למה נתח בשר בתנור הוא המתכון שתמיד מצליח

נתח בשר בתנור – המתכון המושלם לחגיגת טעמים

שום דבר לא משתווה לריח המדהים שמתפשט בבית כשנתח בשר יוקרתי נכנס לתנור ומתחיל להתבשל. זהו רגע קסום, שבו אנו מצפים לחוויה קולינרית שמשלבת טעמים, ריחות וכל כך הרבה אהבה. נדמה שהמומחים לא טעו כאשר אמרו שהגבלה היא לדמיון בלבד. הנה אנחנו, נכנסים לעולם המופלא של הבישול, ומבינים שתהליך הכנת נתח בשר בתנור הוא לא רק מתכון – זאת חוויה של ממש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • סה"כ זמן הכנה: 3 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כאשר אנו מדברים על נתח בשר מדהים, חשוב לוודא שהמרכיבים הם באיכות גבוהה. להלן המרכיבים שדרושים לכם כדי להכין נתחים מושלמים בתנור:

  • 1.5 ק"ג נתח אנטריקוט/חזה בקר באיכות גבוהה
  • 4 כפות שמן זית
  • 3-4 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות רוזמרין קצוץ
  • 1 כף תבלין לבשר (כגון פפריקה, כמון וכורכום)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 גזרים קצוצים
  • 1 בצל קצוץ גס
  • 1 כוס יין אדום
  • 1 כוס מים

בעקבות הביקוש ההולך וגדל לנתחים מהצומח, ניתן גם להכין את המתכון הזה עם פטריות, טופו או כל פיסת ירק שאתם אוהבים.

שלבי ההכנה

בואו נצלול לתוך המתכון המושלם הזה ונטעם את החוויה. שלבי ההכנה הם קלים, והמדריך כאן יאפשר לכם להפוך לאשפי בישול!

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות צלזיוס.
  2. משרים את נתח הבשר בשמן זית, שום, רוזמרין, תבלינים ומלח במשך 30 דקות לפחות כדי שהטעמים יספגו.
  3. מחממים סיר כבד שמתאים לתנור על חום גבוה ומניחים את נתח הבשר במחבת מכל הצדדים עד לקבלת השחמה.
  4. מוסיפים את הגזר והבצל לתוך הסיר ומערבבים.
  5. שופכים את היין האדום ומביאים לרתיחה.
  6. מעבירים את הסיר, מכוסה, לתנור למשך שעתיים, עד שהנתח נעים ולא נתקע בפה.
  7. מקפידים לבדוק מדי פעם את הנוזלים – אפשר להוסיף מים במידת הצורך.
  8. כשחולפות השעתיים, מסירים את המכסה ומחכים עוד חצי שעה ליסודות לעבור מרכוז על מנת שהנתח יהיה רך ועסיסי.
  9. לאחר השהות בתנור, הוציאו את הנתח ותנו לו לנוח כ-10 דקות בטמפרטורת חדר.
  10. פרסו את הנתח והגישו עם הרוטב יחד עם תוספות שאתם אוהבים.

שדרוגים ותוספות

למי שמעוניין להוסיף טוויסט למנה, ישנם שדרוגים נפלאים שאפשר לנסות. אפשר לשדרג עם:

  • גזר קלוי נוסף לתוספת רמז מתוק.
  • קצת פטריות על מנת להוסיף מימד נוסף של עשירות.
  • תפוחי אדמה גם הם יזכו למקום מכובד, אם נתחיל עם סוחים ותהיה להם חלל לקראת סוף הבישול.

הכרתי אנשים שאפילו שמים באותו תהליך מקלות קינמון או ציפורן – לפעמים צורך להפתיע את עצמם!

שאלות ותשובות

מהי הדרך הכי טובה לבחור נתח בשר לתנור?
הדבר הכי חשוב הוא לבחור נתח איכותי. כדאי ללכת לחנות בשרים מוכרת ולבקש נתח אנטריקוט או חזה בקר עם שומנים משלימים. אלו נחשבים לטובים ביותר לבישול בתנור.

האם יש דרכים להכין את הבשר בלי יין?
בהחלט! ניתן להחליף את היין בטחינה או במרק עצמות, זה בהחלט יספק טעמים עמוקים ומרעננים.

איך אפשר לדעת שהנתח מוכן?
הכי טוב להשתמש במד חום. במצב שהבשר הגיע ל-60 מעלות – הוא נחשב מדובר, וב-70 מעלות – זה מוגדר כ"עשוי".

כמה זמן יש להניח לבשר לנוח לאחר הבישול?
נהוג לתת לבשר לנוח בין 10 ל-15 דקות כדי שהנוזלים יתפזרו ויתאזנו.

האם מתכון זה מתאים לפתאלים או טבעונים?
כמובן! אפשר לשדרג את המתכון עם תחליפי בשר – פטריות פורצ'יני או טופו בהחלט יכולים לשדרג את המנה.

איך לשמור על בשר רך ונימוח?
שימוש בתיבול הנכון והנחת הבשר בזמן יסייע לכך. בישול במעט מים או מרקי עצמות ייתן את התוצאה המושלמת.

האם ניתן להקפיא את הנתח לאחר הבישול?
כן, ניתן להקפיא את הנתח לאחר שהכנתם אותו ולחמם אותו מחדש כשצריך. מומלץ לשמור על הרוטב בנפרד.

מה עוד אפשר להגיש לצד הבשר?
סלט רענן שיכול להוסיף פריכות, חצילים קלויים או בטטות מבושלות הם שילוב אדי להשלמת המנה.

מה טופינגים מומלצים לאחר הבישול?
שום קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, או אפילו מזרח אקזוטי כמו רוטב צ'ילי – מה שנותן בוסט נוסף!

האם ניתן להכין את זה על גחלים?
אכן, ניתן להכין את המתכון הזה גם על גריל גחלים. חשוב לא להבעיר את האש צמודה מדי לבשר.

הכנת נתח בשר בתנור יכולה להפוך לאחת החוויות הקולינריות הנפלאות ביותר בזכות הפשטות וההנאה שיוצאות מכל ביס. אם אתם אוהבים את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם! זה הזמן להפיץ טעמים ואהבה!

כתיבת תגובה