קציצות עוף ברוטב עגבניות – מתכון מדהים, מושלם וקצת משוגע
אם יש משהו שיכול להעיף אתכם לעולם של טעמים, זה קציצות עוף ברוטב עגבניות. מדובר במנה שמזכירה לנו את הבית, את סבתא ואפילו את אמא. הקציצות הללו הן בדיוק מה שצריך יום חורפי, או סתם כשמתחשק לכם משהו משגע, ממכר ועם ניחוח של מסורת. עם כל נגיסה, אתם תרגישו את השילוב המושלם של הבשר הרך עם הרוטב המעלף. והכי טעים שיש – לא תצליחו להפסיק ללקק את האצבעות! בואו נצא לדרך!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות המדהימות הללו, נצטרך לאסוף את המרכיבים הבאים:
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 בצל متوسط קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/4 כוס פרסיליה קצוצה (או נענע, למי שמעדיף)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 400 גרם עגבניות מרוסקות (קנוי או טרי)
- 1 כוס מים
- 2 כפות שמן זית
מדהים, נכון? עם מרכיבים כל כך פשוטים, אפשר ליצור מנה של ממש אגדי שמספקת חוויה של טעמים!
מרכיבים חלופיים
אם אתם מעוניינים בגרסה בריאה יותר, אתם יכולים להחליף את פירורי הלחם בקוואקר פסול שעבר טחינה דקה. כמו כן, לקוראים הצמחונים או הטבעוניים שביניכם, פשוט תוכלו להמיר את העוף בטופו מרוסק או שעועית שחורה רכה. ודאו שאתם מתבלים היטב כדי לשמור על טעם עשיר ואפילו משוגע.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן להתחיל בהכנה! שילוב הקציצות והרטבים יתמזגו יחד לכדי מנה שמעוררת תיאבון.
- בסיר רחב, מחממים את שמן הזית על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך זהוב ורך.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים, עד שהשום מתחיל לבעבע.
- במחבת נפרדת, מערבבים את חזה העוף, הביצה, פירורי הלחם, הפרסיליה, התיבול (מלח, פלפל, פפריקה וכמון).
- יוצרים קציצות קטנות בגודל כדור טניס ומניחים בצד.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות והמים לסיר עם הבצל והשום, מביאים לרתיחה.
- לאחר שהרוטב רותח, מניחים את הקציצות ברוטב. חשוב לוודא שהן מכוסות היטב.
- מבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות, מתהדרים בניחוחות של הבית.
- מגוון על מגש ומקשטים לפי טעמכם עם ירקות או פירות.
- לסיום, מגישים עם פרוסות לחם טרי או על אורז מבושל!
וזהו! קציצות עוף ברוטב עגבניות מוכנות ללקיחה לכל שולחן חגיגי, או סתם אווירה משפחתית נינוחה.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כמו כל מתכון טוב, גם כאן יש מקום לשדרוגים. תוכלו לשדרג את הקציצות עם תוספות שונות!
- להוסיף פתיתי צ'ילי לרוטב כדי להקנות טפיחה פיקנטית.
- מנגו קצוץ יכול להוסיף מתיקות מפתיעה.
- או אם אתם אוהבים גבינה, למה לא לפזר גבינת פטה מעל לפני ההגשה?
- אפשר גם לשדרג דרך התיבול עם תבלינים כמו זעתר או קימל.
שאלות ותשובות
איך שומרים על הקציצות לאחר הבישול?
אתם יכולים לאחסן את הקציצות במיכל סגור במקרר עד שבוע. אם רוצים לשמור יותר, ניתן להקפיא אותן עד 3 חודשים.
האם ניתן להשתמש בעוף קפוא?
בוודאי! רק נוודא שבשר העוף מפשיר לפני ההכנה, כדי לשמור על מרקם ואיכות.
מה עושים אם הרוטב יוצא סמיך מדי?
לא להדאיג. פשוט מוסיפים מעט מים או ציר עוף עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
האם אפשר להכין את הקציצות ללא בצל?
למען האמת, הוספת בצל מוסיפה רכות ועמקות, אך אפשר פשוט להשאיר אותו מחוץ למדריך.
מה מוזר בקציצות עוף?
חלק מהאוכלוסייה רואה בקציצות פרי מאכל מוזר, אבל אני טוען שזה המנה הקלאסית ביותר!
כמה זמן לוקח להכין את הקציצות?
ממש בעשרה דקות, זה באמת זה קל כמו שמזג האוויר בחוץ.
האם ניתן לטעום את הקציצות בטעמים אחרים?
לחלוטין! תוכלו להמיר את העוף באופציות אחרות כמו טופו, דגים או גם בשר טחון.
מה אם אני לא אוהב עגבניות?
לא נורא! אפשר להכין רוטב מקטניות או מסויה ולהשתמש בפירות טריים כמו אבוקדו.
אפשר לשדרג את הרוטב?
נכון, תמיד אפשר להוסיף דברים כמו זיתים קצוצים, פטריות או אפילו אגסים צלויים לקבלת התחושה המיוחדת.
יש דרך לעשות את המתכון נעים יותר לצמחונים?
בכלל! פשוט תחליפו את העוף בתחליפי בשר או קטניות, הוסיפו את התיבול שלא ישעמם אתכם!
אם הסיפור הזה על קציצות עוף ברוטב עגבניות מדבר אליכם, למה לא לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם? חברים ומשפחה בטוח יעריכו מתכון שהוא גם קל, גם מהיר וגם כזה שכולם אוהבים! זה הזמן להפיץ את המילה על המדהים והאגדי הזה!