כבד עוף מתכון מדהים וממכר
הכנו עבורכם מתכון שמכין כבד עוף בצורה כל כך טעימה, עד שלא תצליחו להפסיק לאכול ממנו! כן, אתם לא טועים, הכבד הזה לא סתם טעים, הוא פשוט מעלף! התוצאה הסופית לא רק שתשגע את החיך שלכם, אלא גם תגלה לכם מחדש את מה שהכבד יכול להיות. אנחנו מדברים על מנה אגדית שפשוט נמסה בפה, כל ביס הוא עונג של ממש. אם חשבתם שמה שהיה לאמא או לסבתא היה הטוב ביותר, תתכוננו להפתעה – המתכון הזה יצליח לקחת את חוויית הכבד לגבהים חדשים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: מספק כ-4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה חשוב שיהיה לנו במטבח לפני שנתחיל בתהליך המדהים הזה? אתם לא תאמינו כמה מעט מרכיבים אנחנו צריכים כדי להגיע לתוצאה מושלמת. הנה הרשימה:
- 500 גרם כבד עוף, נקי ושטוף
- 2 בצלים קצוצים גס
- 4 כפות חמאה (או שמן זית לטבעונים)
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית שטוחה של פלפל שחור טחון
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)
- 2 כפות מים (לרוטב)
אם אתם רוצים לגרסה טבעונית, אפשר להשתמש בטופו במקום בכבד. פשוט תתבלו את הטופו כמו שהייתם מתבלים את הכבד.
שלבי ההכנה
הנה מתאים הסודות שיעשו לכם חיים קלים וטעימים!
- מחממים חמאה במחבת על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל מזהיב ורך, זה עלול לקחת בערך 5-7 דקות.
- מוסיפים את הכבד למחבת ומאדים אותו מכל הצדדים עד שהכבד משנה צבעו לאפור כהה (כ-5-6 דקות).
- מוסיפים את המלח, הפלפל והכמון. מערבבים היטב.
- מוסיפים את המים למחבת כדי להוסיף עסיסיות.
- מבשלים עוד כ-5-10 דקות עד שהכבד מבושל היטב, אך לא יבש מידי.
- מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
- מעבירים את הכבד למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבל פירה חלק ואוורירי.
- מעבירים את התערובת לקופסה שנסגרת היטב ומניחים במקרר למספר שעות.
שדרוגים ותוספות
אם אתם רוצים לייצר גרסאות נוספות למנה המדהימה הזו, אפשר לשדרג את הכבד במספר דרכים:
- מוסיפים אגוזי לוז קצוצים וקלויים – הם יוסיפו קראנצ'יות שמטריפה את החיך.
- ממלאים את הכבד בבצק עלים שטוח, ואופים בתנור לחצי שעה לקבלת טעם משגע.
- מגישים עם סלט ירוק מרענן בצד – זה יוסיף איזון מושלם בין הטעמים.
- מוסיפים מכשירי טעם נוספים כמו חומץ בלסמי או דבש.
שאלות ותשובות
האם אפשר לאכול כבד עוף כשהוא לא מבושל?
כבד עוף לא מומלץ לאכול חי או לא מבושל היטב, מכיוון שהוא יכול להכיל חיידקים מזיקים. מאד חשוב לבשל אותו כראוי.
כיצד אפשר לדעת שהכבד מוכן?
כשמלח וחום לא באים במגע עם הכבד, המצב האידיאלי הוא כאשר הכבד משחיר מבחוץ, אך עדיין ורדרד בפנים – זה בדיוק הזמן להוציא אותו.
מה זה שומנם של כבד העוף?
שומן הכבד הוא נוזלי ולעיתים ממערבבים אותו עם כבד כדי לטפח טעמים נוספים ולתת לו עושר נוסף. שומן זה משמש גם בתעשייה להכנת פטילה.
האם אפשר להשתמש בכבד שנשאר מהמנה הקודמת?
בוודאי! כבד עוף אחר מתאים למשקעיםיו אך חשוב לשים לב שהוא עדיין טוב לשימוש.
אילו תוספות אני יכול לשים מעל הכבד?
אפשר לשים ריבה, רוטב חרדל, או ממרח שעועית להוסיף טעמים מורכבים ונפלאים.
איך אני יודע אם הכבד עדיין טרי?
אם יש ריח לא נעים או צבע כהה באופן יוצא דופן, כנראה שכבר הגיע הזמן לזרוק אותו.
יכול להיות שהכבד שלי לא נמס בפה?
אם הכבד התבשל יותר מדי, הוא עלול להיות יבש. יש לשים לב לבישול ולא לבשל יותר מדי.
מה הכי טוב למריחה של כבד עוף?
לחם פרוס טוב, או מה שנקרא "לחם לגעת", שיביא את הטעמים של הכבד לידי ביטוי בצורה מדהימה.
האם הכבד עוף טוב לבריאות?
בוודאי! הוא מכיל ברזל וחלבון רבים, אבל חשוב לא לאכול אותו בתדירות גבוהה מדי בעקבות כמות השומן.
אז, תנו לעצמכם צ'אנס לנסות את המתכון המדהים הזה ואנחנו בטוחים שתרצו לשתף אותו עם חברים ומשפחה. אל תשכחו להפיץ את המתכון ברשתות החברתיות, כי כל אחד צריך לטעום את הכבד הזה וליהנות מעבר לכל דמיון!