"`html
קניידלך אווריריים – מתכון מדהים במיוחד!
אם אתם מחפשים את המתכון שיהפוך את ארוחת השבת שלכם למעלפת ומושלמת, הגעתם למקום הנכון! קניידלך אווריריים, נימוחים, טעימים וממכרים, הם שדרוג מצוין למרק של אמא או סבתא. מדובר במאכל מרגש שמחזיר אתכם לילדות, עם טעם שמכה בשיניים! יש משהו בצליל של קניידלך שנופלים לתוך מרק, או ברגע של טימטום כאשר הם נמסים בפה, שמגן על הנשמה שלנו. ומה שמיוחד זה שגם במטבח המודרני, עם כל האתגרים הבריאותיים, אפשר להכין קניידלך שהם לא רק טעימים, אלא גם בריאים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מכין: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקניידלך המושלמים, תנצלו את הרכיבים הבאים:
- 2 ביצים גדולות
- 200 גרם קמח מצה
- 100 מ"ל מים פושרים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון (אופציונלי)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)
- 1/2 כוס בצל קצוץ (אופציונלי, לפינוק נוסף)
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לשדרג את המתכון או להתאים אותו לטעמים ואורח חיים שונים, עליכם לדעת שיש המון אפשרויות. לכו על קמח תפו”א במקום קמח מצה – מדובר באפשרות טבעונית ובריאה. בנוסף, אם אתם מתמודדים עם רגישות לגלוטן, אפשר לנסות קמח קוקוס או קמח שיבולת שועל טחון דק. האפשרויות לא מוגבלות, והכל לחלוטין יכול להיות אגדי!
שלבי ההכנה
כנסו למטבח, חבשו סינר, והכינו את כל מה שצריך. הנה איך שאתם עושים זאת:
- הקציפו את הביצים בשמחה רבה עד שהן קופצות ונהיות אווריריות.
- הוסיפו את המים והשמן וערבבו היטב.
- זפו פנימה את קמח המצה, המלח והכמון (אם בחרתם), והתחילו לערבב בצורה עדינה.
- אם אתם אוהבים, הוסיפו פנימה את הבצל הקצוץ והפטרוזיליה.
- הניחו את התערובת במקרר למשך 10-15 דקות למנוחה – שנותנים לקניידלך להיות נימוחים יותר.
- בזמן שהתערובת נח, הביאו מים רותחים בסיר גדול.
- עיצבו כדורים קטנים מתוך התערובת בעזרת כפות או ידיים רטובות.
- יש לזרוק את הכדורים המוכנים למים הרותחים ולבשל במשך 15 דקות.
- לאחר 15 דקות, הקניידלך יבעבעו כמו מכונה משגעת במים, ממש מוכנים! דייגו עם כף חורים והוציאו את הכדורים.
- מגישים מיד עם המרק שלכם, ולוחצים בבטן עשויה שמן זית כדי להחיות את הטעמים המדהימים!
המלצה לתוספות ושדרוגים אפשריים
הגעתם לשלב שלכם? תוספות יכולות לקחת את הקניידלך שלכם למקומות חדשים! תוסיפו לקומפוזיציה של המרק קצת קציצות בשר, ירקות קלים כמו גזר וכשזה יהיה חם, זה מה שיביא למעלה עונג של טעמים! אם אתם חזקים על הקלאסיקה, לפי המתכון הזה, אפשר להכין גם קניידלך של סבתא – עם גבינת צאן מעניינת לשדרוג הטעמים – פשוט תוסיפו אותה לתערובת.
שאלות ותשובות
איך הקניידלך מבושלים במים רותחים?
נכון, חשוב שהמים יהיו רותחים, זה מה שיביא להם את האווריריות המדהימה!
האם אפשר להכין את הקניידלך יום מראש?
כן, בהחלט! הכנה מראש יכולה רק לשדרג את הטעמים. פשוט שמרו אותם בכוס סגורה במקרר.
אפשר לשים קניידלך בסיר מרק מסונן?
בהחלט! הקניידלך יכולים להתרכך ללא בעיה אם סוחבים איתם מרק עשיר.
מה לשים אם אין קמח מצה?
אם אין קמח מצה, נסו קמח תפו”א או קמח שקדים. התוצאה תהיה שונה, אבל לדעתי משגעת!
נשארו לי קניידלך, מה עושים איתם?
קניידלך נשארים טעימים גם למחרת, תכינו סלט קניידלך או פשוט תלהיטו על מחבת עם קצת חמאה – ואוו!
אני חצי טבעוני, יש פתרון?
כמובן! פשוט השתמשו בקמח תפו”א במקום קמח מצה, והשתמשו בתחליף ביצים כמו רסק תפוחים!
האם זה יכול להתאים לילדים?
בוודאי, מתכון מצוין להכנת הילדים! הם יכולים לעזור בהכנה וכך להתחבר למטבח.
מה עם עשבי תיבול?
עשבי תיבול יכולים להוסיף טעם משגע! שמיר ופטרוזיליה מתאימים מעולה.
מה תוספת מרק מיוחדת שאני יכול לשים?
קצת שמן זית וטפיחה של לימון יכולים לשדרג את כל המרק שלכם!
האם זה בריא?
בהחלט! קניידלך עשויים מקמח קל יחסית ומכילים הרבה פחות קלוריות מהקניידלך הקלאסיים!
אם אתם נהנים מהמתכון ששתפתם כאן, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. קניידלך אווריריים הם לא רק מאכל, הם פיסת היסטוריה! שיהיה לכם בתיאבון!
"`