ציוד לשימור ופתיחת יין שכל חובב יין צריך להכיר

ציוד לשימור ופתיחת יין שכל חובב יין צריך להכיר

אם אתם מגדירים עצמכם בתור חובבי יין אמתיים, אז יהיה כדאי לכם להקדיש זמן מינימאלי בכדי להכיר ציוד לשימור ופתיחת יין שעשוי לשנות את הדרך שבה אתם צורכים ושומרים את המשקה הזה. במאמר נשתף אתכם במספר כלים שעשויים לעזור לכם, וזאת כאשר גם נרחיב על הדברים שתוכלו לעשות על מנת לשמור על היין לאחר שפתחתם אותו.

איכות היין שאתם שותים תלויה בלא מעט גורמים, וכך גם הדרך שבה אתם שומרים עליו. כך שאם אתם רוצים לעשות את החלק שלכם ולשמור על היין היטב, אתם רק צריכים לוודא שאתם עושים כל שאתם יכולים על מנת לאחסן אותו בצורה תקינה ובהתאם להנחיות שנחלק בהמשך המאמר.

  • מקרר יין – מקרר יין יהיה כזה ששומר על טמפרטורה נמוכה ותאורה מינימאלית. תנאים אופטימליים לשמירה על יין. כך שאם אתם רוצים לשמור על היינות שלכם במקום נוח, רכישה של מקרר יין זוהי ללא ספק אופציה שעשויה להתאים לכם.
  • מערבל יין – מדובר בכלי שבעזרתו ניתן לערבל את היין שנמצא בתוכו עם דחיפה עדינה. לא רק שנוחות השימוש בו יוצאת מן הכלל, הוא גם יכול להוות אופציה מעולה בעבור אלו מכם שרוצים לארח חברים בקלאסה.
  • חביות – אם אתם חובבי יין אמתיים, אז יהיה כדאי לכם לדעת שתוכלו לאחסן את היין שלכם בתוך חביות, במרתף הבית. כמובן שעליכם לשים לב שאתם קונים חבית איכותית עם איטום ברמה גבוהה, כך שלא יהיו בעיות לא צפויות.

מה לעשות לאחר שפותחים את היין?

אופטימלית עדיף לשתות את היין שלכם מיד לאחר שפתחתם אותו, אם כי לעתים קרובות זה לא מתאפשר. במקרים מעין אלו ניתן לעשות שימוש בפקק סיליקון, אם הוצאתם את היין מהחבית, או פשוט לוודא שאתם סוגרים במהירות את הפקק של הבקבוק בכל פעם, וזאת בכדי למנוע התחמצנות של הנוזלים.

בכדי לשמור על היין כדאי לשים אותם במקום חשוך וקריר. כך הוא יוכל להחזיק מעמד במצב טוב לאורך זמן ארוך. רק שימו לב שאתם בוחרים לעשות זאת בצורה נכונה ותוך כדי הקפדה על כללים בסיסיים של שמירה על יין.

שילובים נכונים בין יין לארוחות

יין זה משקה מיוחד שטומן בחובו לא מעט סודות. לא רק שצריך לדעת איך לשמור עליו ולאחסן אותו כיאות, אלא הוא גם יכול להפתיע ולהשתלב בצורה יוצאת מן הכלל עם מגוון בלתי נגמר של ארוחות. כך שאם אתם מתכוונים לאכול בשר, דגים, מתוקים או כל סוג אחר של אוכל, יהיה כדאי לכם לדעת שעם השילוב נכון של היין, הארוחה שלכם תראה אחרת לגמרי.

השילובים הפופולאריים ביותר הנם בשר יין אדום ודגים עם לבן, אבל לצד זאת אתם צריכים לזכור שיש אינספור רעיונות שניתן ליישם. אתם יכולים להתנסות ולראות אילו שילובים הכי מוצאים חן בעיניכם בסופו של דבר.

לוקחים חלק בקורס מקצועי

רוצים להבין טוב יותר את המשקה המיוחד הזה? תמיד עניין אתכם כיצד להבדיל בין יינות שונים ואיך לשלב בין אוכל ליין? אם אתם רוצים לקחת את התשוקה שלכם ליין שלב אחד קדימה, אנו נמליץ לכם לשקול לקחת חלק בקורס יין מקצועי.

במהלך הקורס תלמדו על המשקה הזה, כך שלא רק שתוכלו להפגין ידע בפני החברים שלכם, אלא גם תוכלו להשתלב בתחום הזה אם תרצו בכך. אתם רק צריכים לשאול את עצמכם האם מדובר בתשוקה שהייתם רוצים לקחת שלב אחד קדימה.

כתיבת תגובה