תוספות למנה עיקרית: הכנת יצירות נלווית מדהימות!
תוספות למנה העיקרית הן לא רק עוד פריט בתפריט. זהו השוס הקטן, הנגיעה המיוחדת שמשלימה כל ארוחה, מוסיפה צבע, טעמים ומרקמים צבעוניים! רובנו עשויים לחשוב שאין צורך להשקיע אנרגיה בתוספות, הרי המנה העיקרית היא הכוכבת של הערב. אבל מהנסיון שלי, דווקא התוספות יכולות להפוך כל מנה לאגדה. הן יכולות להיות משהו שכולנו נמתין לו בציפייה עם כפית ביד כמו ילדים ביום הולדת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
לכבוד מנות העיקריות המושלמות שלנו, אספנו עבורכם מגוון תוספות מדהימות, ממכרות ושעשועי טעמים. כל רכיב כאן הוא בסופו של דבר נגיעות שיכולות לקחת אתכם למקום אחר, למקום שבו טעמתם אוכל ממסעדה יוקרתית או מהמטבח של סבתא היקרה.
- 2 כוסות פירה תפוחי אדמה או בטטה, > הכי טעים שיש!
- 1 כוס ירקות קלויים (גזר, קישוא, פלפלים) עם תיבול של שמן זית, מלח ופלפל
- 1 כוס קינואה מבושלת או אורז מלא
- 1/2 כוס חומוס מבושל (אפשר גם טחינה) מעלף!
- 2 כפות אגוזי מלך קצוצים כדי להוסיף קראנץ'
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
יש מגוון רחב של תוספות שאתם יכולים לנסות. אם אתם מאלה שאוהבים לגוון, חושבים על שינוי, יש כמה אפשרויות טבעוניות ולאחרונה חלה עלייה רבה בתוספות דלות פחמימות. אפשר להכין פירה טעון עם כרובית כתחליף תפוחי אדמה, או לקלוע לסלט של קייל עם שמן זית ולימון.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להפשיל שרוולים ולהיכנס למטבח יחד! ההכנה קלה ומהירה, וכולם ילטפו את האצבעות בסוף.
- מבשלים את תפוחי האדמה או הבטטה ומועכים לפירה חלק.
- מתבלים את הפירה במלח, פלפל וגבינת פרמזן (או תחליף טבעוני).
- צולים את הירקות בתנור למשך 20 דקות בחום של 200 מעלות צלזיוס.
- מבשלים את הקינואה או האורז לפי ההוראות על האריזות.
- מוסיפים חומוס ומערבבים היטב עם קצת טחינה או לימון.
- לפני ההגשה, מפזרים אגוזי מלך על התוספות!
כל פעולה היא עוד דרך להוסיף טעמים ועסיסיות למנה שלכם, אז שימו לב, אפשר לשים את האבוקדו החתוך על הקינואה, ולהרגיש את הטעם הטרי!
תוספות ושדרוגים אפשריים
במהלך השנים, גילינו שדרוגים ותוספות שונות שיכולים לקחת את המנה דקה קדימה, כמו:
- שדרוג עם רוטב בזיליקום מעל כל קינואה או פירה, מדהים!
- b>וופל כרובית כשהיא מתחילה להזהיב – אהבה ממבט ראשון!
- תיבול אזול בקצת פפריקה מעושנת או כמון שיביאו את טעמי המזרח הרחוק.
- רעיון שיקל על רבים – פתרון בריאותי כמו תוספת מסלט כרוב מרענן.
אל תהססו לשלב כמה תוספות שונות! אתם תיהנו לגלות איך כל טעם עובד עם השכן שלו.
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים בתור תוספת מלבד ירקות?
מומלץ לשים גם טחינה, אגוזים קלויים כמו אגוזי מלך או שקדים קצוצים שיביאו טקסטורה וקראנץ' נהדרים.
האם יש תוספות שמתאימות לטבעונים?
בוודאי! אפשר להשתמש בחומוס, קינואה, וסלטים עם תיבול מבוסס לימון או שמן זית ואגוזים.
מיהן התוספות הכמוסות שצריך לשים על פיצה?
חוץ מהקלאסיקה כמו גבינה, אפשר להוסיף בצל, שמן זית, אורגנו ופלפלים קלויים.
מה אמור להכיל פירה מושלם?
פירה שמנת אך גם עם טחינת שסודה מלח עם מרקם נפלא והצבע שכל כך משאיר טעם לשוב!
האם קינואה היא בריאה?
מאוד! היא מכילה חלבון מלא, דלה בפחמימות ומספקת את כל מה שגוף צריך.
מהן השדרוגים הקלים ביותר לתוספות?
חוות טעמים וטקסטורות שונות נוכל להוסיף תיבול בינוני, כמו תערובות תבלינים שונות או תוספות מבושלות כמו אורז עם סויה.
לאיזה אוכל אפשר לשלב חומוס?
חומוס משתלב עם כמעט הכל. תוספות, מנות עיקריות, סלטים, אפילו סנדוויצ'ים!
איך אפשר להפוך תפוחי אדמה למושלמים?
על ידי הוספת חמאה, שמנת חמוצה, או גבינת פרמזן ומעט תיבול, והאידוי שמביא להם ללקק את האצבעות!
מה ההגשה הטובה ביותר לאורז?
מומלץ לשים את האורז בקערה, לפזר עליו ירקות קלויים עם תיבול עשבי תיבול טעים.
אילו תוספות יכולות להפוך מנת עוף לאגדי?
תוספות כמו רוטב שום-דבש, פרוסות אבוקדו טרי או פירה בחמאת עגבנייה ישדרגו כל מנה עיקרית!
אם נהניתם מהמתכון שלנו והמידע שצורף לו, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהאריך פנק את החברים שלכם בתוספות מדהימות!