תיבול חזה עוף על האש שאסור לפספס

תיבול חזה עוף על האש: סוד ההצלחה של כל ברביקיו!

אף אחד לא מתכוון לקחת סיכונים עם חזה עוף על האש! זה הזמן לשדרג את הארוחה שלכם עם מתכון בלתי נשכח שלא רק מתקיים בין צלחת לשולחן, אלא מביא את כל המשפחה לשיח סביב האש. תחשבו על זה, מה זה אומר להיות קיץ חם עם ריח שאין לו תחליף של עוף נצלה על האש? פשוט מדהים! אבל כשמדובר בתיבול חזה עוף, זה הרבה יותר מסתם מלח ופפריקה. מדובר באמנות, בריגוש ובזמן משפחתי איכותי. בואו וגילחו ביחד איתנו איך להפוך את המנה הזו למשהו ממכר, מעלף, מושלם!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות רמת קושי: קל ל-4 מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן מנוחה: 20 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות

הרכיבים הדרושים

בואו נתחיל במרכיבים. אנחנו נעשה כאן הכל כך פשוט ואגדי, שתוכלו להרגיש את הטעם בכל ניגוד קל.

  • 4 חלקי חזה עוף – פרוסים דק או שלמים, מה שמתאים לכם
  • 3 כפות שמן זית – לא משעמם, תמיד כדאי לשדרגו!
  • מיץ מלימון אחד – טרי, מרענן, פן של חמצמצות
  • 3 שיני שום – קצוצות דק או מפוררות (מה יותר טעים, נכון?)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה – נותנת את הצבע
  • 1 כפית כמון – המגע של האוריינט
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם – כי איפה שהיה מלח, היה גם פיקנטי
  • קמצוץ קינמון – שידליק את כל החושים
  • אורגנו – יבש או טרי, אתם יכולים לבחור בקפדנות!

כמובן, יש לכם אפשרויות החלפה רבות. רוצים להיות טבעוניים? אפשר להשתמש בטופו במקום חזה עוף. עוקבים אחרי דיאטה דלת פחמימות? זה נהדר גם בלי תוספות. העיקר, שתקפצו אל המתכון!

שלבי ההכנה

ועכשיו, אחרי שצברנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להפוך את הכוונות החיוביות לפעולה!

  1. במש bowl נפתח באומץ את שמן הזית, מיץ הלימון וכל התיבול שלנו: שום, פפריקה, כמון, קינמון, מלח, פלפל ואורגנו.
  2. נוספים לחזה העוף ומערבבים היטב – נדא להם את השעות טובות של מנוחה.
  3. נשמור על העוף במרינדה כ-20 דקות – גם למרינדה יש רגשות!
  4. ב meantime, נדליק את המנגל, דואגים שהוא יגיע לטמפרטורה גבוהה.
  5. נניח בעדינות את נתחי העוף על הגריל ונכנה אותם ל-5-7 דקות מכל צד, עד שהעוף הזה הופך משגע ומוצק.
  6. שימו לב, אהבה היא הבסיס, כך שכדאי להשגיח על העוף כמו על התינוק שלכם!

כשהעוף שלנו מוכן, נחתוך אותו לרצועות דקות, ונשים אותו על צלחת מהודרת. המנה מוכנה לכל נסיעה! אתם לא מאמינים באיזה טעמים המנה משגרת אותנו?

תוספות ושדרוגים

כיוון שהעוף הזה מעלף, אפשר להוסיף תוספות מהחוויה המרגשת הזה. חשבו על סלט ירוק מרענן עם רוטב בצל והדרים שיתמזגו נהדר עם העוף. או שנעבור לבצל מקורמל, שלא תדעו איך אכלתם בלעדיו. תוספות כמו פיתה חמה או אורז פרסי הן אפשריות שידורגו את המנה ברמות שלא תיארתם! אם אתם עובדים על דיאטה, אל תשכחו גם לשים לב שיש סלטי ירקות מבושלים שניתן להגיש בצד – זה מוסיף בריאות!

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהעוף מוכן?
צריך לוודא שהעוף מגיע לטמפרטורה של 75 מעלות צלזיוס במרכזו, חשוב לדעת גם שזה לא ייגע בצדדים הרותחים, עוף רך זה מדהים!

מה אפשר לעשות עם שאריות העוף?
חיתכו את העוף לשאריות, ופשוט הכניסו אותו לשדרוג אוכל בסלטים או סנדוויצ'ים בשבוע הקרוב!

איך אני יכול לשמור על טעם העוף?
השתמשו ברוטב טעים – כי לא משנה מה תפרידו את השאריות, תמיד איזו המרינה מחזיקה בהם חם וצבעון ייחודי!

מה העלויות של מרכיבי המתכון?
בהתאם למקום ולעונה, אבל דבר אחד ידוע: המרכיבים העיקריים לא כולם ידרשו לכם הכסף הכי זול או היקר בארץ – תנו תקציב שקול!

איך אני יכול להפוך את המתכון לנמוך יותר בקלוריות?
השתמשו בחזה עוף רזה ובשמן זית מאד קטנה, כפי שהיו עושים סבתות חכמות במטבח – ההיגיון היה פשוט, ריאלי ומיושן.

האם אפשר להכין את המרינדה לא לפני?
בהחלט, כל תהליך החדרת טעמים לעוף יתקיים היטב באגרסיביות של המרינדה – כל שנשאר לכם הוא הטעם לערבב, לאכול וליהנות.

למה חשוב להשרות את העוף במרינדה?
מרינדות מעצבות טעמים על פי העוף, גורמות לארומה עזה ולמעלף.

כמה ימים אפשר לשמור את השאריות במקרר?
כסוגי בשרים – כשישה ימים, אמני האוכל הבלתי רשמית לא משאירים ליותר מכמה ימים – לא נוותר על זה!

איך אני יכול לשדרג את המנה?
טרפות פיקנטיות, פתיתי צ'ילי, וריאציות שונות של רוג'ר או קמצוץ גבינת פטה תמיד מוסיפות פיתוי קודם כל!

האם ניתן להקפיא את העוף המוכן?
בהחלט! השאלות שיש לתת לפני זה זה איך אנו רוצים בשעת הצורך!

שתפו את המתכון עם חברים שלכם! תפרסמו אותו בכל מקום! בואו נמליץ לכולם איך לתבל חזה עוף בצורה הכי טעימה שאפשר. הצעתכם חשובה פי כמה! מה שנשאר לכם זה רק לעשות! בואו לוודא שכולם ישמעו על זה!

כתיבת תגובה