כמה קלוריות יש בציפס?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, מספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 2-4 מנות
ממש מעניין, לא? מישהו מכם התיישב אי פעם לחשוב על כמות הקלוריות בצ'יפס? כמו רבות מהמנות האהובות עלינו, גם הצ'יפס הוא אחד המזונות שיכולים לגרום לנו לעונג רגעי, אבל חשוב לדעת גם מה יש מאחורי כל ביס. הצ'יפס, האוכל הנחשב למהלכה מכל הזמנים, יכול להיות באמת קשה לעמוד בפניו. הוא קיבל את התואר של "המושלם" במדינת הפחמימות, אך האם מדובר במנה שניתן להכין בבית? האם היא בריאה? ומה עם הקלוריות? היום נצלול לעומק ונבין מה מסתתר מאחורי הצ'יפס הכחול-צהוב שלנו, שמלווה אותנו בכל ערב קיץ ומסיבות.
הרכיבים הדרושים
לפני שנסתכל על הכמויות המדויקות של הקלוריות, נוודא שיש לנו את כל מה שצריך על מנת להכין את הצלחת המושלמת של צ'יפס בארוחת ערב או שנלכוד את כולם ליד הקולנוע בסוף השבוע.
- 500 גרם תפוחי אדמה גדולים (לא כאלו שאתה רגילים לראות בשוק, אלא הענקיים)
- שמן זית/שמן קנולה – 1/2 כוס
- מלח – כמות לפי הטעם (מומלץ לשים המון, אחרי הכל בעורף ההנאה)
- חרדל – 1 כף (לגעת בשפתיים עם טוויסט אגדי)
- כורכום – 1/2 כפית (גם צבע וגם בריאות)
- פפריקה מתוקה – 1/2 כפית (לריח!
אם אתם רוצים להיות עוד יותר נועזים, אפשר לשקול גם להשתמש בתפוחי אדמה צבעוניים ליצירת צבעוניות ושדרוג המנה; פטנט משגע, תאמינו לי!
שלבי ההכנה
הכנת הצ'יפס מושלמת לעבודה קבוצתית, כך שאפשר לחלוק תפקידים עם חברים או בני משפחה. אם הם לא מכירים את המשחק, שתפו אותם – הצ'יפס מה מכינים? הגיע הזמן להיכנס לפעולה!
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
- משרים את פרוסות תפוחי האדמה במים קרים למשך 30 דקות כדי להוציא מהם את העמילן.
- סוחטים את הפרוסות ומייבשים אותן היטב עם מגבת.
- מחממים את השמן בסיר או במחבת על חום גבוה.
- מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה בהדרגה לשמן החם (לא לסחוט את השמן!).
- מבשלים במשך 5-7 דקות עד שהצ'יפס זהוב ומוקפץ.
- מציבים על נייר סופג להוצאת השמן הנוסף.
- מתבלים במלח, חרדל, כורכום ופפריקה.
- מגישה מיד עם רטבים שאתם אוהבים! (כמובן שסחבה נכון, זה תמיד מושלם).
הצ'יפס מוכן, אך רגע, לפני שתתחילו לנסוע לחדר האוכל, יש כמה שדרוגים אפשריים ושדרוג מעניין שיכול להביא את המנה הרבה מעבר לדמיון שלכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
מהנסיון שלי עם תוספות, שום דבר לא משתווה לתוספות שמביאות את הצ'יפס לרמה אחרת.
- מוסיפים גבינת פרמזן מגוררת בפעלי דקה על הצ'יפס החם ליצירת פצצה של טעמים.
- נשדרג עם חמצוצים כמו אורגנו, עשבי תיבול, או אפילו רוטב צ'ילי מתוק.
- אם אתם מרגישים נועזים, כלול בפייטינג ביצה מטוגנת מעל הצ'יפס.
- מומלץ גם לשדרג לעלים ירוקים כמו תרד או רוקט מעל לשדרוג המנה.
- רוטב איולי של שום מיד על הצ'יפס חם הואו והפתרון לכל בעיה!
שאלות ותשובות
מהי כמות הקלוריות בצ'יפס ביתי?
אז כמות הקלוריות משתנה לפי סגנון ההכנה וסוג השמן שבו השתמשנו בהם. בצ'יפס מטוגן, כמות הקלוריות היא בערך 300-400 קלוריות למאה גרם.
האם יכול להיות כושר יותר בריא לצ'יפס?
כמובן! אחד הפתרונות הוא להכין צ'יפס בתנור עם מעט שמן או בתהליך של קשירה אם אתם מחפשים את הבריאות.
מה הקשר בין שמן לצ'יפס?
הטיגון בשמן הוא מה שנותן לצ'יפס את הצבע והטעם הניומוח של המנה.. מאידך, השמקצים נזק סביבתי כמו טעמי עלווה והגברת הקלוריות.
האם אני יכול להכין צ'יפס מטוגן ועדיין לשמור על בריאותי?
בהחלט לשמור על המינונים ולטגן בשמן איכותי או רוטב טבעי, לדוגמה, שמן קוקוס או שמן זית.
איזה רטבים הולכים עם צ'יפס?
כמובן שיש מסקנים רבים, רטבים כמו רוטב מוצרלה, רוטב לאבנטי, רוטב שום או רוטב פיקנטי!
האם אפשר להכין צ'יפס מסלט?
נכון, את התפוחי אדמה אפשר להמיר בקישואים, בטטה או חצילים ליצירת גרסה טעימה ובריאה יותר.
האם יש גרסאות לא צמחוניות לצ'יפס?
אם אתם רוצים להפוך את הצ'יפס לגרסה בשרית, תוספת של רצועות בשר עם תיבול תעשירי תהיה אגדה!
מה עדיף – צ'יפס מטוגן או אפוי?
אף על פי שאפוי יכול להיות בריא יותר, בטיגון יש את ה”קראנץ” המיוחד.
האם יש תוספות אחרות לצ'יפס?
לגמרי! עלי רוקט, גבינת פטה, עגבניות מרוסקות ועוד נשמעים כחלופות טובות.
מה ההמלצה שלי לצ'יפס הכי טעים שיש?
החליטו על ניסויים וקחו את הזמן! לקחו עם בירה, גבינות, ירקות חתוכים ובאמת שתפו את החוויה – זה מה שהופך את הצ'יפס למדהים!
אז מה מחכים? בפעם הבאה שאתם מכינים צ'יפס, תזכרו שהכל בידי אייכם! חוויה כה קלילה שעשויה להפתיע אתכם, כי זה לשדרג את המנה בפני כולם. שתפו את המתכון הזה ברשתות חברתיות ותנו לכולם לטעום את ההנאה הקולינרית המשגעת הזאת!