"`html
קציצות בשר רכות ברוטב עגבניות
כשהריח המוכר של קציצות בשר רכות מתפשט במטבח, קשה להרגיש שמחה רבה יותר. קציצות בשר ברוטב עגבניות הן לא סתם מנה, הן זיכרון שאיתו אנו גדלים – של סבתא, של אמא, או של מישהו שאהב לבשל עבורנו. ואם אתם פה, זה כנראה כי גם אתם רוצים לגלות את הנוסחה המדהימה להכנת קציצות הללו, שידועות גם בתור "המנה של הבית". אנחנו נקדיש את הזמן שלנו ונכין את המנה הכי טעימה שיש!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 1 שעה
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות הממכרות הללו, אנו זקוקים למבחר מרכיבים, שהרבה מהם בטח כבר נמצאים במזווה שלכם:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיניים שום קצוצות
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס פנקו
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 ליטר רוטב עגבניות (אפשר קנוי או ביתי)
- שמן זית לטיגון
אני ממליץ לכם לנסות ולהשתמש בבשר טרי ככל האפשר, כך הקציצות ייצאו רכות ונימוחות יותר. אם יש לכם קקאו או ירקות קצוצים בשאריות במקרר, אתם יכולים להוסיף אותם גם לקציצות. זה מוסיף טעמים חדשים ומפתיעים.
שלבי ההכנה
עכשיו כשהמרכיבים מוכנים, אפשר להתחיל בתהליך ההכנה!
- מחממים מעט שמן זית במחבת עם חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום ומטגנים עד שהם מקבלים צבע שקוף.
- מעבירים את הבצל והשום לקערה גדולה ומערבבים עם הבשר הטחון, הביצה, הפנקו, הפטרוזיליה, הכמון, מלח ופלפל.
- יוצרים קציצות בגודל של כדור טניס ומניחים בצד.
- מחממים שמן במחבת חדשה ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן מזהיבות.
- מעבירים את הקציצות לסיר שטוח ומוזגים מעל את רוטב העגבניות.
- מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על חום נמוך כ-30 דקות.
- מניחים לקציצות להינמס ברוטב, זה הזמן להיכנס לאווירה המשגעת של המטבח.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהקציצות המפוארות הללו מוכנות, אפשר לקחת אותן צעד אחד קדימה. למה לא לנסות להוסיף רצועות זוקיני או גזר מגורר לרוטב? גם פטריות מוקפצות יעשו את העבודה בצורה מדהימה.
אם אתם מעוניינים בקציצות בריאות, אפשר לשדרג את הפנקו לקמח שקדים או טחינה כדי להפוך את המנה לדלת פחמימות, ועדיין לשמור על טעם אגדי ואוורירי.
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי בשר טחון?
אפשר להשתמש בבשר עוף טחון או אפילו טופו אם אתם מחפשים גרסה צמחונית. פשוט תוודאו שהתיבול מספיק עשיר כדי לפצות על החסרים.
האם ניתן להקפיא את הקציצות?
בהחלט, קציצות ברוטב עגבניות קופאות בצורה מושלמת. שימו בשקיות אטומות והקפיאו, ובמקרה חירום – טפחו מחדש על החום של מעט מים.
כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות במקרר?
אם הצלחתם לאכול רק חצי מהמנה (שזה לא סביר), הקציצות ישמרו נהדר במשך 3 ימים במקרר. פשוט חזרו להחמם וליהנות כמו ביום הראשון.
באיזה תיבול אני יכול להשתמש במקום כמון?
מרגישים הרפתקנים? צמצמו את הכמון והוסיפו קצת פפריקה מעושנת – כן, מדובר בטריפ טעמים משגע!
מה אם אני לא אוהב רוטב עגבניות?
אל תדאגו, יש המון אפשרויות אחרות. אפשר להכין רוטב של שמן זית, לימון וחמאה או רוטב סויה אם אתם מרגישים סינים!
איך אני יכול לדעת אם הקציצות מוכנות?
הדרך הטובה ביותר היא לחתוך אחת ולראות אם הבשר מבושל לחלוטין. אם כן – אתם על הנתיב הנכון.
האם צריך למעוך את התערובת הרבה?
לא חייבים למעוך יותר מדי, רק עד שהתערובת מתאחדת. קציצות יותר יעברו היטב!
האם אני יכול לאכול את הקציצות עם פסטה?
בטח! קציצות ברוטב עגבניות עם פסטה הן שילוב שכולם אוהבים. לא תשאירו קצה של פסטה על הצלחת!
אם אני רוצה קציצות מתוקות?
שילוב של צימוקים קצוצים או פירות יבשים יכול להוות תוספת מעניינת ומשגעת!
איך לכך השפעה על הקציצות שלי בעבודה?
חד משמעית! אתם תגלו שהקציצות לא יקחו לכם את כל היומיום. אל תשתכחו להביא מנה לאנשים מסביב גם!
אז אחרי השעשוע, כדאי לכם לשתף את המתכון הממכר הזה ברשתות החברתיות, כי אתם לא יודעים על מה הם פספסו. בריאות ואושר לכולם!
"`