"`html
עוגת גבינה אפויה ללא ביצים
כשהעוּגה הזו נכנסת לתנור, היא משאירה אחריה ציפייה מתוחה באוויר. ניחוחות מתוקים מתחילים למלא את המטבח, והרעב מתעורר. עוגת גבינה האפויה הזו היא עונג מדהים שמצליח לרגש כמעט כל אחד – ילדים, מבוגרים, אפילו אלו ש"לא אוהבים" גבינה. עם מתכון שיספק לכם תוצאה מעלפת ורכה, זו הבחירה המושלמת לשבת קיץ חמה או לאירוח מנצח.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, נבחן את המרכיבים שלנו. הם כולם נפלאים, נגישים ולא מכילים ביצים! התוצאה? עוגת גבינה מושלמת – אוורירית, נימוחה ומעל לכל, אגבית!
- 600 גרם גבינת שמנת (רצוי לא למלוח)
- 200 גרם שמנת חמוצה
- 150 גרם סוכר חום
- 1/4 כוס קמח תפו”ח (או קמח ללא גלוטן)
- 1/2 כוס חלב
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- קורט מלח
- ביסקוויטים (תשקלו להכין את הבסיס על ספוט עם שוקולד)
בשמחה ניתן לשדרג את מתכון העוגה הזה ולהכין גרסה טבעונית עם גבינת קוקוס או טופו לאלה שמעדיפים תפריט בריא. למי שמבקש לשמור על תפריט ללא גלוטן, קמח תפו”ח יכול להוות פתרון נהדר.
שלבי ההכנה
אז מה עושים עכשיו? הנה אנחנו עם השלבים! צפו לעוגה שהתוצאה שלה משגעת וגם למעט כיף במטבח, כמובן!
- חממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס.
- מכינים תבנית עוגה בקוטר 23 ס"מ על ידי ריפוד שלה בנייר אפייה.
- מניחים תערובת של הביסקוויטים בתחתית התבנית, דוחסים אותם היטב בעזרת כוס.
- בקערה גדולה, טורפים את גבינת השמנת עד שהיא חלקה.
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהתמוסס לחלוטין.
- מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים בעדינות כדי שלא יהיו גושים.
- מוסיפים את הקמח, החלב, מיץ הלימון, תמצית הווניל ומלח ומערבבים שוב עד שהתערובת נראית אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים על טמפ’ של 160 מעלות במשך 40 דקות.
- לאחר הזמן, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור סגור במשך 30 דקות נוספות.
- מוציאים החוצה ומניחים להתקרר לטמפ’ החדר לפני שמכניסים למקרר למשך לפחות 4 שעות.
תוספות ושדרוגים
ותודו כמה כיף זה לערוך נגיעות פרטיות בעוגה! ניתן להוסיף פירות שנסחפים בצורה מושלמת עם גבינת השמנת, כמו פירות יער או פרוסות קיווי. אפשר ליצור רוטב שוקולד חמאה ולזלף מעל — זו תהיה עוגה של שוקולד שנראית שוברת שגרם וחזקה!
אוכל להמליץ גם על פירות מסוכרים או אגוזי פקאן קצוצים שתמיד נותנים טוויסט בריאותי שאני אישית מת עליהם. אם אתם רוצים איזשהו שילוב מעניין על גבי העוגה עשו זאת בכיף – השתמשו בדקירות שוקולד או שבבי קוקוס. אני בטוח שהרעיון של גולל פרסות קוקוס טחון יפיץ ריחות מדהימים!
שאלות ותשובות
מה ניתן להוסיף אם אין לי גבינת שמנת?
אפשר להשתמש בטופו משי או במגבינת קוטג' מעורבבת עם חלב להענקת טעם קרמי.
האם אפשר לאפות בלי סוכר?
כמובן. אפשר להוסיף סוכר קוקוס או ממתיקים טבעיים כמו סטיביה או אגבה.
מה אם אני רוצה להכין את העוגה בגרסה ללא גלוטן?
שימוש בקמח תפו”ח במקום קמח רגיל יפתור את הבעיה.
מה הזמן המומלץ לאפות את העוגה?
40 דקות זה אידיאלי, אבל כדאי לבדוק עם קיסם אם הוא יוצא יבש כדי לדעת אם צריך להוסיף עוד זמן.
מתי מומלץ להגיש את העוגה?
העוגה מתאימה לכל חגיגה, פיקניק או סתם כקינוח נהדר אחרי ארוחה.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט! עוגת גבינה נשמרת היטב בהקפאה. כאשר תוציאו אותה, תתנו לה להתפש לחדר במקרר כמה שעות לפני ההגשה.
איך אני מבין אם העוגה מוכנה?
אם עוגת הגבינה מתייצבת ולא רוטטת במרכז, היא מוכנה. פוקר לא יוצא עם תערובת רטובה – זו הסימן הנכון.
מה לעשות אם העוגה לא התייבשה מספיק?
אם קרה שהעוגה לא נאפתה עד הסוף, ניתן להחזיר אותה לתנור לכמה דקות נוספות.
מה לגבי תיבול?
תיבול עם קצת קינמון או מוסיפים מעט מיני תבלינים יכולים להוסיף רבדים נוספים של טעם.
איך אני יכול להגיש את העוגה?
חיתוך לחתיכות מרובעות ומקשטים עם רוטב פירות או קצפת יכול להקנות לה מראה מעלף!
עכשיו, כשהכנתם את עוגת הגבינה המדהימה הזו, אני מזמין אתכם לשתף אותה עם חברים ברשתות החברתיות! מי לא רוצה שהאחרים ייהנו מהטעם המושלם הזה? תהיו חדשניים, תעשו תמונות, ותראו לכולם איך זה יוצא!
"`