"`html
צלי בקר בתנור עטוף בנייר כסף – מתכון אגדי!
אתם יודעים מה יהיה מדהים? צלי בקר בתנור, כל כך עסיסי, כל כך רך, שהן החזירו אותנו בזמן, לארוחות שישי של סבתא! אז שבו בנחת, חפשו מקום נעים במטבח, כי המתכון הזה יעשה לכם חשק להיכנס למעגלי האפייה שוב ושוב. מדובר במנה ממכרת, שמספקת ארוחה שלמה שתשאיר את כולם עם חיוך מרוצה על הפנים. זה לא רק טעים, זה מעלף! מוכנים? בואו נצלול לתוך המתכון המושלם!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות; רמת קושי: קל; מספר מנות: 6-8
- זמן הכנה: 30 דקות.
- זמן בישול: 3 שעות.
- רמת קושי: קל.
- מספר מנות: 6-8.
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הצלי המדהים הזה, נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 1.5 ק"ג צלי בקר (כפי שאתן יודעות, חלקים כמו כתף או צלעות מתאימים במיוחד).
- 4 שיני שום, קצוצות דק.
- 2 בצל בינוניים, קצוצים.
- 3 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות.
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים.
- 250 מ"ל רוטב סויה.
- 150 מ"ל מיץ תפוזים – זה יותר ממה שזה נשמע!
- 2 כפות דבש – למגע המתקתק!
- 1/2 כוס שמן זית.
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- נייר כסף – המזכיר יותר מכל סדנה אומנותית!
לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבקר בנתחי טופו או סייטן. לתוצאה ללא גלוטן, יש להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
ורק כשתסיימו עם המרכיבים, תוכלו להתחיל להריץ את הגלגלים של ההכנה!
- חממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס.
- מניחים את נתח הבקר על מגש ומניחים לצלייה.
- מקציפים בקערה את רוטב הסויה, מיץ התפוזים, דבש ושום ומוזגים על הבקר.
- מתבלים עם מלח ופלפל על פי הטעם.
- שמים את הבצל, הבטטות והגזר מסביב לנתח הבקר – שזה מה שעושה את הקסם.
- עטופים את הכל בנייר כסף עם שמירה על שלמות בתנור.
- מכניסים את התבנית לתנור והופכים את הצלי כל שעה.
- לאחר 3 שעות, מוציאים את התבנית, מסירים בעדינות את נייר הכסף.
- מניחים לצלי לנוח 15 דקות לפני חיתוך כדי לאפשר לשמנים להתפזר כראוי.
תוספות ושדרוגים אפשריים
לרוץ למיסי, אני אומרת! רצוי להוסיף יותר ירקות אהובים עליכם לתוך התבנית. אפשר לשדרג עם פטריות מטוגנות על גבי הצלי או עם חצי כוס של יין אדום בתערובת. אם אתם מתעקשים באופן פרטי, החריף יכול להיות פתרון מצוין! פשוט קצצו כמה פלפלים חריפים וראו איך המנה שלכם מתפצפת בטעמים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בנתח אחר של בקר?
בהחלט! אפשר לבחור גם בנתח כמו פילה פרגיות, או נתח קציצות. כל נתח יתן תוצאה מעט שונה, אך יישמור על הטעמים המדהימים.
האם צריך להשרות את הבשר לפני הבישול?
אפשר להשרות אותו למשך שעה ברוטב הסויה והדבש כדי להוסיף טעמים עוד יותר ארומטיים, אבל לא הכרחי.
האם ניתן להוסיף תבלינים נוספים?
כמובן! תבלינים כמו כמון, רוזמרין או פפריקה מתאימים למנה וישדרגו את החוויה.
כמה זמן כדאי לבשל את הבשר?
באופן כללי, חצי שעה לכל 500 גרם נתח בשר אמור בגדול להיות מספיק, עד שהבשר רך.
האם יש לשים את הצלי על מנת לנוח?
בהחלט! חשוב לתת לבשר לנוח כמעט 15 דקות לפני החיתוך, אחרת המיצים יברחו והבשר יהיה יבש.
האם אפשר להשאיר את הבשר בתנור יותר זמן?
אם אתם אוהבים בשר רך מאוד, אפשר להשאיר עד 4 שעות בתנור בעבוד ארשת זירה.
איך שומרים על יתרת הבשר?
יש לשמור אותו במקרר להכין למחרת, או לקפיא עד למועד ההגשה הבא.
מהן המנות צד הנכונות לצלי?
רצוי להגיש את הצלי עם פירה, אורז, או אפילו סלט מרענן שיהיה פשוט לעכל יחד כולם.
באיזה טמפרטורה מומלץ להחזיר את הבשר לתנור אם רוצים לחמם אותו?
טמפ' של 160 מעלות צלזיוס תהיה מצוינת לחימום מחדש.
איך יודעים שהנתח מוכן?
מומלץ לבדוק בעזרת תרמומטר בשר, עד שמגיעים ל-60 מעלות פנימיות. אם אין תרמומטר, אתם יכולים לחתוך לחלק העליון, ואם הבשר נמס בפה, זה שווה!
לסיום, אתם יודעים מה? אין כמו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים והמשפחה. אתם יודעים מה? תיייגו אותנו אם תנסו! שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי האוכל הזה צריך להגיע לכולם!
"`