תכנון מטבח חיצוני – עשה זאת בעצמך

מטבחי חוץ הפכו לפופולאריים בקרב רבים מהאנשים שרוצים להפוך את החלל החיצוני שלהם לפונקציונאלי יותר וכזה שניתן לאחר בו אנשים ובד בבד לבשל בו.

בניית מטבח חוץ בדרך כלל מתבצעת על ידי המומחים בתחום שיודעים להתאים את המטבח הנכון ביותר לגודל החלל, לאקלים ולאופן השימוש.

אבל אם אתם רוצים לעשות זאת לבד ולבנות מטבח חיצוני באופן עצמאי – ניתן לעשות זאת ובקלות באמצעות שימת דגש על כמה פעולות חשובות:

תכנון המטבח

בתכנון המטבח חשוב לשים לב לחלל שיש לכם להקמת המטבח (גינה, חצר, מרפסת, שטח ליד בריכה ועוד) ולהתאמת גודל המטבח. גדלים פופולאריים של מטבחי יסתכמו בגודל ממוצע של 2.40 ל-3 מטרים, כאשר מתוך כל הגודל יבנה במטבח משטח עבודה באורך 1 מטר עד 1.20 מטרים תוך שחשוב לקחת בחשבון את הגריל והכיור שזקוקים לשטח משל עצמם.

מיקום המטבח

חשוב לדעת היכן יש למקם את המטבח. מטבח חוץ ממקים בדרך כלל ימוקם באזור מוצל, וקרוב לאזור האירוח ומערכת הישיבה החיצונית. עוד חשוב למקם את המטבח רחוק מחלונות הבית על מנת שהעשן מהבישול לא יכנס פנימה, ולא למקם את המטבח באזור של גריל ולהבות או ליד צמחים ושיחים שעלולים להידלק.

משטחים

חשוב מלבד הכיור וגריל הגז או הכיריים, שיהיו לכם משטחי עבודה נוחים. משטח אחד עליו להתאים לכל הפעולות שאתם מבצעים, ומשטח אחר לפעולות של האורחים ולהגשת האוכל.

כיום ניתן להוסיף למטבח מעין דלפק לישיבת האורחים בתוספת של כסאות בר גבוהים. תוספת זאת מאפשר אלגנטיות בעיצוב ונוחות.

חומרי המטבח

בבניית המטבח חשוב להשתמש רק בחומרים עמידים מפני פגעי מזג האוויר. חומרים כאלה עליהם להיות חומרי נירוסטה, קוריאן, בטון, אלומיניום קרמיקה וחומרי הצללה כמו במבוק, עץ מלא ועוד. בכך תוכלו ליהנות מחומרים עמידים נגד קורוזיה, לחות וכתמי שומן.

שרטוט המטבח

חשוב להכין שרטוט של המטבח ובו למקום את הכיור במקום הנכון, את הכיריים, את הגריל, התנור מקומות האחסון והדלפקים. חשוב שהתכנון יכלול גם חיבורי חשמל וגז במקומות המתאימים. עוד חשוב לדאוג לפח אשפה ומחיזור, לכלי מטבח חיצוניים ואביזרי עזר שיהפכו את המלאכה שלכם לקלה יותר.

בכך תוכלו ליהנות ממטבח חוץ מושלם!

 

כתיבת תגובה