פיצה נאפוליטנית שלא תוכלו להפסיק לאכול

פיצה נאפוליטנית – טעם של איטליה בבית

פיצה נאפוליטנית היא יותר מבית אוכל – היא סיפור, תרבות וניחוחות המגיעים מהרחובות המרהיבים של נפולי. בעת שאתם לוקחים את הבצק למערבל או מוציאים את הרוטב מהסיר, אתם לא רק מכינים פיצה, אלא גם משקפים את המסורת האיטלקית, את הטעמים הייחודיים ואת האהבה הרבה שיש באוכל. האם אתם מוכנים לגלות את הסוד להכנת הפיצה המדהימה, הממכרת והמרשים ביותר שתכניס את כולכם לאווירה של איטליה? הכינו את הכלים, כי פיצה ריחנית עומדת לצאת מהתנור!

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התפחה: 2-3 שעות
  • זמן אפייה: 10-15 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4 פיצות בגודל בינוני

הרכיבים הדרושים

כעת, בואו נתחיל בקערת הפלאים שלנו. כאן קיבצנו את המרכיבים שיעניקו לכם את הפיצה המושלמת.

  • 1 ק"ג קמח פיצה (500 גרם קמח לבן ו-500 גרם קמח מניטובה)
  • 650 מ"ל מים
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 20 גרם מלח
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 250 גרם מוצרלה (מומלץ ממקור איכותי)
  • עלי בזיליקום טריים
  • מלח גס
  • שמן זית לתיבול

מרכיבים חלופיים

אם אתם טבעוניים, ניתן להחליף את המוצרלה באלטרנטיבות צמחיות שונות כמו גבינת אגוזים או גבינת רמזור על בסיס קוקוס. ואם אתם מעוניינים בגרסה ללא גלוטן, תוכלו להשתמש בקמח תפו”ש או קמח ללא גלוטן, תוך ששמירה על שאר המרכיבים הטריים במהותם.

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן שמחכים לו – להכין את הפיצה הנפלאה שלכם. תפגשו את הבצק, כי הבצק הזה הוא הכוכב של הערב!

  1. בקערה גדולה, לערבב את הקמח עם השמרים היבשים והסוכר.
  2. ליצור גומה במרכז ולטפטף פנימה את המים והס油.
  3. לאט לאט לשלב את החומרים וללוש את הבצק עד שהוא חלק וגמיש.
  4. להעביר את הבצק לקערה משומנת, לכסות בניילון ולהתפיח בטמפ' חדר במשך 2-3 שעות.
  5. לאחר שהתפחה הפיצה, לחלק את הבצק לכדורים בגודל 250 גרם כל אחד.
  6. להתפיח שוב את הכדורים למשך 30 דקות.
  7. לחמם את התנור ל-250 מעלות צלזיוס.
  8. על משטח מקמח, לקחת כדור בצק ולשטח אותו בעזרת הידיים לעיגול בעובי של כ-0.5 ס"מ.
  9. למרוח רוטב עגבניות בשכבה דקה על פני הבצק.
  10. לפורר את המוצרלה באופן אחיד מעל הרוטב.
  11. לפזר מלח גס ואת עלי הבזיליקום.
  12. לאפות בתנור החם במשך 10-15 דקות עד שהגבינה מבעבעת והפיצה מזהיבה.
  13. לצאת מהתנור, לטפטף מעט שמן זית נוסף ולהבהיר לכל חובבי האוכל: ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

רוצים להעלות את חוויית הפיצה שלכם? אין בעיה! תוכלו להוסיף תוספות אהובות – כמו לחם שום בצד, פטריות, פרוסות זיתים או טונות של גבינות נוספות. פיצה עם פפרוני אמיתי? זה משגע. מכניסים מעט עשבי תיבול כמו אורגנו וטימין בכדי להעצים את הניחוח. אם אתם מעזים, אפשר גם אישי עם אנשובי או פרוסות חצילים קלויים.

שאלות ותשובות

מה עושה את הפיצה נאפוליטנית למיוחדת?

הפיצה נאפוליטנית נחשבת למסורתית הודות לבצק הדק והקריספי, לזמן הקצר באפייה ובעיקר לאיכות המרכיבים. האיטלקים שמים דגש על עגבניות אותנטיות ומוצרלה איכותית.

האם אפשר לאפות את הפיצה על רשת?

אכן, אתם יכולים! אך מומלץ לאפות אותה על אבן פיצה או בתבנית עם שמן זית כדי לשמור על קריספיות גבוהה.

למה לבצק צריך להתפיח כל כך הרבה זמן?

תהליך ההתפחה מאפשר לשמרים לפתח טעמים ולהתארגן, מה שמשפיע על המרקם הסופי של הבצק. זה חיוני לפיצה יותר אוורירית!

איך אני יודע שהפיצה מוכנה?

ברגע שהגבינה הבעבעה וצבע הפיצה זהוב, כמעט כמו השמש, אז הגיע הזמן לשלוף אותה מהתנור. ונשמר בנתיים סבלנות – ריח הממכר כבר מחכה לכם!

אם אני רוצה להכין רוטב פיצה אישי, מה כדאי לי לשים?

רוטב פיצה יכול להיות פשוט ביותר. לערבב עגבניות מרוסקות עם שום קצוץ, מלח, פפריקה, אורגנו ושמן זית. הכל בלנדר למשך רגעים מחממים!

האם אפשר לשמור פיצה במקפיא?

בוודאי! פשוט יש לחתוך את הפיצה למנות ולארוז היטב בניילון. כשתרצו, אפשר להפשיר במקרר ולאפות שוב!

האם יש בנמצא גרסה דלת פחמימות לפיצה?

בהחלט, אפשר להשתמש בקורקבן כרוב או קוסקוס חלה בכדי ליצור את הבסיס. זה עשוי להיות בריא וטעים!

איך לשדרג את הפיצה עם תוספות נוספות?

תוספות כמו פטריות צלויות, אנשובי, או רוטב פסטו יכולות להעניק לפיצה שלכם טוויסט מפתיע. סינרגיה היא המפתח!

זה משנה אם אני משתמש בעגבניות רגילות או דובדבן בעבור הרוטב?

כמובן! עגבניות דובדבן משכנעות יותר ואותן יש להרתיח עם טיפה של מלח על מנת להוציא את הוויסקי הטבעי שלהם.

אילו סוגי גבינות מתאימים לפיצה?

גבינת מוצרלה זה קלסיקה, אך גם פרמזן, גבינת חלומי וגבינת פטה יכולות לשדרן טעמים מעניינים נוספים!

לאחר שהשקענו את הכל כך הרבה באכילה ובאפייה, הגיע הזמן לשתף עם העולם! פיצה נאפוליטנית היא חוויה מדהימה ומלאה בטעמים – אל תשאירו את המנה הזו רק לכם. שתפו אותה עם חברים בבקשה והשאירו אותם חסרי מילים כשהם טעמו מהפיצה המושלמת שלכם!

כתיבת תגובה