מתכון לבצק מדהים עם מיץ תפוזים
מה הייתם עושים אם הייתי אומר לכם שמצאתי שיטה להכין בצק שמשדרג כל מאפה? אמנם מדובר בבצק שקם, אבל כשאפשר להשתמש במיץ תפוזים, זה כבר משהו ש כל אחד מכם חייב לנסות! ולא מדובר סתם בבצק שולי, אלא בבצק שממכר ויכול ליצר קינוחים ונשנושים שמשאירים את כולם פעורי פה. דמיינו את זה: בצק זהוב, פריך ובעל טעם אורנג'י נעים, ששולף את המחמאות מהאורחים כאילו מדובר באלופ לא מפורסם… נו, מישהו יכול לסרב לעונג הזה?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהעשן יורד בסוף המילים, והגננות שבעי רצון מחיוכים ימלאו אותנו. נגדיר את רכיבי הבצק המושלם הזה:
- 500 גרם קמח חיטה מנופה
- 150 מ"ל מיץ תפוזים טרי (2-3 תפוזים)
- 200 גרם חמאה רכה (או מרגרינה אם אתם רוצים לשדרג ל-version טבעוני)
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים
- כפית שטוחה מלח
- כפית אבקת סודה לשתייה
- גרגרי תפוזים או קליפה מגורר לתוספת טעם (לפי הטעם)
מרכיבים חלופיים
כמובן שכולנו רוצים לעשות את המצה הזאת בריאה יותר, ומדובר בבצק שקם מדהים. אז איך לעשות שזה יהיה פלא בריאות?
- לגרסה ללא גלוטן – אפשר להשתמש קמח שקדים או קמח תפו”א.
- לגרסה דלת פחמימות – ניתן להשתמש בקמח קוקוס וממתיק טעים.
- לגרסה טבעונית – להמיר את הביצים בשייק זרעים או בננה מעוכה.
שלבי ההכנה
עכשיו כשתמצאו את עצמכם עם כל החומרים על השולחן ונשימות מהולות בהתרגשות, הגיע הזמן לקפוץ למים. כי התהליך הבא הוא קל מאוד ומהיר. בתור אחד שניסה, אני מבטיח לכם שתרצו לקחת את זה לשלב הבא!
- בקערה גדולה, נערבב את החמאה עם הסוכר עד שהתערובת תהפוך לקלה ואוורירית.
- נשבור פנימה את הביצים אחת אחת, ונמשיך לערבב עד שהתערובת מתאחדת.
- נוסיף את מיץ התפוזים וערבב שוב.
- בקערה נפרדת, ננפה את הקמח, המלח, אבקת הסודה לשתייה, קליפת התפוזים ונערבב יחד.
- נוסיף את החומרים היבשים לתערובת הנוזלית, ולוש את הבצק בעדינות עד שיתאחד.
- כעת, ניתן לבצק לנוח 10 דקות במקרר – זה חשוב! (הבצק אשך ירגיש כמו שחקן על במאי.)
- נחמם תנור ל-180 מעלות.
- נמרח את הבצק על משטח מקומח, ונעצב כפי שנרצה.
- נשתמש בגלגלת כדי לחרוץ את הבצק החמוד.
- נניח על תבנית עם נייר אפייה, ואופים 20-25 דקות – עד שהבצק מזהיב.
אפשרויות שדרוג
עכשיו, אני מבקש מכם להפעיל את הדמיון כי הפוטנציאל של הבצק הזה הוא אינסופי! אפשר לקשט בקצפת, ולהניח פירות חתוכים מעל. הכי מדהים לדעתי הוא להוסיף למילוי קרם מצוף תפוזים, שילוב שיבליט את כל העונג הזה בצורה מושלמת. אם אתם אוהבים תוספות כמו שוקולד מריר או אגוזים קצוצים, זה הזמן להפתיע את החברים!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?
בהחלט! הבצק נשאר במקרר 24 שעות, וזה מקנה לו טעמים יותר עשירים ומופלאים!
מה לעשות אם הבצק יוצא דביק?
סביר להניח שיש יותר מדי מיץ. הוסיפו עוד קמח בהדרגה עד שיתייצב.
באיזה מנות הבצק יכול להשתלב?
אפשר להכין ממנו פשטידות, רוגלך או אפילו פיצה מתוקה. המגבלה היא רק הדמיון שלכם!
האם ניתן לאחסן את הבצק במקפיא?
כן, הבצק שורד במקפיא עד 3 חודשים. פשוט עטפו היטב בניילון נצמד.
למה כדאי לשים קליפת תפוזים במתכון?
הקליפה לא רק מוסיפה ארומה מדהימה, אלא גם פיקנטיות קטנה שתהפוך כל נשיכה לעונג!
האם יש הבדל בטעם כשמשתמשים במיץ תפוזים ממיכל?
בהחלט! מיץ תפוזים בעבודת יד מביא טעם טהור ולא מר על המאפיינים הכימיים שיכולים להופיע במילוי.
איך יודעים שהמאפה מוכנים?
כשצבעו זהוב ומעלף. אל תצפו שהמאפה יהיה קשה מבחוץ, אלא אוורירי ונימוח.
מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את המנה?
את המהנות האלו ניתן להגיש עם קפה, תה או אפילו משקה חם. זה גורם לטעום כל כך יותר טעים!
האם כדאי להוסיף תבלינים לבצק?
כמובן! קינמון או כורכום יכולים לשדרג את הבצק ולהוסיף טעמים נוספים.
איפה אני יכול לשתף את המתכון?
אני מעודד אתכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, לתת לחברים שלכם לטעום את הכלות המדהימות!
אל תשכחו, אם אתם נהנים מהמתכון ויצרתם סוגיות מרהיבות, זה הזמן לשתף! שתפו את המתכון הזה עם החברים ברשתות החברתיות וכמובן, בבקשה אל תהססו להזמין אותם לטעום את העונג הזה, גלו להם את העולם המלא של בצק השקם הזה!