מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס רכות ומרשימות
כשהייתם ילדים, לא הייתה אמא או סבתא שלא הכינה עוגיות שוקולד צ'יפס. המחשבה על ריח השוקולד המתקתק שנישא באוויר, יחד עם המתיקות של כל ביס, גורמת לנו להרגיש נוסטלגיה פשוטה במעלה הזיכרונות. אז היום אנו מזמינים אתכם לקפוץ למטבח ולהכין את העוגיות המדהימות הללו – רכות, נימוחות ומעל לכל, ממכרות! עוגיות שוקולד צ'יפס הן לא סתם בקלאסיקה – הן אגדי, והן יכולות להיות מרכז הערב שלכם. האם אתם מוכנים?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 10-12 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות: כ-20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
אחת הסיבות לכך שהעוגיות הללו הן כל כך משגעות היא שיש להן את השילוב המושלם של מרכיבים פשוטים אך ייחודיים. הן כוללות את הרכיבים הבאים:
- מאתיים וחמישים גרם קמח חיטה (אפשר להעביר לגרסה ללא גלוטן עם קמח תפו”א או קמח שקדים)
- שישים גרם סוכר חום (כן, חשוב, זה מה שנותן את הטעם המיוחד)
- אחת עשרה גרם (חצי כפית) סודה לשתייה
- חמישים גרם סוכר לבן (למתיקות נהדרת)
- שבעים וחמישה גרם חמאה רכה (לקבלת המרקם הנימוח)
- ביצה אחת בינונית (היא זו שמחזיקה את העוגיות יחד)
- כפית תמצית וניל (כדי להוסיף את הטוויסט המיוחד)
- שלוש מאות גרם שוקולד מריר קצוץ לפיסות (כי כמה שוקולד, ככה יותר טוב)
כן, אני יודע – זה נראה כה הרבה פרטים, אבל בואו נודה על האמת, זה מה שעושה את העוגיות הללו מושלמות! אל תהססו לשחק עם הכמויות, אפשר למשל להחליף את השוקולד בצימוקים או אגוזים אם רוצים.
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם אתם רוצים לגוון את העוגיות המדהימות הללו, יש כמה אפשרויות מעניינות. למה שלא תוסיפו קצת צימוקים מיובשים לצד השוקולד? התוצאה תהיה טעימה במיוחד. ואל תשכחו – אגוזי לוז קצוצים יכולים להעניק עוד קריספיות לכל ביס.
עוד רעיון שווה הוא לשלב תבלינים כמו קינמון או מסלע בכדי לשדרג את הטעמים ולהפוך את העוגיות לכמה שיותר ניסיוניות ומיוחדות.
שלבי ההכנה
מוכנים? בואו נצלול לתוך שלבי ההכנה. פעולה אחר פעולה, תוכלו ליהנות מכל רגע!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את החמאה הרכה עם הסוכר הלבן והסוכר החום עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
- נוסיף את הקמח, סודה לשתייה, ונערבב עד שהתערובת חלקה.
- רגע לפני שהכל מתאחד, נוסיף את שוקולד המריר הקצוץ ונערבב קלות.
- מעבירים כפות מהתערובת לנייר אפייה, משאירים רווחים בין העוגיות.
- אופים כ-10-12 דקות עד שהעוגיות זהובות, אך לא יותר מדי.
- מוציאים מהתנור ומניחים להם להתקרר לפני שמניחים על צלחת.
שאלות ותשובות
איך אני יכול לדעת אם העוגיות מוכנות?
בזמן האפייה, בודקים שהן זהובות ברמות אחידות, ואם קצוות העוגיות מתחילים להיראות חומציות.
האם ניתן להשתמש בקמח אחר?
בהחלט! אפשר לבחור בקמח חומוס, קמח שקדים או כל קמח ללא גלוטן כדי להנגיש את העוגיות למי שצריך.
האם ניתן לשמור את העוגיות לאחר האפייה?
כמובן! לשמור בקופסה סגורה היטב, והן יכולות להחזיק מספר ימים במקרר.
באיזו טמפרטורה צריך לשמור את העוגיות?
לדעתי, הכי טוב לשמור בטמפרטורת החדר עבור כל הטעמים הקסומים.
האם אפשר להקפיא את העוגיות?
יופי של רעיון! אפשר להקפיא את העוגיות לאחר האפייה, וראינו שהן נשמרות טובות למשך חודשיים.
האם ניתן להכין את הבצק מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הבצק, לעצב לכדורים ולהשאיר במקפיא ליום-יומיים עד שנחיה.
איך הכי טוב לפרוס את העוגיות?
קחו חוט או סכין חדה, והקפיצו את העוגיות לאחר ההתקררות, זה ייתן ביטוי לרכיבים!
האם ניתן להשתמש בשוקולד חלב במקום?
לפני שאתם מתפנים לכך, קחו בחשבון שזו תיתן טעמים מתוקים יותר. אפשר לראות את ההתאמה לטעמכם האישי.
כיצד אני יכול לדעת אם יש יותר מדי קמח במתכון?
אם הבצק יבש מדיי, קחו בכשל ומוסיפים כמה כפות של חלב – בלי לקלקל את העוגיות המושלמות.
איזה פירות אפשר להוסיף?
תמרים או צימוקים שיתאימו. עם שוקולד שמתחבר, תהיה לכם עוגיה מרשימה.
עוגיות השוקולד צ'יפס הפכות את כל ארוחת היום למיוחדת יותר. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ולצבור עוד מעריצים!