עוגת תפוזים טבעונית ללא גלוטן שתפתיע את כולם

עוגת תפוזים טבעונית ללא גלוטן

כשהשמש מתחילה להזרח והאוויר מתמלא בניחוחות מתוקים, זה הזמן להפתיע את עצמכם ולקחת אתכם למסע של טעמים! העוגה הזו היא לא סתם עוגה. מדובר בעוגה מדהימה שתשבור כל סטריאוטיפ שאי פעם היה לכם על עוגות טבעוניות. עם פיסות תפוזים עסיסיות, מרקם אוורירי וניחוחות מרגיעים של מסיבת צהרים, אתם עומדים לגלות עונג שאין לתאר. בין אם אתם טבעונים, נמנעים מגלוטן או סתם אוהבים להפתיע את עצמכם עם קינוח מושלם – העוגה הזו תגרום לכולם למחות על הצלחת! אז, מוכנים לטעום את המתכון המעלף הזה? בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 35 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל במלאכת ההכנה, בואו נדבר על כל מה שאתם צריכים בשביל ליצור את הקסם הזה במטבח שלכם.

  • 2 תפוזים גדולים (עם קליפה)**
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס שמן קוקוס מומס
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1/2 כוס קמח תפו”א
  • 1/4 כוס שקדים טחונים (למרקם עוד יותר אגדי)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון (מכניס אותנו לאווירה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

בואו נבין מה הופך את המרכיבים הללו למיוחדים: תפוזים, מלבד היותם טעימים, מכילים ויטמין C ומספקים עסיסיות לעוגה שלנו. קמח שקדים הוא מקור מצוין לחלבון, בעוד שקמח תפו"ע הופך את העוגה לנימוחה ומאווררת. ביחד הם יוצרות עוגה משגעת שלא תשאיר אף אחד אדיש.

שלבי ההכנה

כמו בכל מתכון מצוין, גם כאן ישנם כמה שלבים פשוטים שיביאו אתכם לעוגה המושלמת.

  1. משרים את התפוזים במים רותחים למשך כעשר דקות.
  2. סוחטים את התפוזים, שומרים את השאריות לסלט או לעוגות אחרות.
  3. מערבבים בקערה גדולה את התפוזים הסחוטים, סוכר, שמן קוקוס ומים עד שהתערובת חלקה.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח שקדים, קמח תפו”א, שקדים טחונים, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
  5. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
  6. מעבירים לתבנית אפייה מוברשת ומאזנים בעזרת מרית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש.
  8. מניחים לה להתקרר על רשת לפני שחותכים.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כשהעוגה מוכנה, אתם יכולים להוסיף לה טאץ' אישי! אפשר לשדרג את העוגה עם ציפוי של שוקולד מריר או ציפוי קרם קוקוס. כדי לשפר את המראה – פזרו פרוסות תפוז ועלים ירוקים כמו מנטה. כל תוספת תעורר את חוש הטעם שלכם עם מרעננות!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל במקום קמח שקדים?
בעיקרון זה אפשרי! בפעמים קודמות שלי, אני השתמשתי בשיבולת שועל טחונה והעוגה יצאה נפלאה. רק חשוב לוודא שאין gluten בשיבולת השועל.

מה עושים אם כבר אין תפוזים בבית?
אם אתם במצב של "יש לי כל מה שנחוץ, חוץ מתפוזים!", אתם יכולים להשתמש בלימון או אשכולית. העוגה תצא חמוצה במעט, אבל עדיין ממש טעימה.

האם העוגה מתאימה למי שעושה דיאטה?
בהחלט! העוגה טבעונית וללא גלוטן ומכילה פחות סוכר ממתוקים אחרים, הרי היא מלאה בטעמים טבעיים.

כיצד ניתן לאחסן את העוגה?
עליכם לשמור את העוגה בכלי סגור במקרר. היא תחזיק מעמד כ-4-5 ימים. ובינינו? היא נהיית יותר טעימה אחרי יום!

האם מדובר בעוגה שגם ילדים יכולים לאכול?
זהו קינוח מושלם למשפחה! הילדים יאהבו את המתיקות מהתפוזים, ואתם תדעו שהם אוכלים משהו בריא.

מה אם אני רוצה שיפור במרקם?
אפשר לשלב בחלק מהקמח קקאו איכותי – עוגת תפוזים שוקולדית זה תמיד להיט!

אם אני רוצה שהעוגה תהייה יותר רכה, מה לעשות?
לנסות להוסיף חצי בננה מעוכה לתערובת יכולה לעזור בהוספת רכות!

מה אם אני רוצה לקשט את העוגה?
קצת אבקת סוכר מעל או פרוסות תפוזים מסוכר מאודות יהפכו את העוגה לאסתטית ומושכת.

האם אפשר לאפות את העוגה בתבנית אחרת?
כמובן! אפשר לאפות אותה בתבנית קוטר 24 ס"מ, רק תתאימו את זמן האפייה בהתאם לגובה העוגה.

האם ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט, ניתן לקפוא את העוגה. זהו פתרון מצוין לשמור על טריות שלה לאורך זמן.

אז קדימה, אל תהססו לשתף את המתכון המדהים והאגדי הזה ברשתות החברתיות שלכם. תנו לחברים שלכם לגלות את הטעמים האופניים של העוגה הזו! אתם ודאי תארגנו מסיבה, ותהיו בין האינסטגרמים הכי פופולריים עם העוגה המושלמת הזאת!

כתיבת תגובה