מכן, מסננים מעל אבקת סוכר וקצת שוקולד – יאממ!

מה עלינו לעשות אחרי? תהיו סבלניים, זה יכול להיות קשה, אבל העוגה חייבת להתקרר לפני שחותכים אותה!

תוספות והצעות לשדרוגים

רגע, למי מכם שאוהב לגוון, כאן המקום! מהנסיון שלי, אתם יכולים להוסיף לתערובת אגוזי לוז קצוצים או גרעיני חמנייה לפיצוח. ניתן גם לשדרג בקלות עם קרם שוקולד מעל ופירות טריים. כך העוגה הופכת למושלמת בצורה משגעת!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את העוגה הזו ללא קקאו?
כמובן! ניתן להמיר את הקקאו בקמח תפו”א או להשאיר את זה מחוץ למתכון לחלוטין.

האם יש צורך לשמן את התבנית?
בהחלט! השימון חיוני כדי שהעוגה לא תיתפס בתבנית.

כמה זמן ניתן לשמור את העוגה במקרר?
העוגה תישאר טעימה למשך כ-3-5 ימים במקרר, אך היא תהיה יותר טעימה אם תאחסנו אותה בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

אילו פירות יכולים להתאים בתור תוספת?
תותים, בננות או פירות יער הם נלווים מושלמים בשילוב עם עוגה כושית.

כמה כוסות במתכון?
המתכון מיועד לכ-8-10 מנות.

האם אני יכול להכין את העוגה מצורפת?
כמובן! כל זרם יחסוך לכם זמן ויביא תוצאה טעימה.

האם אפשר להוסיף שוקולד חלב לתערובת?
אין ספק! שוקולד חלב יפוך את העוגה לאגדי במיוחד.

מה הזמנים הכי טובים להכנת העוגה הזו?
העוגה מצוינת לאירועים משפחתיים, מסיבות או קפה של שבת.

מתי הבצק יהיה מוכן לאפייה?
ברגע שהתערובת אחידה ונטולה גושים, הגיע הזמן לעשות זאת!

מה לדעתכם יקרה אם לא טורפים את התערובת מספיק טוב?
אם לא תערבבו מספיק טוב, אולי תמצאו גושי קמח. מוטב לטרוף את הכול היטב כדי להשיג מרקם אוורירי.

אז מה אתם מחכים? הכינו את העוגה הכושית המשגעת הזאת ותנו לכל הסובבים אתכם לטעום ולהשתגע! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה החבר’ה! באהבה, מתכונאות חושנית.

כתיבת תגובה