תבשיל בקר עם תפוחי אדמה
מי לא אוהב לתפוס את עצמו באמצע ערב קר ונעים, כשמישהו מבשל במטבח ויש ריח משגע של תבשיל המתפשט בכל הבית? תחשבו על זה, תבשיל בקר עם תפוחי אדמה – דבר שמרגיע את הנפש, מחמם את הגוף ומזכיר לנו את הבית, את סבתא או את אמא. התבשיל הזה פשוט נהדר לארוחות משפחתיות, במיוחד עם חבריםAround the table. לא משנה איפה אתם נמצאים, הטעמים המופלאים יעשו את העבודה ויעשו לכם את הערב למושלם. אז תכינו את עצמכם, אנחנו נוסעים בטעמים!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
בשביל התבשיל המדהים הזה, נצטרך מספר רכיבים פשוטים אך איכותיים. איכות הרכיבים היא מהותית, כי היא זו שתשפיע על טעם המנה הסופית. לא להיבהל, כל רכיב מביא את הקסם שלו ויחד הם משגעים באותו התבשיל!
- 1 קילוגרם בקר – נבחר נתח מתוחכם כמו צוואר או שוק. גם נתח אנטרקוט יכול להוסיף חוויה אגדה למנה.
- 6 תפוחי אדמה – בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות.
- 1 בצל גדול – קצוץ גס, הוא הבסיס שיתחיל את התהליך.
- 5 שיניים שום – קצוצות דק או כאלו שמצאנו בעסקה שטיפסנו עליה. הם חושבים על זה, זה מתחיל להתממש!
- 2 גזר – קלופים וחתוכים לעיגולים.
- 1/2 כוס ציר בקר או מים – שנותן את הלחות הדרושה.
- 1/2 כוס שמן זית – מה שנרגיש מבושם בו כבר בשלב הזה.
- מלח ופלפל – על פי הטעם האישי שלכם.
- כף פפריקה מתוקה – להוסיף צבע וטעימה משגעת.
- כפית כמון – קמצוץ זהב!
- 2 עלי דפנה – מוסיפים חריפות והנאה לחיים.
- אם רוצים – כוס אפונה קפואה או בוזק של תבלין אגדי כמו רוזמרין או טימין.
מרכיבים חלופיים
אם אתם צמחוניים או מעדיפים טעמים אחרים, אפשר להחליף את הבקר בטופו או בעוף. תוספת של קישואים או פטריות תוכל לשדרג את התבשיל ולהפוך אותו אפילו למרענן יותר. אפשר לשחק עם התבלינים ולהוסיף מיני תבלינים אהובים עליכם. לדוגמה, ניתן לשלב עם קימל או פטרוזיליה קצוצה.
שלבי ההכנה
ועכשיו, מגיע החלק המיוחל! זה מה שכולנו חיכינו לו, להתחיל להכין את התבשיל המוקסם הזה!
- מטגנים את הבצל בשמן זית עד שיזהיב.
- מוסיפים את השום ומערבבים למשך דקה.
- מוסיפים את נתחי הבקר ומטגנים עד להשחמה מכל הצדדים.
- מעטים מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכמון.
- מוסיפים את הגזר ומערבבים.
- לאחר שהגזר התעורר, מוסיפים את תפוחי האדמה וערבבו היטב.
- בסוף, מוסיפים את הציר (או מים) ועלי דפנה.
- מכסים את הסיר, מבשלים על חום נמוך למשך כשעה וחצי עד שיתמוססו כל הטעמים.
- לפני הסרת המכסה, הוסיפו את האפונה אם החלטתם להשתמש בה.
- במהלך הבישול, ריח התבשיל יתפשט וימשוך אתכם לסיר. המגע הזה של הטעמים מהפנט וישר עובד על כל החושים.
- קולעים את התבשיל לצלחת ומוסיפים עשבי תיבול לקישוט. אם אפשר להשאיר את האדים עם צבעים משגעים, למה לא?
תוספות ושדרוגים אפשריים
את התבשיל אפשר לשדרג בכל מיני דרכים. בואו נביא על השולחן עוד כמה רעיונות יצירתיים:
- אם תרצו טוסקניות, הוסיפו פרוסות טפנד ברוטב.
- מומלץ לשדרגו עם פירות יבשים כמו משמשים או צימוקים – לא תאמינו כמה טעים זה יכול להיות!
- שדרגו את האווירה עם יין אדום איכותי שמוסיף לאוויר את החמימות הנדרשת.
- אם אתם חובבי חריף, אפשר לשדרג עם פלפלים חריפים לקצת בעירה.
שאלות ותשובות
אפשר להכין את התבשיל הזה במיקרוגל?
כן, ניתן להכין אותו במיקרוגל, אבל שימו לב שהטעמים לא ישדרגו בצורה האידיאלית כמו בסיר. הסיר נותן לתבשיל התנסות שמשרה על החומרים והטעמים.
איפה אפשר למצוא את המרכיבים?
את המרכיבים ניתן למצוא בכל סופרמרקט או חנויות טבע. פשוט צרו קשר עם האנשים שסביבכם, ולקנות את הטובים!
מה ניתן להוסיף לתבשיל כדי להעניק לו טעם שונה?
אפשר לשדרגו בתיבול עם קימל, בזיליקום או טימין ולקבל טעמים חדשים ומעניינים.
מה אפשר לעשות עם השאריות?
השאריות טאק עושות פלאים בסנדוויצ'ים, תוספות לסלטים, או סתם לאכול כמו שזה עם לחם טרי.
כמה זמן אפשר לשמור את התבשיל במקרר?
התבשיל יכול להחזיק מעמד במקרר עד 3 ימים, אנחנו ממליצים לחמם אותו מחדש בעת הצורך.
מה לעשות אם הבשר קשה מדי?
אם הבשר לא מתרכך, ניתן להוסיף מים ולהרתיח שוב על חום נמוך לזמן נוסף. זה יגרום לו להיות רך יותר ולהסתמן עם טעמים נוצצים.
האם אני יכול להכין את התבשיל יום מראש?
אכן! להכנה יום מראש לתבשיל, התמזגו כל הטעמים במהלך הלילה. כשהוא יתחמם, תתרגם כל טעם לטוב ביותר.
האם זה מתכון טוב למפגש משפחתי?
לגמרי! מדובר בתבשיל בריא ומפנק שמתאים לכל הגילאים.
האם ניתן להקפיא את התבשיל?
בוודאי! ניתן להקפיא במנות אישיות, אך רצוי לעשות את זה מבלי להפקיד את האפונה בתהליך ההקפאה.
האם אחרים היו שואלים אותי לגבי זה?
בהחלט! מתכון כזה ייכנס לדיבור ויעורר עניין בכל מי שיטעום. הודיעו גם לחברים שתשתפו את המתכון המדהים!
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, זה שווה את ה-LIKE שלכם!