עוגת קצף וקצפת של חנה שאולוב שתשגע אתכם

עוגת קצף וקצפת של חנה שאולוב

האם אי פעם נתקלתם במעדן כל כך מדהים שאליו נולדים רגשות, זיכרונות ושיחות אינסופיות על כל ביס? אז הכירו את העוגה הזו: עוגת קצף וקצפת של חנה שאולוב, שהפכה למושלם של חוויות משפחתיות ושעות רבות של צחוק ואהבה מסביב לשולחן. זהו מתכון שמשמר את המסורת הקולינרית המוכרת והאהובה, אך בה בעת מוסיף לה טוויסט נערץ!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת הקושי: בינונית
  • מספר מנות: 10-12 עוגות

הרכיבים הדרושים

בזמן שאתם מתכוננים להתענג על עוגת קצף וקצפת הזו, חשוב לדעת שהמרכיבים כאן לא רק מרכיבים את העוגה המדהימה הזו. כל אחד מהם מוסיף קונצרט של טעמים, TEXTURE ושאיפה למושלם. להלן הרשימה המפורטת:

  • 4 ביצים (לוקחים בהן את החלבון והחלמונים לחוד)
  • 150 גרם סוכר חום
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 2 כפות קקאו איכותי
  • 1 קופסה (200 גרם) מסקרפונה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם שוקולד מריר, מפורר
  • לשדרוגים: תוספות של פירות כמו תותים, בננות או פירות יער

שלבי ההכנה

בשלב הזה, נכנסים לעבודה. הרי כל מה שנשאר זה ללמוד את הכיוונים הנכונים ולגשת לעבודה, ואני מבטיח לכם שזו חוויה שאי אפשר לשכוח.

  1. מניחים את הביצים בקערה ומטבלים את החלמונים עם 100 גרם סוכר חום עד שהתערובת מתבהרת.
  2. מניחים את החלבונים בקערה נפרדת ומקציפים עם 50 גרם סוכר חום עד שהקצף מבריק ונשאר עמיד.
  3. מקפלים את הקצף הכחול לתוך תערובת החלמונים בעדינות.
  4. מוסיפים את הקקאו והמלח ומערבבים בזהירות עד שהתערובת אחידה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות.
  6. מניחים להתקרר לחלוטין.
  7. מקציפים את השמנת המתוקה עם מסקרפונה ותמצית הווניל עד שמתקבל קצפת רכה.
  8. גורסים בתוך העוגה ונשארים קצת קצפת בעיטור.
  9. מפזרים מעל את השוקולד המריר המפורר ומקשטים לפי הטעם.
  10. שומרים במקרר במשך לפחות שעה לפני ההגשה על מנת שהטעמים יתמזגו.

תוספות אפשריות

בהכנת עוגת קצף וקצפת, אתם תמיד יכולים לשדרג את העוגה למקום חדש מילים מדהימות! אתם יכולים להוסיף לתוכה פירות טובים כמו שטותים או פירות יער שונים, להעשיר את הטעמים ולעשות את זה למושלם בכל ביס. האם יש לכם דמיון? אולי להוסיף ציפוי של אגוזים קצוצים או רסק פרי?

שאלות ותשובות

איך לשמור על העוגה לאחר ההכנה?
עליכם לשמור את העוגה במקרר, מכוסה בניילון נצמד או קופסה אטומה, על מנת לשמר את הטריות שלה.

האם אפשר להוסיף סוכר מוקטן?
בהחלט! ישנם תחליפים ممتازים כמו ממתיקים טבעיים, אבל כדאי להימנע משימוש בסוכרלוז או תחליפים מהונדסים.

איזה סוג שמנת כדאי להשתמש?
אני ממליץ על שמנת מתוקה להקצפה עם לפחות 36% שומן, כדי להשיג קצפת יציבה ומעלפת.

אפשר להכין את העוגה יום לפני ההגשה?
כן, ההמלצה שלי היא להכין אותה יום קודם כדי לטפח את הטעמים ולהיות בטוחים שהכל מפנק!

איך יודעים שהעוגה מוכנה?
ברגע שהקיסם יוצא יבש, אתם יודעים שהעוגה מוכנה. תראו שגם החלק העליון מתקשה ונראה גבוהה!

שמעתי על גרסה ללא גלוטן ל”עוגת קצף וקצפת” – זה אפשרי?
כן, בהחלט! ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א בכדי להעמיד גרסה ללא גלוטן.

האם ניתן להקפיא את העוגה?
אני בהחלט ממליץ לא לקפוא את העוגה. זה יפגע במרקם שלה ובטריות שלה.

מה אפשר להחליף בשוקולד מריר?
אם אתם רוצים לשדרג את העוגה לטעמים אחרים, אפשר גם להשתמש בשוקולד חלב או שוקולד לבן.

האם העוגה מתאימה גם לילדים?
בהחלט! עם צעירה מתוקה ומרכיבים כמו השמנת והקצפת, העוגה מתאימה לילדים ונכדים, הם הולכים ללקק את האצבעות!

מה עושים אם אין קקאו?
אפשר להמיר בקקאו עם קקאו שוקולד מוקצף נוסף, זה ממש משגע ואגדי!

אז זהו, אתם מסודרים עם מתכון מפנק ברמות על! אין ספק שעוגת קצף וקצפת של חנה שאולוב תרענן לכם את יום ההולדת או תקל על השגרה. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, כדי שגם אחרים ייהנו מהקסם הזה!

כתיבת תגובה