"`html
פיתה במחבת ללא שמרים – מהמעדנים של חיים כהן
זהו מתקן מדהים שיקפיץ לכם את ארוחת הצהריים או הערב לשמיים. מישהו כבר אמר פיתה? רובנו מייחלים למיזם הזה: פיתה חמה, נימוחה ונמסה בפה, שמלווה כל מנה או תפריט עם טעם מושלם, מרגש וכל כך טעים שיש! בעזרת המתכון שלנו, אתם תכינו פיתה במחבת בלי שמרים, ובמהירות מדהימה, ממש כמו במעדניות של חיים כהן. אז בואו נתחיל במסע הקולינרי הזה שכל מאכל בו הוא אגדי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות מדובר
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: כ-8 פיתות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך הכנת הפיתות, בואו נתבונן ברשימת המרכיבים שנדרשים בכדי לגרום לכולנו ללקק אצבעות.
- 2 כוסות קמח לבן (כ-300 גרם)
- 1 כוס מים פושרים (כ-240 מ"ל)
- 2 כפות שמן זית (אוהבים איכות, נכון?)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (לחיוך מושלם)
- קצת קמח נוסף לפיזור על משטח העבודה
חשוב לציין שאם אתם אוהבים דוכנים או מקומות עם פיתות כשרות, אפשר בקלות להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין או קמח מלא. המנה תישאר מפנקת ותוסיף ערכים תזונתיים נוספים. ואם אתם רוצים גרסה ללא גלוטן, תוכלו להשתמש בקמח תפו”א או קמח של תערובת ללא גלוטן. פשוט מדהים נכון?
שלבי ההכנה
כעת הגענו לשלב המרתק – ההכנה. בואו נתחיל להכין את הפיתות שמשגעות את כולם!
- ב bowl גדול, נערבב את הקמח, המלח, הסוכר ואבקת הסודה לשתייה.
- נוסיף את המים הפושרים בהדרגה, תוך ערבוב עם כף או יד עד שהקמח מתחיל להתאגד.
- נוסיף את שמן הזית ונמשיך ללוש כרבע שעה עד שהכל מתאחד ויוצרים ב צק רך.
- נעצור ונניח את הבצק לתפוח במשך 10 דקות – היופי הוא שהבצק הזה לא תופס הרבה זמן.
- חוזרים לבצק, מחלקים אותו ל-8 כדורים קטנים – תנו להם קצת לעמוד.
- על משטח מקומח, כל כדור נרדד עם מערוך ליצירת פיתה בעובי של 1 ס"מ;
- מחממים מחבת חמה על להבה בינונית, מבלי לשים שמן.
- כשחם, מניחים את אחת מהפיתות במחבת למשך כ-2-3 דקות לכל צד, עד שהיא מתחילה לתפוס צבע זהוב.
- חוזרים על הפעולה עם יתר הפיתות, ובכך נוסיף עוד טעמים על הטעמים!
- כשהפיתות מוכנות, מכסים אותן במגבת על מנת לשמור על חום ורכות.
שדרוגים ותוספות אפשריים!
אין להכחיש – הפיתות האלו מצוינות כמו שהן! אבל אם אתם רוצים להפיג את הקפיצה, יש המון אפשרויות לארגן שדרוגים. אחד מהשדרוגים המדהימים הוא להשאיר את הפיתה עם שקדים קצוצים והכנסת קצת פריקה, לתוספת קראנצ'ית שמקפיצה את הערך הבריאותי של המנה. אפשר לשדרג את הפיתות בכל מיני מילויים: חומוס, טחינה, צ'אטני, עשבי תיבול, ואפילו גבינת פטה וירקות מאודים. לא יהיה משגע יותר מזה!
שאלות ותשובות
איך אפשר לדעת כששמן הזית כשר?
שמן זית כשר מציין את כשרות המוצר על המוצר עצמו.
האם אפשר לאכול את הפיתות כשהן קרות?
בהחלט! יתרון הפיתות הוא שהן מצויינות גם בטמפרטורת החדר.
אם אני לא מעוניין להכין פיתות, מה עוד אני יכול להכין מהבצק?
אפשר להכין דפי פיתה או טורטיה מאותו בצק. קחו את הבצק והרדו אותו לדפי פיתה דקים, ומוכנים למילויים!
אילו סוגי קמח מומלצים לפיתה?
אפשר להשתמש בקמח לבן, קמח כוסמין, קמח חצי-חצי או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן.
כמה זמן תוקף הפיתות אחרי ההכנה?
הפיתות טריות ונשארות טובות כמה ימים, אך עדיף לאחסן במקפיא כדי לשמור על הטריות.
באיזה טמפרטורה מומלץ לאחסן את הפיתות?
פיתות שעלו, אחרי שהן התקררו, ממליצים לשמור בכלי אטום באוויר בטמפרטורת החדר.
האם אני באמת צריך את הסודה לשתייה?
באופן עקרוני לא, אבל זה בהחלט משדרג את המרקם והקלות של הפיתה.
מה אפשר להוסיף לבצק כדי להוסיף טעם?
אפשר לשים עשבי תיבול קצוצים, כמו טימין או רוזמרין. חברים, זה רק מחזק את הטעמים!
איפה ניתן ליהנות מפיתות מוצלחות כאלו?
מעבר להכנה הביתית, ניתן ליהנות מפיתות במסעדות שמשקיעות באיכות כמו של חיים כהן.
באיזה אוכל אפשר להגיש פיתה?
פita הן מצוינות עם חומוס, מנות של בשר כמו קבב, או אפילו כמו דיפ עם ירקות חתוכים!
אז הגיע הזמן להדליק את הכיריים ולפתוח את המגירות, כי הפיתות האלו ממש משגעות ותגרום לכל אחד מהחברים שלכם לרצות לבוא ולאכול. שיתפו עם חברים ברשתות החברתיות, תערכו חגיגת פיתות, תשתפו את המתכון – ובואו נדגים לעולם מה זה אוכל שממש מעלה חיוך על הפנים!
"`