צלי בשר מספר 5 – המתכון המושלם לכל ארוחה
לפעמים, יש מתכונים שמדוברים עליהם כמו על אגדה, והמאכלים האלה הם אותם צליינים שכל אחד מאיתנו רוצה לדעת להכין בצורה מושלמת. צלי בשר מספר 5 הוא אחד המנות האלה – שתמיד מעלף אותנו בטעמים, וברכות של הבשר. כשאני מדבר על המתכון הזה, העיניים שלי מצטעפות ואני מתמלא בזכרונות מתוקים מהכנתו בבית סבתא. כשמכינים צלי בשר כמו שצריך, זהו תהליך שדורש סבלנות אך מתגמל בכל ביס. נושאים כמו אדים חמימים שמזכירים את הבית, ריח תפוחי אדמה וכמובן הבשר הנימוח, כל אחד מהם תורם לאירוע המיוחד הזה. בואו נחלוק את המתכון המופלא הזה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמויות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 3 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הצלי המדהים הזה, אנחנו צריכים לאסוף את כל הרכיבים שאותם נגדיר כאן. כשיש לנו את הכל מסודר, אפשר להתחיל במסע של טעמים. כמו קוסמים של מטבח, אנחנו נוציא כל תיבול וכל מרכיב אחר, ונחבר את כל הדברים בקופסה אחת, בדיוק כמו שעושה שף אמיתי!
- 1.5 ק"ג בשר בקר (כמו כתף או שייטל)
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 3 גזר בינוני, קלוף וחתוך לטבעות
- 2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות
- 4 שיניים שום קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות ציר בשר (או מים אם אתם רוצים לפשט את המתכון)
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס יין אדום (כמובן, אפשר לשתות את השאר תוך כדי הכנה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תבלינים נוספים: כמון, טימין וראגו
מרכיבים חלופיים
יש הרבה העדפות שונות מתי מדובר במתכון הזה. הנה כמה רעיונות למי שמעוניין לשדרג, לגוון או להפוך את המתכון לידידותי יותר. שימו לב שהאפשרויות אינסופיות.
- אפשר לקנות בשר טלה או עוף לתוצאה שונה לחלוטין.
- לגרסה טבעונית – ניתן להחליף את הבשר בסטייק טופו או פטריות פורצ'יני.
- לגרסה דלת פחמימות – להפסיק את השימוש בתפוחי אדמה ולהשתמש בקולורבי או צנון.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל הרכיבים, אפשר לעבור לפן המעניין – הכנת המנה המושלמת שלנו! כל צעד הוא כמו מזמרה שמקצרת את הדרך למנה המושלמת. לכן, לשם כך, אנו כאן!
- מחממים שמן זית בסיר כבד על חום גבוה.
- אוספים את קוביות הבשר ומניחים אותן לסיר. מטגנים מכל הצדדים עד שהן מזהיבות.
- מוסיפים את הבצלים והשום ומערבבים עד ריכוך הבצלים.
- מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים שוב.
- יוצקים את היין האדום ומבשלים עד שהאלכוהול מתאדה.
- מוסיפים את ציר הבשר (או מים) ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה והגזר, מערבבים ומכסים את הסיר.
- מבשלים על חום נמוך במשך כ-3 שעות, עד שהבשר רך ונימוח.
תוספות ושדרוגים אפשריים
בין אם אתם רוצים לגוון או לשדרג את הצלי המפנק שלכם, יש מגוון רחב של תוספות ואפשרויות. זה הזמן לצאת למסע עם המתכון שלכם!
- שאבו את מתקדם עם גרגרי חומוס מבושלים.
- פזרו מעל התבשיל עם פטרוזיליה קצוצה או כוסברה להענקת טריות.
- אם אתם חובבי גבינות, ניתן להניח גבינת פרמזן מעל עם התבשיל ולתת לה להתמוגג יחד.
- להגשה מרגשת יותר, הכניסו את הצלי לתנור לכמה דקות תחת גריל לקבלת השחמה.
שאלות ותשובות
מה הסוד לבשר נימוח?
בהכנה המושלמת, הסוד הוא לבשל את הבשר לעדינות, כך שהוא יהפוך רך ועסיסי. בדרך כלל, בישול ארוך ואיטי מאפשר לפרנזינים שבבשר להתפרק ולהפוך אותו לנימוח.
איך יודעים שהבשר מוכן?
בעיקרון, כשאתם מחדירים מזלג ולא ניתן להוציאו בקלות, זה סימן שהבשר רך ומוכן. גם הריח המדהים שיתפשט בבית ייתן לכם רמז!
אילו תוספות ממליצים להגיש לצד הצלי?
תוספות כמו פירה תפוחי אדמה, סלט ירקות רענן, או אורז פשוט יוסיפו טעמים נפלאים לצלי. להגשה כשרה, פיתה חמה בהחלט תעשה את העבודה.
איך שומרים על הצלי לאחר הבישול?
כדאי לשים את הצלי המוכן בכלי סגור במקרר. הוא יכול להחזיק בין 3-5 ימים כך שתמיד תיהנו ממנו.
האם צריך לשמן את הסיר?
כדי להימנע מדבקות של הבשר, כדאי לשמן מעט את底 הסיר.
כיצד אדע אם הבשר לא התייבש?
אם אתם מרגישים שהבשר יבש, הוסיפו קצת ציר או מים במהלך הבישול.
האם ניתן לקפוא את הצלי לאחר הכנה?
בהחלט! תנו לבשר להתקרר לפני הקפאה, ואז הכניסו לכלי סגור.
מהי הסוגיה המומלצת לבשר?
אני ממליץ לכם להשתמש בכתף בקר, אך יש גם כאלה שאוהבים שייטל רך יותר.
האם ניתן להכין את המתכון בסוטאז'?
בודאי! סוטאז' הוא כלי נהדר לבישול אוכל כמו הצלי הזה.
אפשר להכין את הצלי עם ירקות אחרים?
בהחלט! קישואים, ברוקולי או חצילים יכולים להוסיף טעמים מעניינים.
נהיתה שף אישי שלכם, והכנתם מתכון מענג למשפחה או לחברים! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, ואולי תצליחו להעביר חברים על טעמים מהאגדות. מי יודע, אולי ביחד נוכל להקים את מסעדת ההצלחה הבאה!