פנקייק מדהים ללא ביצים – אלטרנטיבה מושלמת!
בואו נדמיין לשנייה את הבוקר המושלם, השמש זורחת, המוזיקה ברקע שקטה ומדויקת, והאוויר מלא בריח של פנקייקים שמבשלים על האש. כן, הם שם – פנקייקים מעלפים, אווריריים, שמזמינים אותנו לקחת קיסם ולהתענג על כל ביס. עכשיו תוסיפו לזה את הידיעה שיש לנו מתכון בנוסף שכולל רכיבים פשוטים, בלי ביצים. ברוכים הבאים לממלכה הבריאה של הקולינריה! מה שקורה כאן, זה מתכון לפנקייקים רכים, שממכרים בדרך שלא תאמינו. וגם מתאימה לטבעונים, מה שאומר שכולם יכולים ליהנות.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 4-6 מנות
והיו כמה רכיבים ושיטת הכנה שגם יהפכו אתכם לאומנים של פנקייקים! לא צריך להרגיש לחץ, כל אחד יכול לחולל את הקסם הזה, פשוט תתמקדו במה שאנחנו קובעים כאן.
הרכיבים הדרושים
- 1 כוס קמח חיטה (או קמח שקדים לגרסה ללא גלוטן)
- 2 כפות סוכר חום (אפשר לשים גם דחיפה של ממתיק טבעי)
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית קינמון (לטאצ' המיוחד)
- 1 כוס חלב צמחי (חלב שקדים/סויה/קוקוס)
- 2 כפות שמן צמחי
- 1 כפית תמצית וניל (שיהיה משגע פשוט)
- חמאה צמחית או שמן קוקוס למטבח (לטיגון)
פנקייקים זה דבר משרד הקסם של המזון. גם בלי ביצים, הם יוצאים אווריריים, נימוחים ומתווספים עם כל תוספת טיפשית – כמו שוקולד צ׳יפס, פרי או אגוזים. דברים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!
מרכיבים חלופיים
כדי להיות כל כך אגדים, אפשר כמובן לשדרג כל אחד מהרכיבים כאן. אם אתם רוצים ללכת על גרסה טבעונית, אתם יכולים לשדר את החלב לחלב חם שעשוי מסויה או שקד, וכך פי אלף בריא וטעים!
שלבי ההכנה
הכנת הפנקייקים הללו היא פשוטה מאוד. אני מדגיש – קלה! ברגע שאתה טורף את כל הרכיבים, עובר בערך 15 דקות ואתה בדרך לנהרס מסמיך טעים. אז, איך מתקדמים?
- בקערה גדולה, לשלב את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה והקינמון.
- לערבב היטב את כל הרכיבים היבשים וליצור חור במרכז.
- במערבל נפרד, לשפוך את החלב הצמחי, השמן ותמצית הווניל.
- לטפטף את התערובת הרטובה לחור שעשינו בקמח.
- לערבב בעדינות עד שהתערובת אחידה (לא לערבב מדי!).
- לחמם פאן עם שמן או חמאה צמחית על חום בינוני.
- למזוג לעיגול כף אחת מהתערובת (כשהמחבת רותחת) ולבשל כ-2 דקות מכל צד, או עד שזה משגע!
- לחזור על התהליך עד שתסיימו את כל התערובת.
מלבד התהליך הפשוט, דבר נוסף שגורם לפנקייקים הללו לצאת מדהימים הוא הזמן שצריך להקדיש בשמירה על טמפרטורה של המחבת, בזהירות לא לשרוף. בתור אחד שמעלף פנקייקים כל שבוע, אני ממליץ לחכות שיתחילו להיווצר בועות על פני השטח לפני להפוך, זה הכשף!
תוספות ושדרוגים אפשריים
רגע לפני שאתם מתחילים להנות מהברכות הללו, שדרגו את הפנקייקים הממכרים שלכם עם תוספות מדהימות! אתם יכולים להוסיף שוקולד צ׳יפס בתוך התערובת לפני הטיגון, זה יגרום לחגיגה של טעמים שיטרוף לכם את הראש!
אם אתם רוצים ללכת על כיוון בריא יותר, הוסיפו פרוסות של בננה או פירות יער (אנחנו לא מתכוונים למוזיקה שם, אלא לכל הדובדבנים והפירות העלפים שאתם מכירים). ובאים בטעם! כל אחד פה יכול למצוא את הדרך שלו ליצור קינוח מושלם!
שאלות ותשובות
איך הגעתי לרעיון לפנקייקים ללא ביצים?
המחשבה הגיעה כשחיפשתי מתכון כמה שיותר מהיר ופשוט שלא ידרוש ממני את הפעלת הכישורים של השף. כשהגעתי למתכון הזה, הבנתי שהחיים שלי השתנו!
האם אפשר להכין את הפנקייקים עם קמח אינדיאני?
כמובן! אי לכך, הקמח אינדיאני יכול הפוך את הפנקייקים ליחודיים והכי טעימים שיש. מתכון קונספט טעים שווה בדיקה!
מה קורה אם אני שוכח את הקינמון?
הקינמון בהחלט מוסיף טוסט הנפלא, אבל אם אתם לא מעריצים של קינמון, אפשר לדלג עליו. הפנקייקים יצאו מעלפים גם בלעדיו.
האם אפשר להקפיא את הפנקייקים?
בהחלט. אתם יכולים לאחסן אותם בקופסה אטומה במקפיא, וכשהמוזיקה קוראת לכם, פשוט לחמם שוב במיקרו.
מה אני יכול לשים במקום סוכר חום?
אם אתם רוצים להימנע מסוכר, השתמשו במתיקות של סירופ מייפל או ממתיקים טבעיים אחרים כדי לשמור על המתכון בריא!
האם אני יכול להוסיף אגוזים לתערובת?
כמובן! אגוזי מלך או פקאן שווים זהב בפנקייקים! הם יביאו קריספיות מדהימה לכל ביס.
האם אפשר להשתמש בקמח תפו”ח במקום קמח חיטה?
לצערנו, זה לא מומלץ. קמח תפו”ח לא נותן את התוצאה הנדרשת לפנקייקים מאודים!
מה כדאי להגיש לצד הפנקייקים?
מומלץ להגיש עם סירופ מייפל, פירות יער, או אפילו כדור של גלידת שוקולד! אורח החיים של כל אחד כאן.
האם ניתן להכין את הפנקייקים ללא גלוטן?
כן! ישנם קמחים כמו קמח שקדים או קמח תפו”ח שיכולים לעבוד בשבילכם.
אבקש לדעת האם קיימת גרסה לשוקולד?
עליכם לדעת שגרסה לשוקולד יכולה להיות משגעת. פשוט כך! הוסיפו קקאו לתערובת ואתם מרגישים במפגש המזרחי!
הלוואי עליכם לקחת את המתכון הזה, למלא את הבוקר שלכם בניחוחות ותסיסה! החברים שלכם לא יאמינו עד כמה זה קל וכמה זה טעים. שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות, ותנו גם להם לחוות את הפלא המדהים הזה של פנקייקים ללא ביצים!