שניצל קריספי נדיר ומושלם – המתכון שלא תרצו לפספס!

שניצל קריספי נדיר ומושלם

נתחיל בזה שיש דברים במדף האוכל שאין להם תחליף. שניצל הוא אחד מהם. לא משנה באיזו עונה, באיזו מסעדה ובאיזו הזדמנות – השניצל תמיד עומד בכבוד ומצליח לרגש. המנה הזו היא המדיפה לכולנו, המושלמת להכל – מסיבות יום הולדת ועד לחנוכת בית. שניצל קריספי, כזה שכשנוגעים בו הוא פולט צליל פריך שמשגע את הלבבות, נמצא כאן כדי להקסים אתכם! בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מגישים עבור: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להגיע לתוצאה המדהימה הזו, חשוב שנשתמש ברכיבים איכותיים. כל מרכיב כאן תורם לאדיר שמו. אז בואו נתחיל!

  • שניצלים עגל משובחים (כחצי קילוגרם)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • פירורי לחם מרוסקים (ניתן לשלב עם קמח תפו״ח או שיבולת שועל לשדרוג)
  • 2 ביצים
  • קמח לבן (כדאי להשתמש בקמח תפו"ח כדי לשדרג את הקריספיות)
  • שום גבישי ורסק שום (למי שאוהב טעמים חזקים)
  • שמן חמניות או שמן זית לטיגון עמוק
  • לימון טרי להגשה

אפשר גם לשדרג את השניצל בגרסה טבעונית על ידי שימוש בפרוסות טופו או פטריות פורצ'יני. למי שמעוניין בגרסה דלת פחמימות, מומלץ לשלב קמח שקדים במקום קמח רגיל!

שלבי ההכנה

וכך נעשה את זה, שלב אחרי שלב, עם שילוב של תשוקה ומיומנות. תיאגו, השף האגדי, אומר ש"עבודה במטבח היא כמו סוסים רצים במרוץ" – ואנו שמים את הכלים שלנו לשרת את התוצאה המושלמת.

  1. מתחילים בהכנה מראש – חותכים את השניצלים לצורות אחידות. כך הם מבשלים יחד בצורה אופטימלית.
  2. מתבלים את השניצלים במלח ופלפל. תנו להם להכיר את הספייס!
  3. מניחים שלוש קערות: אחת עם קמח, השנייה עם ביצים טרופות, והשלישית עם פירורי לחם.
  4. טובלים כל שניצל תחילה בקמח, אח"כ בביצה, וסוף – בפירורי הלחם. אל תהססו ללחוץ חזק שיתפסו!
  5. מחממים שמן במחבת עמוקה על חום בינוני. שימו לב שלא למלא את הסיר בשמן – השניצלים צריכים להרגיש חופשיים!
  6. מניחים את השניצלים בשמן ומבשלים עד שקריספיים ומזהיבים – כ-4-5 דקות מכל צד.
  7. מניחים על נייר סופג להיפטר משאריות השמן. אה, עדיין נשארו כמה פירורים? ללקק את האצבעות, כמובן.

שדרוגים ותוספות

מדובר בסיפור שיש בו הרבה מקום ליצור! אפשר להוסיף למתכון זה מגוון של תוספות. אפשר להכין רוטב מיונז עם שום, פיקנטי או אפילו רוטב סויה קטן – זה משגע!

וכמובן, השתדרגו עם סלט ירקות טריים בצד לממרח כדי לרענן את המנה ולהוסיף בריאות. לנסות לגרר בדיוק כמו שסבתא שלי הייתה מכינה – עם חומץ ודבש, או רוטב עגבניות מתוק.

שאלות ותשובות

האם ניתן לשמור את השניצלים במקרר לאחר הטיגון?
יש לשמור את השניצלים במקרר בקופסה סגורה, והם יישמרו טריים לפחות יומיים.

מה לעשות אם השניצלים יוצאים רכים?
אם השניצלים יוצאים רכים, ייתכן והשמן לא היה חם מספיק. הקפידו להשתמש בשמן חם, והכינו את השניצלים באחוזי גובה.

האם אני יכול להשתמש בשמנים אחרים?
כמובן! שמן זית מצוין, אך שימו לב שהחום נמוך יותר כאשר מטגנים בשמן זית.

מה כדאי להגיש בצד?
אפשר להגיש עם תפוחי אדמה מתוקים בתנור או סלט ירקות בריא.

האם ניתן להכין את השניצלים בטכניקת איוורור?
בוודאי, כשתשמשו בטכניקת הטיגון האווירית, כתהליך הכנה, תוודאו שהם יצאו פריכים ונימוחים.

האם יש אפשרות להכין את המתכון ללא ביצים?
נכון! אפשר לשלב מים פחחחיקים של מים או חלב סויה כדבק לפירורים.

האם השניצלים יכולים להיות קפואים?
בוודאי! שמירה עליהם במקפיא תעזור. אם רוצים אוכל מהיר וקל – טיגון ממקפיא ידרוש גם זמן קצר.

איך אפשר לדעת שהם מתבשלים היטב?
כל שניצל אמורה להיות צלייה שווה. צליל השיטפונות הטיגון יהיה העדכון הנזפדף.

מה לעשות עם שאריות שניצלים?
שאריות נשארות טעימות בשימוש בכריך טעים, סלטים או במילויים שונים.

והכי חשוב, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים! זה מתכון מדהים, ממכר, ומעלף! כל מי שיטעם, יגיד שזה מושלם. בואו תעניקו לעצמכם את מנת השניצל שאתם ראויים לה.

כתיבת תגובה