פיצה מקמח תופח ללא יוגורט שתשדרג את הארוחה שלך!

פיצה מקמח תופח ללא יוגורט

יש רגעים בעידן המודרני שבו הפיצה הופכת להיות התרופה לכל בעיה – בין אם זה יום עבודה מתיש, בילוי עם חברים, או פשוט כאשר יש craving בלתי נגמר לטעמים משגעים. קחו רגע לדמיין: ריח של בצק טרי בתנור, גבינה שנמסה בפה, וטעמים של רוטב עגבניות טרי על כל ביס. זה הזמן להתנסות במתכון מדהים, ממכר ומהיר להכנה של פיצה מקמח תופח ללא יוגורט. כי מי צריך יוגורט כשיש לנו הבצק המושלם? בעידן שבו אנחנו רוצים את הדברים הכי טעים שיש בלי להסתבך במטבח, הפיצה הזו היא בדיוק התשובה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 4 מנות

דרישות המרכיבים

עכשיו כשכבר הפעלנו את הדמיון שלנו וגרמנו לבלוטות הטעם שלנו לעבוד, הגיע הזמן לפרק את המתכון לשלבים. המתכון הזה מצטיין בזכות הפשטות והמהירות, וכל אחד מכם יכול גם להרגיש כמו שף מקצועי תוך כדי הכנה.

  • 500 גרם קמח תופח
  • 200 מ"ל מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 teaspoon סוכר
  • 250 גרם גבינת מוצרלה קצוצה
  • 100 גרם רוטב עגבניות
  • תוספות לפי בחירה (קשיו, פפרוני, פטריות, זיתים וכו')

מרכיבים חלופיים

אם מישהי או מישהו מכם רוצים לנסות לשדרג את המתכון או לשנות אותו בהתאם לטעמים האישיים, הנה כמה רעיונות עבורכם:

  • מחליף קמח – תוכלו להשתמש בקמח שיפון או קמח חומוס ליצירת פיצה בריאה יותר.
  • גרסה טבעונית – ניתן להשתמש בגבינה טבעונית שמומסת כמו גבינת "נוטראל" או גבינת "שקדים".
  • לגרסה ללא גלוטן – השתמשו בקמח ללא גלוטן שמתאים לאפייה.

שלבי ההכנה

וכעת, זה הזמן לשלב את כל הרכיבים יחד ולהתחיל לקסם!

  1. מניחים את הקמח בקערה גדולה ומוסיפים את המלח והסוכר. מערבבים היטב.
  2. יוצרים מעין גומה במרכז הקמח ומוסיפים את המים הפושרים ושמן הזית.
  3. לשים את הבצק למשך כ-5-7 דקות עד שהבצק מתאחד ונראה גמיש ואוורירי.
  4. מניחים את הבצק לנוח במשך 15 דקות מכוסה במגבת. זה הזמן לשתות כוס מים או להכין את עצמכם לאימון!
  5. מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  6. בעזרת מערוך, מרדדים את הבצק לגובה של 0.5 ס"מ.
  7. מעבירים את הבצק לתבנית עם נייר אפייה.
  8. מפזרים את רוטב העגבניות באופן שווה מעל הבצק.
  9. מסדרים את גבינת המוצרלה הקצוצה מעל לרוטב. נוסיף גם את התוספות המועדפות עלינו.
  10. אופים במשך 15-20 דקות, עד שהגבינה נמסה והשוליים זהובים.
  11. מוציאים את הפיצה מהתנור ומניחים לה להתקרר למשך 5 דקות.切块 ורוטב עגבניות ייתן לגובה לחוזר!
  12. חיתוך לרבעים ומכאן רק נשאר להתענג על המנה האגדי והמאוד משגע הזו.

תוספות ושדרוגים אפשריים

פיצה היא מנות בעלות אפס גבולות. זה הזמן לשדרג את הפיצה שלכם לכל מה שחלמתם עליו!

  • מוסיפים קוביות של חצילים קלויים – זה יוסיף עומק טעמים.
  • אתם יכולים להוסיף רוטב פסטו – זה ייתן לפיצה ישראלית טוויסט איטלקי.
  • זיתים סורים או חלפניו – כדי ללכת על טעמים חריפים!
  • שברים של אגוזי פקאן מלוחים – תוספת מפתיעה שנותנת קראנץ' בכל ביס.

שאלות ותשובות

איך אני יכול לוודא שהבצק שלי ייצא אוורירי ונימוח?

במהלך הלישה, השקיעו את הזמן לגרום לבצק להתאחד כמו שצריך. אם אתם משתמשים במים פושרים, זה עוזר למצוא את האיזון בין המרכיבים.

האם ניתן להכין את הבצק מראש?

בהחלט! אתם יכולים להכין את הבצק ולהשאיר אותו במקרר למשך כמה ימים. רק זכרו להוציא אותו מהמקרר ולתת לו להחמם לטמפ' החדר לפני השימוש.

מה אם אני רוצה להכין פיצה אישית?

אתם יכולים לחלק את הבצק לכדורים קטנים ולרודד כל אחד מהם עבור פיצה אישית. זה מושלם לאירועים עם חברים!

האם יש תחליפים לגבינת המוצרלה?

בוודאי, גבינת צהובה קפיצית או גבינת פטה יכולות גם להיות תחליפים נהדרים. גבינת המוצרלה היא קלאסית אבל ניתן להיות יצירתיים.

האם ניתן להשתמש ברוטב marinara?

נכון, רוטב marinara יכול להוסיף גם טעמים מרהיבים. רק שימו לב לא להעמיס.

מה עושים עם שאריות הפיצה?

אל תהיו עצלנים. חתכו אותה לחתיכות והקפיאו. כך תוכלו להנות ממנה גם בשבועות הבאים.

מה ההבדל בין פיצה ביתית לפיצה ממסעדה?

ההרגשה, הטעמים הטריים והאהבה שמוסיפים בבית. זה מה שעושה את ההבדל הגדול!

האם אפשר לשדרג את הבצק לריאציה ללא גלוטן?

כן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח חומוס כדי להכין פיצה שיהיה נימוחה ואוורירית.

מה הטמפרטורה האופטימלית לאפייה?

220 מעלות צלזיוס היא הטמפרטורה המושלמת בשביל לקבל קרום פריך ורך בפנים.

האם אפשר לשדרג את המתכון עם עשבי תיבול?

אוי, בהחלט! רוזמרין, בזיליקום או טימין יכולים להוסיף טעם נהדר.

כעת, כשהפיצה המדהימה הזו מוכנה, אפשר לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם! הם חייבים לנסות את זה בבית. אל תהססו לשתף ברשתות החברתיות שלכם! בתיאבון!

כתיבת תגובה