איך מכינים ג'חנון קפוא
לאחרונה, חזרתי לרגעים קסומים מהילדות שלי, כשהשבתות בבית סבתא היו כשלכתי לישון עם ריח הג'חנון המהמם שהתפשט בכל הבית. אז מה היה קורה אם הייתי אומר לכם שאתם יכולים להכין ג'חנון קפוא, שישמר לכם את התחושה הזו לכל שבוע? חשבתם על זה? הכינו את הציוד שלכם, כי אנחנו עומדים לחשוף מתכון מדהים, ממכר, אגדי וכולל את כל הטעמים שהבטן שלכם מתגעגעת אליהם! בואו ונצא למסע קולינרי שיאתגר את הכישורים שלכם וישאיר את כל הסובבים אתכם עם טעמים מעלפים בפה!
זמן הכנת המתכון ורמת הקושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 12 שעות (לילה שלם במקרר)
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הג'חנון הקפוא המושלם, עלינו להצטייד בכמה מרכיבים קלילים ולקרוא רשימה זו בעין פקוחה:
- 1 ק"ג קמח חיטה
- ½ כוס שמן צמחי
- 1 כוס מים פושרים
- 2 כפיות מלח
- ¼ כוס סוכר
- 2 כפות מחית טחינה
- 1 כוס רסק עגבניות (אופציונלי)
המרכיבים הללו הם בסיסיים בג'חנון המסורתי, אך אנו יכולים ליצור גרסה משודרגת ומרעננת עם כמה תוספות מדהימות.
מרכיבים חלופיים
כמובן, תמיד יש מקום לדרכים שונות להכין ג'חנון. אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית או דלת גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א או בקמח חומוס. כך, תוכלו להתאים את הג'חנון לפי ההעדפות האישיות והצרכים שלכם. בנוסף, במקום שמן רגיל, תוכלו לשלב שמן זית לקבלת טעם יותר עשיר.
שלבי ההכנה
כעת, אחרי שצברנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן לצאת לדרך עם שלב של הכנת הג'חנון. זו ההזדמנות שלכם להרגיש כמו שפים אמיתיים במטבח!
- נניח את הקמח, הסוכר והמלח בקערה גדולה ונערבב עד שהתערובת אחידה.
- נעגל בלחיצה את המים והטחינה לתוך התערובת, ונמשיך לערבב עד שהמצב מתמזג.
- נוסיף את השמן בהדרגה ונמשיך ללוש את הבצק ביד, עד שהבצק נעים לשימוש.
- נכס וניתן לבצק לנוח כ-20 דקות.
- לאחר מכן, מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בגודל של תפוח קטן.
- מרדדים כל כדור לעלה דק בעובי של כחצי ס"מ.
- לאחר רידוד, מורחים על כל עלה שמן ומזלפים מעט רסק עגבניות, אם אתם אוהבים.
- מקפלים את העלים הפוך לאורכם ליצירת צורת אוגדן ויוצרים בור בלב.
- מניחים את הג'חנונים בתבנית לתנור עם מרווחים, ועוטפים ברדיד אלומיניום.
- מכניסים לתנור בחום של 100 מעלות במשך כ-12 שעות (מומלץ להתחיל בבוקר ולהשאיר עד הערב).
- לאחר 12 שעות, מחלצים את הג'חנונים ומעבירים לקופסאות שבירות. ממתינים להתקרר לחלוטין לפני שנסגרים.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כדי לחשוב על משהו יותר יצירתי, אפשר לשדרג את הג'חנון הזה כמה שיותר! תוכלו להוסיף ירקות קצוצים כמו בצל, גזר או תפו”א לתוך הבצק, או להכין רוטב טחינה בצד לאכול עם הג'חנון. היתרון של ג'חנון קפוא הוא שאתם יכולים להוציא מהמקפיא כל פעם כמה יחידות בהתאם לצורך, ואפילו לשדרגו בכל פעם מחדש!
שאלות ותשובות
איך אני שומר על הג'חנון במקפיא?
לשמור את הג'חנון בקופסאות שבירות או בשקיות זיפ לדחוס את האוויר.
כל כמה זמן אפשר להוציא מהקפיא?
אין בעיה להוציא בכל פעם כמה יחידות לפי הצורך. הם שומרים על טעם נהדר גם לאחר מספר שבועות.
האם יש דרך לשדרג את המילוי בג'חנון?
בוודאי! אפשר לנסות לשים תערובות של גבינות, פטריות וגם комбינציות של תבלינים שונים בתוך הבצק.
מה לגבי הדבר הזה שנקרא" ג'חנון צמחוני"?
הג'חנון שלנו הוא למעשה צמחוני לפי הגדרות הקלאסיות שלו, ובכן ניתן לשדרגו לכל טעם שרק תרצו!
האם ניתן לשדרג את הבצק עצמו?
בהחלט, אפשר לשלב קמח חומוס או חצי חצי עם קמח תפו”א כדי להכין גרסה דלת גלוטן.
מה אפשר להגיש עם ג'חנון?
תוספת של רוטב צזיקי, חצילים או סלט ירקות צלויים יכולה לשדרג את החוויה.
איך לדעת אם הג'חנון מוכן?
אם הוא חם ותמיד חש בן גולש, הוא מוכן. אתם רואים צבע זהוב קל?
האם ניתן לגוון את הסוכר במתכון?
בוודאי, כל סוכר טבעי יעשה עבודה טובה כמו דחוס תמרים כממתיק טבעי.
מה קורה אם אנישכח לשים רסק עגבניות?
לא חייב, מדובר בתוספת אופציונלית שסותרת את הטעם, אתה יכול להכין כך גם!
האם אני יכול להקפיא ג'חנון עם ת toevoות?
כמובן! אם הבצק מוכן היטב ושמו קפאון ליד, שום דבר לא יקרה לג'חנון!
אז למה אתם מחכים? בואו לשדרג את השבת שלכם עם מתכון כזה! שתפו את המתכון עם חברים ורבים ופשוט תיהנו מהטעם הכי טעים שיש!